7 Feitjes over mij die je nog niet wist

7 feitjes over mij

Ik vond het weer eens tijd worden voor een persoonlijk artikel zodat je de persoon achter Deliciae Design een beetje leert kennen. Deze keer deel ik 7 feitjes over mij die je waarschijnlijk nog niet wist.

Ik heb aan wedstrijd turnen gedaan. Ik heb ongeveer 10 jaar geturnd waarvan een aantal jaar op het hoogste (amateur) niveau. Het is nu allemaal anders maar ik deed aan wedstrijd turnen en heb hiermee meerdere prijzen gewonnen. Super leuk vond ik het, maar nadat we een andere trainer kregen die nogal van de rare technieken was – zoals het blijven doorduwen bij een split of spagaat en helaas niet zo zachtjes ook – ben ik ermee gestopt. Een split en spagaat kon ik gewoon maar wanneer je in de handstand stond, moesten de benen blijkbaar nog verder zodat het bijna een boog zou worden qua benen. Tja, dat vond ik minder! Zo kan ik er nog wel een aantal dingetjes noemen die ik niet zo leuk vond en waardoor het plezier in turnen afgenomen werd. Nadat ik gestopt was (en meerdere van mijn groep) is de trainer ook ontslagen maar ben ik niet meer teruggegaan. Eigenlijk altijd spijt van gehad maar het is niet anders.

Ik was ooit aanvoerder van een voetbalteam. Mijn familie was toentertijd echt voetbal fanaat en ik vond het ook wel een leuk spelletje. Ik ben na het turnen gaan voetballen want ik miste het sporten echt enorm. Uiteindelijk bij die club drie keer kampioen geworden, maar doordat ik de jongste was (mijn nickname was Benjamin, ha!) ben ik naar een andere club gegaan. Mijn vader werd trainer en coach, en heeft daar heel de meisjesafdeling opgezet. In een volledig nieuw team werd ik aanvoerder en ondanks de mindere prestaties, was het wel enorm gezellig en leuk. Paar jaar later moest ik eigenlijk naar de dames maar naast dat ik de groep niet leuk vond, kwam het niet zo goed uit met mijn studie (was toen eerstejaars student). Ik ben toen gestopt (na zo’n 8 jaar voetbal!) en net zoals het turnen, baal ik daar nog wel een beetje van.

Ik ben verlegen en onzeker. Mensen vinden mij altijd vriendelijk en toegankelijk, maar eigenlijk ben ik heel verlegen en heb ik gewoon geleerd om dat bij de eerste ontmoeting te verdoezelen. Als het eenmaal klikt valt die verlegenheid reuze mee, maar toch ben én blijf ik altijd een beetje afstandelijk. Ik kan heel goed mensen opvrolijken en een gesprek aangaan, maar wanneer het over mij persoonlijk gaat, klap ik snel dicht. Ik kan dan ook niet altijd alles delen met vriendinnen en hou eigenlijk hele persoonlijke dingen voor mijzelf. Wanneer het over mij gaat merk je echt dat ik niet zo toegankelijk ben zoals ik heb laten blijken. Dit is ook één van de redenen dat ik niet zomaar weer begin met bijvoorbeeld voetballen – ik durf gewoon niet die stap te zetten en ben in dat opzicht toch wel erg onzeker.

Ik heb iets met getallen. Wanneer ik iets ontwerp in Photoshop of Illustrator moet ik altijd bepaalde getallen hebben en sinds ik dat weet, let ik er nu altijd op. Zo is het dat ik enorm fan ben van ronde getallen (dus 10,20,50, etc.) maar ook 75. Als ik uitkom op bijvoorbeeld 72 dan maak ik er standaard 75 van. Een getal moet bij mij vrijwel altijd eindigen op een 0 of 5, anders vind ik het er raar uitzien.

Ik kan niet zonder internet. Ik zeg weleens dat ik helemaal niet zo internet verslaafd ben, maar een dag zonder internet en ik word gek. Terwijl als internet gewoon werkt, ik genoeg ideeën heb om op een andere manier creatief bezig te zijn. Zoals tekenen, waterverven of ontwerpen in Photoshop – eigenlijk heb ik altijd wel wat te doen, maar als internet wegvalt voor langere tijd heb ik daar dan op dat moment geen zin in.

Ik kijk echt heel weinig televisie. Ik probeer het weleens – zoals nu in mijn vakantie – maar het aanbod spreekt mij niet aan en ik heb echt een hekel aan reclames. Ik ben dan ook enorm fan van Netflix of *cough* downloaden *cough*.

