15 dingen waardoor ik mijzelf (nog) niet als een volwassene zie

zie-mijzelf-niet-volwassene

Als ik eventjes op Facebook zit zie ik foto’s van zwangere vriendinnetjes, foto’s van kindjes… iedereen is bezig met het krijgen van kinderen en dan denk ik weleens “whoa, wat zijn zij al volwassen! Helemaal bezig met het stichten van een gezinnetje! Ja dat wil ik over een paar jaar ook wel…” En dan schiet het mij te binnen dat ik volgend jaar alweer 30 word. Oops. Waar blijft die tijd zeg? Nou wil ik niet perse zeggen dat je jezelf alleen volwassen mag noemen wanneer je begint aan kinderen of al kinderen hebt, maar het is wel iets wat je vaak bij volwassen ziet. Geen idee of dit een beetje duidelijk is. Vast niet. Punt is, ik zit in een totaal andere levensfase en als ik dan kijk hoe ik precies in het leven sta, denk ik weleens dat ik misschien nog een tikkeltje kinderlijk ben.

Af en toe heb ik mijn volwassen momenten hoor, dat zelfs collega’s of vrienden opkijken, van “hé, zei ze dat nou echt? Dat is wel heel wijs van jou!” Terwijl men regelmatig bij mij aanklopt voor advies of, toen ik nog als thuishulp in de zorg werkte, ik de levensverhalen te horen kreeg van een boel cliënten. Op één of andere manier was ik daar weer wél volwassen genoeg voor om alles aan te horen en een opbeurend woordje te geven. Mijn ouders worden ook weer een jaartje ouder en ik merk dat ze toch een klein beetje achteruit gaan en dat ze mijn hulp ook steeds meer inschakelen. Ze vergeten soms weleens dingetjes en ook vertellen ze het verhaal niet één keer, nee, vaak drie keer! En wanneer de televisie weer eens verkeerd afgesteld staat of wanneer er een foto van een mobiel verstuurd moet worden dan kloppen ze zeker weten aan. Het voor je ouders zorgen zag ik ook altijd als iets wat volwassen doen en die tijd zit er nu echt aan te komen.

Maar voel ik mij dan ook volwassen? Nee, eigenlijk niet, maar ik heb ook geen idee hoe dat zou moeten aanvoelen. Jij wel? Eigenlijk denk ik ook dat dit per persoon verschilt en dat de één altijd net wat kinderlijker blijft dan de ander en dat is prima. Daarbij komt ook dat iedere persoon andere verantwoordelijkheden heeft en daardoor nét anders in het leven komt te staan. Zo zijn veel vrienden begonnen met het stichten van een gezinnetje, het regelen van hun pensioen en ik… ik maak foto’s van mijn nieuwe e-reader en plaats die op internet.

Ondanks mijn leeftijd zijn er toch een aantal dingetjes waar ik zo blij om kan worden nét zoals een kind dat kan zijn. Hier zijn wat andere, totaal willekeurige, dingen waardoor ik mijzelf (nog) niet als volwassen zie:

 1. Ik de grappige minions spaar die je een tijdje terug gratis bij €15 aan boodschappen kreeg bij de Plus. Ik moet er nog zes en dan heb ik ze allemaal en dat is toch knap lastig! Ik werd enorm chagrijnig als ik weer eens dezelfde ontving, vooral wanneer ik producten had gekocht die ik eigenlijk niet nodig hab, gewoonweg omdat ik dan een extra minion kreeg. Vannacht gaf de glow-in-de-dark minion ook licht en ik moest er zo om lachen want ik dacht dat ‘ie het eerst niet deed… dus wel he!
 2. Speaking of minions, ik kan BIJNA het Banana-lied meezingen. En ja, ik heb geoefend.
 3. De trailer van The Secret Life of Pets heb ik nu al drie keer gezien en ik blijf erom lachen. Wanneer komt ‘ie uit?
 4. Ik hele gesprekken voer met Kenji en net doe alsof hij mij snapt en ook reageert op wat ik zeg.
 5. Het pijn doet wanneer iemand mij mevrouw noemt. Ik ben maar een paar jaar ouder hoor! *kuch*
 6. Wanneer ik weer eens een keertje uitga en er naar mijn ID gevraagd wordt en men dan opkijkt wanneer ze mijn leeftijd zien. Zie je wel! Zij schatten mij ook jonger!
 7. Hello Kitty. <3
 8. Aan het online shoppen ben en ik alles in mijn mandje gooi. Ooohhh shiny! Me wantssss. Gimme gimme!
 9. Ik besluit om wat basic kleding aan te schaffen maar toch thuis kom met printjes en nog net dat shirtje met een illustratie van een beer heb kunnen laten liggen.
 10. Van die Haribo snoepjes! Yum! Vooral nu op het moment van schrijven want bij drie zakken krijg ik een extra minion!
 11. Een hele collectie aan Disney spulletjes heb, van boeken tot dvd’s, knuffels, sleutelhangers… en ondanks dat ik weleens de neiging heb om dat op te ruimen doe ik het niet. Want… het is Disney. Vooral mijn grote Stitch knuffel zou ik nooit weg kunnen doen.
 12. Nog steeds baal dat ik mijn prinsessen mok van Disney heb moeten achterlaten in Orlando omdat ik geen ruimte meer had in mijn bagage.
 13. Ik de winkel inloop en standaard richting de meest kleurrijke en shiny spulletjes loop. Vandaag nog bij de Bruna, het was roze en had glitters dus ik moest wel even kijken.
 14. Het blijven kopen van de meest vrolijke telefoonhoesjes met super kleurrijke illustraties en dan die van je vrienden en collega’s ziet, en je er toch een beetje voor schaamt wanneer je de telefoon tevoorschijn haalt… “Ja, maar hij was best goedkoop dus vandaar…”
 15. Echt een hekel heb aan opruimen en stel dit altijd zo lang mogelijk uit. Vooral wanneer ik administratie moet doen. Wat is dat saai zeg!

