8 Mooie script lettertypes

script-lettertypes-main

Voor iemand die zich lettertype verslaafd noemt, schrijf ik hier eigenlijk veel te weinig over. Shame on me! Ik heb eerder mijn favoriete lettertypes van 2014 gedeeld en geschreven over hoe het juiste lettertype jouw merkidentiteit kan versterken, maar het is ondertussen alweer september en vele lettertype aankopen verder, dat ik het tijd vind om weer eens een aantal mooie script lettertypes te delen. Ik moet zeggen dat script lettertypes mijn aandacht blijven trekken, ze kunnen een logo of quote gelijk opvrolijken zonder dat je hiervoor al te veel hoeft te doen. Zoek jij nog een vrouwelijk, sierlijk lettertype voor jouw logo dat persoonlijkheid uitstraalt? Kies dan voor een script lettertype. Gegarandeerd succes! Ik deel er vandaag 8 die ik dit jaar aangeschaft heb en die nu tot mijn favorieten behoren.

script-lettertypes

BacklashFeatherlyIsabella Harmonie ScriptLove & StuffPortabelloRumpledropSteady

Dit zijn (helaas) allemaal betaalde lettertypes. De prijzen variëren van $10 tot $40, maar ik koop ze vrijwel nooit voor de volle pond. Ik hou aanbiedingen in de gaten, koop regelmatig bundels met meerdere lettertypes of maak gebruik van coupon codes. Momenteel heb ik geen coupon van Creative Market, maar ze verstrekken deze regelmatig . Hou de site dus wel in de gaten, sowieso als je geïnteresseerd bent in grafisch (web)design want ze hebben regelmatig leuke aanbiedingen.

Ik hoop dat je deze net zo mooi vindt als ik! Zit er misschien een favoriet tussen?

Dit artikel bevat affiliate links. Ik ontvang een kleine vergoeding als je dit product koopt via mijn link. Dit beïnvloed echter mijn mening niet.

Geef een reactie

6 reacties

 1. Leonie says:

  Aaah, ik vind deze post geweldig. Vind vooral Backlash en Love & Stuff heel erg mooi. Ben ook nog altijd op mijn eigen Bonjour font (viel je vast niet op, hehe) en heb echt mijn favoriete designers op Creative Market. Ik volg alles op de voet, maar heb die coupon codes nog nergens gezien… Waar moet ik kijken? Kun je delen waar je je resources verder goedkoop vandaan haalt? Ik zie wel eens bundels voorbij komen maar die zitten ook altijd zo vol met materialen waar ik helemaal geen behoefte aan heb.

  • Backlash is echt prachtig!
   Een blogartikel over waar ik mijn resources vandaan haal staat op de planning 🙂 Zal dan ook informatie geven over het vinden van coupon codes.

 2. Sanne says:

  De eerste helemaal bovenaan vind ik het leukste. Ik kende de website trouwens nog niet. Ik gebruik meestal het standaard lettertype van windows.

 3. Sammie says:

  Ja daar zitten wel een paar favorieten bij 🙂 Niet dat ik er iets mee gaan doen haha

 4. Renate says:

  Wauw wat een prachtige lettertypes, helemaal in mijn stijl! Ik heb altijd lettertypes wel interessant gevonden, maar de laatste tijd vindt ik het steeds leuker worden! Ik kijk ieder geval regelmatig op pinterest bij “typography” en ik vind vooral blacklash, featherly & Isabella heel mooi hier in deze post!

 5. Puck says:

  Vraagje, hoe houd jij bij welke fonts je allemaal al hebt en welke wat doet? Want ik heb wel een aantal fonts, maar vind dat de normale programma’s er al zoveel hebben dat ik door de bomen het bos niet goed zie. Heb je daar een speciale manier voor? Of gooi je de fonts weg die waardeloos zijn? Of zijn hier speciale programma’s voor ofzo?