5 Favoriete Lettertypes – perfect voor gebruik op afbeeldingen

5-favoriete-lettertypes

Ik heb weer een leuke selectie aan lettertypes voor je, deze keer verwerkt in een afbeelding met een mooie quote van Walt Disney. Zoals je misschien al weet ben ik enorm fan van Disney én ben ik lettertype verslaafd. Ja, dat bestaat echt. Iets maken waarbij deze twee dingen in terugkomen is dan ook een hele leuke bezigheid voor mij en iets waar ik uren mee bezig kan zijn. Het was dan ook erg lastig om dit bij 5 te houden, maar misschien dat er binnenkort weer een selectie voorbij komt.

Ik heb geprobeerd om een variatie aan lettertypes voorbij te laten komen en niet alleen script types welke tegenwoordig reuze populair zijn. Daarnaast zitten er gratis en betaalbare lettertypes tussen dus hopelijk voor iedereen wat wils. En als jullie dit leuk vinden om te lezen dan wil ik dit zeker vaker gaan doen, want ik had veel plezier in het maken van de afbeeldingen.

quote-disney

The Blooming Elegant Font Trio

Drie lettertypes voor de prijs van 1, Blooming Elegant behoort tot mijn favoriete aankopen dit jaar én is gemaakt door één van mijn favoriete designers. In de afbeelding komen twee versies naar voren, maar er is dus nog een derde lettertype wanneer je deze aanschaft. Koop The Blooming Elegant Font Trio voor $20 excl VAT. *

pea-roxy-girl-font-01

Pea Roxy Girl

Een gratis handgeschreven lettertype voor persoonlijk gebruik. Perfect voor een handgeschreven look op afbeeldingen. De makers van Pea Roxy Girl hebben nog een hoop leuke én gratis lettertypes, dus neem zeker even een kijken. Je mag dit lettertype niet gebruiken voor commercieel gebruik. Lees altijd even de disclaimer voordat je een lettertype gebruikt in een project, vooral wanneer deze gratis is. Download Pea Roxy Girl

flotus-font

Flotus

Een mooi script lettertype met diverse glyphs (decoratieve letters, in dit geval de swirls die aan de letters zitten) waardoor je hele leuke en afwisselende creaties kan maken. Wil je een vrouwelijk en klassiek lettertype, dan is dit zeker een aanrader. Koop Flotus voor $12 excl VAT. *

pitter-font

Pitter Regular &  Script lettertype

Een mooi script lettertype dat vrij uniek is vooral in combinatie met de reguliere versie. Het zorgt voor een leuke afwisseling tussen de verschillende letters.  Het lettertype is niet zo heel populair (ik was ook vergeten dat ik hem had) maar toen ik hem weer tegenkwam op de computer was ik gelijk weer verliefd. Ik vind hem er erg leuk uitzien voor op afbeeldingen zoals hierboven. Jij ook? Voor twee lettertypes betaal je $13 excl VAT *.

lemon-milk-font

Lemon Milk

Lemon Milk is een gratis sans-serif lettertype. Ik heb op deze afbeelding de ruimte tussen de letters (kerning) gespeeld en ik vind hem mooi! Als je schreefloze lettertypes saai vindt, bezoek dan zeker even de pagina waar je hem kan downloaden. Dan zie je hoe leuk een schreefloos lettertype kan zijn. Download Lemon Milk gratis via DaFont.com.

Zit er een lettertype tussen die jij zeker weten gaat downloaden?

 

* Dit artikel bevat affiliate links. Bekijk mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

8 reacties

 1. Sammie says:

  Daar zitten mooie lettertypes bij! Ik heb eigenlijk nog nooit een lettertype gekocht. Ik gebruik ze ook nooit op foto’s eigenlijk, misschien toch eens gaan doen voor Pinterest.

  • Hey Sammie,
   Er zijn ook heel wat gratis lettertypes te vinden dus je hoeft niet perse iets aan te kopen. Ik vind de vele extra’s die je erbij krijgt als je een lettertype koopt altijd wel heel fijn, maar dat komt door mijn beroep. Deze extra’s zitten bij de gratis versies vaak weer niet.

   Voor Pinterest is het altijd wel aan te raden om een tekst op je afbeelding te plaatsen als je doel is om je blog te promoten. Een afbeelding zegt dan niet zoveel haha 😉

 2. Debbie says:

  Wat leuk, Lemon Milk heb ik laatst ook gedownload. Pitter spreekt me in jouw ontwerp aan, maar de afbeelding op Creative Market weer niet (de eerste dan). Gek hoe dat werkt met de eerste afbeelding die je ziet he?

 3. Lemon Milk is tof!!

 4. Evelien says:

  Gave lettertypes zitten er tussen! Ik download eigenlijk alleen gratis fonts. #hollander

 5. Britt says:

  Oeh, dit ga ik opslaan, mocht ik nog eens een nieuw fris lettertype’tje zoeken. Want ooh, deze zijn leuk, ik heb ze nog nooit eerder gezien!

 6. Evelyne says:

  Ik heb dit eigenlijk nog nooit gedaan, maar soms baal ik wel eens van die vaste lettertypes en wil ik eens iets anders. Kan je deze lettertypes dan ook gebruiken voor je blog ofzo?