Cadeautips voor (beginnende) grafisch webdesigner

Sinterklaas en Kerst komen er weer aan, wat betekend dat het tijd is om cadeautjes in te slaan. Nu ik dit zo teruglees zie ik pas mijn onbewuste rijm maar ik vind hem wel leuk, dus laat het lekker staan! Ik krijg regelmatig te horen dat ik moeilijk ben om voor te shoppen maar zelf vind ik dat helemaal niet zo. Ik ben ook niet van het cadeautjes krijgen, op één of andere manier voel ik mij daar heel ongemakkelijk bij. Cadeaus geven daarentegen, vind ik super! En vanaf oktober ben ik dan ook al bezig om cadeautjes te kopen voor familie en vrienden die dan onder de kerstboom komen. Hoe vroeger, hoe beter! Ook al ben ik in december dan de helft vergeten van wat ik heb gekocht, ik vind het leuk om te doen.

Ik krijg weleens de vraag van wat je nodig hebt om een grafisch webdesigner te worden, dus het leek mij leuk om wat cadeautips te geven die niet alleen een beginner/starter nodig heeft, maar ook een ervaren webdesigner wel kan waarderen.

cadeau idee webdesigner

Pantone Kleurengids

Een musthave voor een grafisch designer of webdesigner. Ieder respecterende designer hoort dit eigenlijk wel te hebben, vooral als je ook huisstijlen ontwerpt en een logo wilt laten drukken op briefpapier, enveloppen of visitekaartjes wilt laten maken. Pantone is namelijk een standaard referentie, dus een exacte kleurweergave, waarmee iedereen in de grafische wereld werkt. De referentie dat onder iedere kleur staat, is de kleur die je ook moet doorgeven aan de drukken om de exacte kleur te krijgen. De kleurengidsen komen in diverse ‘soorten’ namelijk Coated, Uncoated, Neon en Metallics. Werk je veel met kleuren dan moet je zeker de Coated én Uncoated kleurengidsen in jouw collectie hebben. Daar ze vrij prijzig zijn is het een ideetje om ze als cadeau te vragen voor Sinterklaas of Kerst. Je hebt al een startersgids voor €49.50.

Intuos Draw Small White

Een grafisch tekentablet waarmee je op de computer kan tekenen! Ideaal voor het tekenen (duh!) maar ook voor het maken van logo’s en lettering. Daarnaast geeft het je hand ook meer rust dan wanneer je een computermuis gebruikt dus je kan de tablet én bijgeleverde pen dat functioneert als muis, ook gebruiken voor het surfen op internet (al zou dat even wennen zijn). Ik gebruik mijn tablet voor vrijwel ieder project en kan niet meer zonder. Deze versie kost €69,99.

Graphic Designer Mok

Ik ben een echte theeleut, vooral als ik lang achter de computer zit en het dan ook snel koud krijg. Een leuke mok hoort dan natuurlijk wel op je bureau te staan en deze is daar perfect voor! Je kan deze bestellen voor een vanaf prijs van €12,50 exclusief verzenden op CafePress.

Kabelclips

Mijn bureau is soms echt een chaos. Als het niet vol ligt met notitieboekjes en pennen dan ligt het wel vol met allerlei kabels van mijn externe harde schrijven of mijn telefoon. Die dan ook nog eens in de knoop raken en gewoon voor een onrustige werkplek zorgen. Een opgeruimd bureau werkt vooralsnog het fijnst en zorgt ervoor dat je geconcentreerd kan werken. Deze kabelclips van the good ‘ld Hema zijn ideaal! Je kan ze vastplakken aan je bureau en daar je kabels doorheen halen zodat alles netjes blijft. Waarschijnlijk heb je dan wel meerdere setjes nodig maar de prijs valt reuze mee. Je betaalt €3 voor 6 clips.

Moleskine Notebook

Nu doen veel notitieboekjes het natuurlijk goed, maar Moleskine ziet er niet alleen luxe uit, ik vind het zelf ook het fijnste om in te schrijven. Notitieboekjes vind ik echt ideaal om takenlijstjes in te maken, maar ook even snelle schetsen van hoe een website eruit moet te zien zodat ik het al kan visualiseren voordat ik aan de slag ga in Photoshop.  Je hebt verschillende soorten Moleskine notitieboekjes en de vanaf prijs is €11,90.

HTML and CSS: Design and Build Websites

Hét boek als je een duidelijke en uitgebreide introductie wilt van HTML én CSS! Niet alleen voor beginners maar ook zeker aan te raden wanneer je al enige kennis hebt van deze twee opmaaktalen. Wanneer je een Nederlandse versie (*) wilt dan is deze te koop voor €39.95. Is Engels geen probleem voor je dan kost het boek $17.95 én met verzendkosten zo’n €25 via Amazon (*). Dat scheelt dus enorm qua prijs. Een musthave voor iedere webdesigner.

