Mijn afwezigheid – Back to basics

back-to-basics

Zo jongens, daar ben ik weer! Wat is dat lang geleden! Ik wil hier graag een verklaring voor geven want mijn afwezigheid was helaas niet vanwege het geen zin hebben in bloggen… was dat maar zo.

In April dit jaar werd ik ziek. Ik kreeg de griep wat gevolgd werd door keelontsteking én een longontsteking. Na heel wat antibiotica kuren knapte ik langzaamaan op. Langzaamaan is het key-woord hier, want jeetje wat duurde dat herstel lang zeg! Ik was zó moe, kon hele dag slapen en had totaal geen energie om te gaan wandelen met Kenji. Als ik een klein rondje had gedaan lag ik uitgeteld op de bank. Traplopen was vermoeiend en eenmaal bovengekomen moest ik vaak naar lucht happen. Longontsteking zelf is natuurlijk niet niks, maar het herstel daarna vond ik nog erger omdat het zo lang duurde. Voelde me machteloos want ik kon er verder niets aan doen behalve rusten.

Naast dat alles was er ook een hoop gedoe op het werk, maar dit laat ik liever privé. Laten we het erop houden dat ik meerdere malen op het punt stond om te stoppen. Ik was er helemaal klaar mee. Toen ik vervolgens gedwongen werd om weer te werken en ik volledig instortte vanwege een veel te lage bloeddruk, had ik wel even een reality-check. Ik was a) nog niet beter en b) ik had te veel stress waardoor ik niet opknapte, niet lekker in mijn vel zat en nergens zin in had want “alles zit toch tegen/ik kan niks/alles wat ik maak is niet mooi”. Nu terugkijkend denk ik dat als ik zo was doorgegaan, dat ik nu misschien met een burn-out thuis zat.

Daarnaast waren er ook een hoop privé dingen aan de hand dus kan niet anders zeggen dat het een paar rotmaanden waren.

Vanwege dit alles zat het gewoon niet goed in mijn vel en uitte zich dit vooral in mijn freelance werk. Hierdoor besloot ik om even rust te nemen, te herladen en aan mijzelf te denken. Even terug naar af. Tijdelijk even geen projecten aannemen en eerst alle huidige projecten afwerken, want ja, die had ik ook nog maar door mijn plotselinge ziekte eventjes uitgesteld. Super dat mijn klanten dit natuurlijk accepteerde echter was ik daar totaal niet blij mee. Ik wilde door, ik wilde de oude weer zijn. Ik miste het werken aan Deliciae Design. Ik wilde groeien met mijn bedrijfje en wilde steeds meer en nóg beter zijn.

Dit alles knaagde aan mij, maar ik weet dat als je zo ziek bent geweest en je continu aan andere dingen denkt, niet je rust neemt, dat het herstel nóg langer duurt. Maar dit zeg ik achteraf, toentertijd dacht ik daar anders over.

Rotmaanden waren het dus.

Ik ben weer te boeken voor leuke projecten

Ik wil echter het bloggen weer oppakken en ook leuke projecten aannemen. Dus wil jij een volledig redesign voor jouw blog of website? Neem dan eventjes contact op! Het openen van mijn shop wil ik nog even uitstellen, want als ik er support bij wil geven moet ik daar ook de tijd voor hebben. Dat gaat nu nog niet lukken. Ik moet nu niet gelijk alles weer gaan doen, want werkweken van zo’n 70-80 uur is gewoon te veel!

Gisteren heb ik mijn eerste blogje online gezet omdat ik merkte dat ik niet de enige was die last had van serverproblemen. Toen ik erachter kwam waaraan het lag, besloot ik gelijk om een berichtje erover te schrijven. Maar toen een aantal klanten aanklopte met hetzelfde probleem en gisteren op Facebook ook, heb ik het blogje maar gelijk gepubliceerd. Eigenlijk wilde ik wachten totdat ik dit berichtje had getypt, maar goed. Het is allemaal prima zo. Ik ga gewoon weer lekker mijn eigen ding doen. Focussen op bloggen, design en handlettering (volg je mij al op Instagram?) en ik zie het allemaal wel. Back to basics. Ik ga de druk niet (weer) onnodig hoog leggen want dat is toch wel een van de boosdoeners waardoor ik al die maanden afwezig was. En dat wil ik never, nooit meer meemaken.

Ik hoop dat ik niet al te veel gemist heb en dat mijn ‘trouwe’ volgers er nog steeds zijn. Ook al reageer je niet vaak, ik weet wel dat je mijn berichtjes leest en daar ben ik al super blij mee 🙂

A.s. zaterdag is trouwens weer een Fix-It Saturday! Dus als jij nog problemen hebt of tips of tricks wilt met betrekking tot bloggen/webdesign, dan zie ik je zaterdag!

Geef een reactie

3 reacties

  1. Kelly says:

    Bah zeg, wat een vervelende reden voor je afwezigheid. Rotmaanden, inderdaad!
    Welkom terug!

  2. Saskia says:

    Wat naar zeg om te horen over je afwezigheid. Ik ben blij dat je er weer bent<3

  3. Fijn dat je er weer bent!!!