My small army of Minions. ♡

A photo posted by Naomi (@deliciae_design) on

Soms denk ik wel eens dat ik na mijn 13e niet ouder geworden ben. Heeft iedereen dit wel eens, of ben ik de enige? Zal wel niet, maar zo voelt het soms wel. Vroeger keek ik op tegen mensen wanneer ze op mijn huidige leeftijd alles voor elkaar hadden. Een goede carrière, huisje-boompje-beestje en financieel gezond. En dan heb je mij, de persoon die zich nog steeds hetzelfde voelt als tien jaar geleden.
Vraag mij af of dat nog gaat veranderen of dat ik mij altijd veel jongen voel en gedraag, dan dat ik werkelijk ben.

Óf…. of misschien is 30 wel het nieuwe 20 en valt het allemaal reuze mee. 😉

Geef een reactie

8 reacties

 1. Ow zoooo herkenbaar (ik denk dat ik zelf ook zo’n lijstje op mijn blog ga zetten! Vind je dat goed?) Maar de ‘volwassen’ mensen op mijn facebook lijken ook allemaal zo saaai, dat wil ik niet. Ik wil een t-shirt met ijsjes print! En ik heb met mijn verjaardag besloten dat 30 het nieuwe 15 is, dat is nog beter als 20… 😉

  • Ja tuurlijk mag dat Minke! Super leuk!
   Tshirtjes met ijsjes print zijn altijd goed. Was van de week toevallig bezig met een wallpaper met ijsjes, haha! 😉 15 was ik nog flink aan het puberen dus als ik die tijd nog kan herbeleven zonder al die hormonen dan vind ik dat ook wel prima =P hahaha!

 2. Marjolein says:

  Haha wat een leuk artikel om te lezen. Ik herken zelf maar enkele punten,x

 3. robin says:

  bijna 30, wat? XD ik wist wel dat je volwassen bent maar niet bijna 30 haha. maar then again.. niemand schat mij ook 22 :’) hopelijk is dat over 20 jaar ook zo haha. ik heb het gevoel dat ik eerder terug in de tijd ga dan vooruit XD en kan je niet een prinsessen mok in een disney store kopen? =D er zat er een in antwerpen maar die is weg, misschien als je is een keer in london/parijs ofzo bent? ik heb er een van bambi <3

  • Lol! Ja volgend jaar 30! X__X
   Ik kan best opnieuw een prinsessenmok kopen maar het was een LE editie en een verjaardagscadeau… Ik was niet klaar met inpakken toen de inspectie kwam en werd dus zowat uit het appartement gegooid. Heb er nog mee in mijn handen gestaan maar het paste echt niet in mijn bagage. Helaas! Maar misschien heeft iemand anders er nu wel plezier van. 😉

 4. Jennifer says:

  Zoo herkenbaar! Op Facebook zie ik alleen nog maar baby en trouwposts voorbij komen en dan denk ik pff die zijn er vroeg bij en dan bedenk ik me dat het eigelijk niet vroeg is :’) Ik ben 27 maar zo voel ik me niet en zo zie ik er ook niet uit :’)

 5. Kim says:

  Haha, heerlijk om te lezen dit! 🙂

 6. sammie says:

  haha, een aantal punten herken ik wel, ik voel me ook zeker niet altijd volwassen en ikke is al 28. Al mijn vriendinnen zitten ook in de baby’s, misschien dat dat er inderdaad mee te maken heeft maar ik vind het prima 🙂 Als ik maar lol heb en tevreden ben, volwassen zijn.. daar is nog tijd genoeg voor 😉