Dit Moment: Oktober

dit-moment-oktober

Ik blijf het zeggen, sorry daarvoor, maar jeetje wat gaat de tijd snel. Oktober was een bewogen maand, zo heb ik hele leuke dingetjes meegemaakt maar ook een aantal minder leuke… helaas. Maar dat hoort erbij nietwaar?

Missing

Ik val gelijk met de deur in huis. Waar ik de hele maand tegenop heb gekeken, dat was deze hele week… Afgelopen dinsdag was namelijk de verjaardag van mijn nichtje Evy en ze zou dan één jaar zijn geworden. Deze donderdag is het één jaar geleden dat we afscheid van haar hebben moeten nemen. Dat was twee dagen nadat ze geboren was. Zó plotseling en zonder enige waarschuwing gedurende de zwangerschap.

Evy is het kindje van mijn broer, die ik misschien een totaal van vijf minuten heb mogen (en kunnen) zien. Ik noem haar prinsesje omdat ze zo’n prachtige baby was en omdat ik denk dat ik haar zo had verwend (en haar ouders natuurlijk ook) als een echt prinsesje. Ik zou haar alles hebben gegeven wat haar hartje begeerde.

ditmoment-oktober-4

Ik heb er niet echt eerder over verteld en eigenlijk wil ik dat ook niet, vooral niet in details. Maar de reden dat ik zo stil ben de laatste tijd is niet alleen vanwege alle projecten en het werk, maar ook omdat ik zó opzag tegen deze week. Ik was moe, emotioneel en een beetje down. Je wordt opnieuw geconfronteerd met alles wat vorig jaar heeft afgespeeld en beland dus wederom in een rollercoaster van emoties. In de tussentijd gaat het leven natuurlijk door, hoe hard dat ook klinkt, maar deze week had ik liever willen skippen als dat mogelijk zou zijn geweest…

Ik denk vrijwel dagelijks aan haar, vooral als ik de grote witte beer weer eens zie die ik voor haar had gekocht. Deze staat nog steeds op mijn kamer en kan ik geen afstand van doen…

Ondanks alles hoop ik dat ze toch weet dat iedereen hier enorm van haar houd en dat we haar allemaal erg missen. ♥


Het voelt een beetje raar om zo ineens over andere dingen te praten, maar bij een terugblik horen alle ups and downs… Gelukkig zijn er ook een hoop leuke dingen geweest deze maand en daar wil ik het eigenlijk ook over hebben.

Loving 

Ik heb een computerbril gekregen van Polette en omdat ik de afgelopen weken aan zoveel projecten mocht werken, heb ik de bril goed kunnen testen. Er komt nog een uitgebreide review over maar ik ben helemaal om! Ik vind de bril geweldig en na een avondje coderen heb ik totaal geen last van mijn ogen of last van hoofdpijn. Ideaal! Ik kan niet meer zonder!

ditmoment-oktober

Kenji kreeg in verband met dierendag een extra Snuffelbox cadeau van mij. Hij blij maar ik ook! Ik kan daar zo gelukkig van worden als dit beestje zo blij is met de lekkere spulletjes die hij krijgt.

Verder was ik dus volop bezig met een aantal projecten waaronder met deze conceptversie van een design wat het uiteindelijk niet is geworden. Jammer maar misschien gebruik ik het wel binnenkort voor mijn eigen redesign. *hint*

Luisterde

Ik zit eraan te denken om een Spotify account te nemen. Ik ben mijn muziek een beetje zat en eigenlijk vind ik al het zoeken naar goede muziek een tikkeltje vermoeiend. Het zou fijn zijn als ik gewoon een playlist aan kan zetten, kan gaan werken en mij niet druk hoeven te maken naar wat ik luister (als het maar een beetje vrolijk is). Maar natuurlijk ben ik weer zo’n muts die eerst een half uur aan het zoeken is naar een leuke mix op bijvoorbeeld YouTube of zelf iets via iTunes samenstel, dat ik die tijd ook ergens anders aan had kunnen besteden. Zijn er hier gebruikers van Spotify? Is het een beetje handig en fijn in gebruik?