Ik ben dol op Koreaanse muziek en programma’s. Ik heb vanaf mijn 10e acne gehad, daar allerlei producten en smeersels voor gebruikt, en zelfs antibiotica en ro-accutane voor geslikt. Paar jaar geleden ontdekte ik Koreaanse make-up (BB Cream) en skincare wat mijn huid enorm heeft doen verbeteren. Ik ben daarom nog steeds fan van vooral Koreaanse skincare. Na wat onderzoek over het land Korea, stuitte ik op een hele nieuwe wereld van muziek en televisie programma’s en sindsdien ben ik fan. Ik kan enorm blij worden van Koreaanse variety shows waar idolen uitgenodigd worden en dan spelletjes moeten spelen zoals bij Running Man. Korea heeft een tweejarige dienstplicht en bij Real Man geven ze een kijkje in de training voor het Koreaanse leger. Niet normaal hoe die trainingen eraan toegaan, maar wel heel interessant om te zien wat men verplicht moet doen voor hun land. Of talkshows waar de maatschappelijke problemen besproken worden, of gewoon heel simpel, waar artiesten optreden zoals een beetje Top of the Pops vroeger. Ja, ik vind dit veel leuker dan Nederlandse televisie. Enne, over Koreaanse muziek kan ik uren praten dus dat laat ik nu maar even achterwege… 😉

Heb jij nog feitjes over jezelf die je nog niet eerder gedeeld hebt?

Geef een reactie

12 reacties

 1. Brittany says:

  Dat van die getallen herken ik. Ik heb het zelfs met volume. Het moet of op een 0 of 5 eindigen anders ga ik mij irriteren!

 2. Kim says:

  Ha, dat met getallen heb ik ook – precies hetzelfde. Mijn sound system staat standaard op volume 10, het belsignaal van mijn telefoon staat op 50% en zo kan ik nog wel door gaan. 🙂

  Ik kijk ook maar weinig televisie- doe mij ook maar Netflix, heerlijk zonder reclames. Soms heb ik de TV aan staan wanneer ik op het internet zit maar dat is alleen voor een beetje achtergrond geluid terwijl ik ergens mee bezig ben. Eigenlijk zou ik mezelf aan moeten leren om dan muziek op te zetten. 🙂

 3. sammie says:

  Wat een leuke feitjes! Ik kan ook echt niet zonder internet en tv kijken met reclame is gruwlijk irritant, ook een echt netflix fan hier 🙂

 4. Inge says:

  Wat leuk om je zo weer wat beter te leren kennen! Dat met die getallen in Photoshop heb ik ook! Ik ben niet zozeer verlegen, maar ben gewoon erg onzeker. Dat zullen mensen waarschijnlijk ook niet direct merken, maar ik ben altijd bang dat ik niet goed genoeg ben. Lastig is dat!
  En dat met internet is zo typisch. Je kunt rustig de hele dag bezig zijn met andere dingen, maar als het het dan opeens niet doet dan MOET je per se iets op internet doen! :’)

  • Ja dat heb ik ook, dat ik denk dat ik niet leuk of aardig genoeg ben. Heel lastig om mee om te gaan.
   Ik denk dat met internet dat het echt gewoon verwennerij is, zodra iets is afgenomen wil je dát graag hebben. Is eigenlijk met alles zo, zoals nu met mij met chocolade, hahaha 😉

 5. Astrid says:

  Leuke weetjes, en wat ben je sportief zeg :). Zelf ben ik ook niet echt fan van tv kijken (hoewel ik er nu voor zit, wel met laptop op schoot), daarom kijk ik liever netflix of stream ik. Geen reclames en dat vind ik heerlijk en kijk je ook weer wanneer je wilt.

  • Haha dankjewel. Ik was sportief hoor! Sinds de studententijd niet zo meer, mijn koppie wil nog weleens maar mijn lichaam heeft er dus wat meer moeite mee. Teveel achter de laptop denk ik X__X haha! Reclames worden steeds langer en vervelender, ik hou er echt niet van!

 6. Sas says:

  Wat een leuke weetjes, ik wist echt een hoop nog niet.. Ik ga binnenkort (ben een aantal keren getagd) ook een lijstje maken met feitjes over mij. Altijd leuk om bloggers zo beter te leren kennen.

 7. Wat een leuke feitjes om te lezen over je! Ik ben stiekem ook best verlegen, maar niemand merkt dat echt aan mij. Het uit zich meer in een sociaal awkward moment bijvoorbeeld..

 8. Evelien says:

  Dat van die getallen herken ik wel, alleen ik heb het met 1, 3, 5, 7, 8 of 10! Lekker random, haha. En wat fijn dat Koreaanse make-up en skincare zoveel goeds voor je huid hebt gedaan, wow! Enne, yay voor Netflix <3