3 Handige programma’s voor het inplannen van social media

inplannen-social-media

Een blog of website succesvol maken zonder deze te promoten op social media is vrij lastig en misschien wel onmogelijk. Het op de juiste manier inzetten van social media helpt jouw blog of website onder de mensen te brengen en bezoekers te trekken. Alleen moet je hier wel tijd en energie in steken – tijd en energie die je soms niet hebt – en met het gebruik van een aantal programma’s wordt het promoten super makkelijk gemaakt. Vandaag licht ik drie programma’s uit waarmee jij je blogposts makkelijk op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest kan delen en twee daarvan kan je ook gebruiken wanneer je bij Blogger zit.

CoSchedule

coschedule-2

Ik heb er al eerder over geschreven – CoSchedule is voor mij de WordPress plugin om mijn social media én artikelen in te plannen. Het is in feite een editorial kalender en social media plansysteem in één. Ideaal voor iemand zoals ik die een normale baan naast mijn freelance werk heeft en dus vergeet om óf artikelen te schrijven óf deze te promoten via social media. In CoSchedule heb ik een mooi overzicht en kan ik precies zien waar de openingen zijn zodat ik die kan vullen met een artikel of tweets.

Hoe werkt het: Het heeft een drag-and-drop interface waarbij je makkelijk artikelen of social media kan verplaatsen of verwijderen. Het ondersteund Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Tumblr en het heeft ook een eigen statistiek gedeelte zodat je precies kan volgen hoe jouw artikelen het doen op social media.

Per artikel kan je jouw social media inplannen – je bepaald zelf wanneer, welk tijdsvlak en wat er geplaatst moet worden. De hoeveelheid berichten die je inplant maakt niet uit.

coschedule

Je kan per artikel ook taken (of een to-do lijstje) inplannen; zoals wanneer je de tekst af wilt hebben, wanneer er foto’s gemaakt moeten worden, of wanneer je alles omtrent SEO aanpast. De takenlijst kan je zelf bepalen zodat je precies weet wat je op welke dag moet doen. De kalender synchroniseert met Google Agenda en dat is voor iemand met drie agendas zoals ik, echt super fijn!

Ik gebruik het nu bijna twee maanden en sindsdien zijn mijn bezoekersaantallen verdriedubbeld!! Toeval? Dacht het niet! Het enige wat ik veranderd heb is het actief promoten van social media door middel van CoSchedule.

coschedule-post

Kosten: Vanaf $10 per maand. Je kan CoSchedule twee weken gratis proberen.

Voordelen: Overzichtelijk, handig in gebruik, makkelijk inplannen van je social media en een to-do lijstje wat tevens ook gesynchroniseerd wordt naar je Google Agenda.

Nadelen: Betaald.

Latergramme

Lategramme is één van de weinige programma’s waarmee je afbeeldingen op Instagram kan inplannen. De API van Instagram (API is een verzameling van definities die communiceren met een softwareprogramma) zit muur dicht waardoor het moeilijk is om dergelijke software, zoals Latergramme, te maken.

latergramme
Latergramme is zowel online als met een app (iOS en Android) te gebruiken. Je plaatst een afbeelding in je queue door middel van de app of online. Je selecteert een dag en tijdstip en krijgt een melding op je telefoon, dat het tijd is om jouw Instagram afbeelding te plaatsen. Latergramme kan dus niet de afbeelding automatisch plaatsen (vanwege de API) – je plant hem in, krijgt een melding en je drukt vervolgens op OK om de afbeelding op jouw Instagram feed te plaatsen.

latergramme-schedule

Kosten: Gratis.

Voordelen: Inplannen van je Instagram afbeeldingen. Je kan dus bijvoorbeeld een hele week afbeeldingen inplannen en je hoeft vervolgens alleen op Publish te klikken om deze te plaatsen. Handig als je veel afbeeldingen wilt delen maar niet heel je feed vol wilt spammen.

Nadelen: Een beetje omslachtig nog omdat het niet automatisch gaat. Daarentegen, je krijgt een melding dat er een afbeelding in de queue staat en de extra stap om hem te plaatsen, is binnen 2 seconden voltooid. Dus het valt eigenlijk best mee.
latergramme-post

Buffer

Buffer is een online programma waar je berichten op Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ kan inplannen. Dit kunnen artikelen zijn die je zelf geschreven hebt, maar ook artikelen van anderen die je graag wilt delen met je volgers.

buffer

Hoe werkt Buffer? Maak een account aan en voeg de social media accounts toe die je wilt gaan gebruiken. Wil je de tijdstippen veranderen wanneer de artikelen geplaatst worden dan kan je het huidige schema aanpassen onder Schedule. Vervolgens maak je een aantal berichten aan die je wilt gaan delen. Dit kan via Buffer zelf of door middel van een add-on die je installeert in je browser. Je kan bij ieder bericht bepalen wanneer hij geplaatst wordt: of hij komt in de queue te staan, je deelt hem gelijk of je plant hem in. Wil je graag weten of jouw berichten aangeklikt worden dan kan je onder statistieken alle gegevens bekijken.

Je kan Buffer koppelen met CoSchedule en dat werkt echt top! Als ik namelijk niet precies weet wanneer ik een artikel wil promoten dan zet ik het in mijn Buffer queue met CoSchedule. Buffer bepaald dan de tijden waarop de tweet geplaatst wordt.

Kosten: Buffer is gratis maar wel gelimiteerd. Bij een upgrade – al vanaf $10 per maand – krijg je een boel opties erbij waaronder ook het inplannen van Pinterest afbeeldingen.

Voordelen: Bij de gratis versie heb je voldoende mogelijkheden om meer bereik te creëren door het inzetten van social media. Makkelijk in gebruik.

Nadelen: Om bepaalde functies te gebruiken, zoals onder andere het ordenen van de berichten die je geplaatst hebt op basis van populariteit, zal je moeten upgraden naar premium.

Natuurlijk zijn er nog meer programma’s en plugins die je kan gebruiken voor het inplannen van social media, maar met deze drie heb ik hele goede ervaringen en sinds dat ik ze toepas merk ik wel degelijk verschil in mijn bezoekersaantallen.

Gebruik jij al een programma om social media in te plannen? Of hou je niet van het inplannen van artikelen?

Geef een reactie