Don’t Make Me Think, Revisited

Ik schreef eerder een artikel over Simpele tips voor een mooi en functioneel blogdesign. Een punt wat daarin terugkomt is ervoor zorgen dat de browse ervaring van een bezoeker optimaal is (en blijft!) en dat een website logisch is opgebouwd. Bezoekers moeten niet hoeven na te denken wanneer zij jouw website bezoeken en zeker niet hoeven te zoeken naar bepaalde informatie. Dit boek gaat daar nóg dieper op in en geeft aan de hand van enkele voorbeelden uitleg over hoe het beter kan. Enorm interessant voor een webdesigner en geeft je toch net dat beetje extra kennis om een website zo goed mogelijk te ontwerpen. Een perfecte browse ervaring creëren is voor zowel de website-eigenaar maar ook de bezoeker een vereiste. Engelse versie (*) kost $26,10 exclusief verzenden en de Nederlandse versie (*) €36,95.

Lynda en TreeHouse abonnement

Dé online cursussen waar iedere webdesigner iets aan heeft – of je nu een beginner bent of niet! Je hebt de mogelijkheid om via deze twee websites diverse online cursussen te volgen omtrent alles van webdesign. En bij Lynda nóg net iets meer dan alleen webdesign, daar komt ook fotografie, video editing, 3D animatie enzovoort aan bod. Bij beide betaal je een maandelijks bedrag en kan je dus meerdere cursussen tegelijk volgen. Ik ben zelf enorm fan van TreeHouse maar heb vroeger wat Lynda cursussen gevolgd en beide zijn duidelijk, straight to-the-point en erg leerzaam.

Lynda heeft een abonnement dat gaat vanaf €19,95 en TreeHouse (*) is per maand omgerekend zo’n €24.

Creative Market Giftcard

Creative Market is dé ultieme website waar alles kan downloaden wat je kan gebruiken voor grafisch (web)design waaronder leuke lettertypes, grafisch elementen, foto’s, WordPress thema’s en nóg veel meer! Een giftcard komt altijd goed van pas! Gaat vanaf $20.

Overige tips

Zoals ik eerder zei, notitieboekjes doen het altijd goed. Schrijfwaren ook en veel webdesigners geven de voorkeur aan Micron pennen. Super kwaliteit, vlekken niet, in meerdere formaten en kleuren beschikbaar en schrijven ook nog fijn. Daarnaast kantoorartikelen, zoals opbergmapjes, ordners, postvakken… óf wat denk je van luxe USB hubs waar meerdere USB-apparaten in kunnen, cadeaubonnen van de Mediamarkt of Bol.com?Of duik even de Hema in en wedden dat je met een geslaagde buit terugkomt waar menig webdesigner-hart, harder van gaat kloppen!  Oh en sommige webdesigners zijn ook echte koffie- of theeleuten dus mokken, maar ook speciale koffie of thee doen het ook goed. Kortom, genoeg keuze!

Ben jij een (beginnende) webdesigner of ken jij iemand die dat doet? Hopelijk heb je dan iets aan mijn cadeautips! Shop ze!

De blogpost bevat affiliatelinks.
Lees mijn disclaimer voor meer infomatie.

Geef een reactie

4 reacties

 1. Astrid says:

  Wat een handige cadeautips! Ben al een tijdje opzoek naar pantone waaiers maar deze zijn inderdaad duur,dus die ga ik zeker even onthouden!

 2. Inge says:

  Don’t Make Me Think las ik tijdens mijn studie en heb ik nog steeds in mijn kast staan. Gewoon omdat het zo’n fijn naslagwerk is (al heb ik niet de revisited denk ik).
  Die mok is echt té leuk! En die Pantone waaier kan ik ook wel gebruiken, wel aan de prijs inderdaad maar wat is dat tegenwoordig niet 🙂

 3. Wat leeeuk allemaal!

 4. Renate says:

  Wat een goede cadeautips! Hier heb ik zeker iets aan! Wij doen nog aan sinterklaas en ik heb een tekentablet gevraagd. Ik weet stiekem al dat ik hem sowieso krijg, want mijn ouders weten er helemaal niks van en wilde zeker weten dat ik de goede kreeg haha. Ik heb voor de Wacom Intuos Art Medium in een blauwe kleur gekozen. Ik kan niet wachten om eindelijk makkelijker te kunnen grafisch tekenen!