Deed

Ik kocht het boek van (hand)lettering goddess Jessica Hische en het ziet er echt zo gaaf uit! Ik heb al een klein begin eraan gemaakt maar ik moet even de tijd ervoor vinden zodat ik er echt voor kan zitten. Het boek staat vol met informatie en tips, inclusief tutorials hoe je bepaalde dingen kan doen. Ik ben zó blij met dit boek en hopelijk kan ik er snel mee aan de slag. Ik ben nooit uitgeleerd zie je wel. Daarom vind ik dit allemaal ook zo leuk!

ditmoment-oktober-2

Daarnaast heb ik een nieuw logo en website mogen ontwerpen voor The Fashion Moodboard en voor LilianStyling. Het design van Lilian staat online en als je van fashionblogs houd, dan moet je zeker even een bezoekje brengen. Ik ben nu nog bezig met het design van The Fashion Moodboard maar eigenlijk is deze al af en komt ie dit weekend online! Oh en wat dit weekend ook online komt is het nieuwe design van een bekende Belgische blogger, dus als je wilt weten wie dat is zal je dit weekend mijn Twitter moeten checken.  Ga natuurlijk niet alles verklappen he! Haha!

Momenteel ben ik ook bezig met een cursus Waterbrush Lettering op Skillshare. Deze cursus heb ik gewonnen door middel van een Instagram winactie en tot nu vind ik het echt super om te doen (ook al heb ik weinig tijd om er lang aan te zitten). Maar goed, alle kleine beetjes helpen.

Daarnaast nog werken natuurlijk en deze week hebben we meer informatie gekregen over onze reorganisatie. Niet zo goed nieuws helaas, het zal betekenen dat ik veel minder kan gaan werken (misschien hooguit twee dagen in de week) en ik zit er dus aan te denken om de ‘aanbieding’ niet te accepteren en volgend jaar volledig te focussen op Deliciae Design. De plannen die ik wil uitvoeren zijn er al – waren er eind volgend jaar eigenlijk al – maar door de leuke projecten tussendoor in combinatie met alles eromheen, heb ik daar weinig tijd voor gehad. Misschien volgend jaar dus wel. Eventjes duimen nog!

Gekeken

Ik ben begonnen aan Pretty Little Liars! Ik moet mijzelf de laatste tijd dwingen om op een bepaalde tijd mijn computer uit te zetten anders werk ik gerust tot een uur of 11 door en dan kan ik echt niet slapen. Nu dwing ik mijzelf om alles uit te zetten, behalve mijn tablet natuurlijk, en ga ik lekker Netflixen. Ideaal! Zo ben ik bijna aan het einde van seizoen 1 van PLL en ik vind het steeds leuker (en spannender) worden!Ik weet dus helemaal nog niet wie A nu precies is en wat er allemaal gebeurd is. Toch knap dat ik na al die jaren een beetje spoilerfree ben gebleven. Maakt de show nog leuker denk ik!

ditmoment-oktober-3Daarnaast kijk ik ook af en toe Community. Toen deze show net op de Amerikaanse televisie was heb ik de pilot gezien maar vond ik het niet zo leuk. Nu heb ik het nog een kans gegeven en vind ik de show hilarisch! Een beetje droge humor af en toe maar ideaal als je even lekker wilt ontspannen en nergens aan wilt denken.

En natuurlijk The Walking Dead! Yay! De show waar ik eigenlijk het hele jaar op zit te wachten. I ♥ zombies!

Overig

Over een paar dagen en dan is het Halloween! Vier jij het? Ik niet officieel maar op het werk hebben wij een Halloween avond voor onze cliënten. Ik werk met mensen met een (verstandelijke of lichamelijke) beperking. Heel erg leuk dus ik denk wel dat ik eventjes ga kijken. Sowieso vind ik het wel heel gaaf dat het hier steeds meer gaat leven. Toen in Amerika moest ik helaas met Halloween werken maar heb ik wel het een en ander meegekregen. Het is echt gaaf om te zien hoe Halloween daar zo populair is. Het is echt iets waar veel mensen naar toe leven, een beetje zoals Carnaval hier voor sommigen. Ik ga niet verkleed dit jaar maar wil toch even gaan kijken op het werk vooral omdat alles wat ze gebruiken/tentoonstellen zelf gemaakt is. Aantal dingetjes heb ik al mogen zien en die zagen er echt gaaf uit! Misschien dat ik wel foto’s ga maken zodat ik ze kan delen met jullie.

Oh en verder, dit weekend is er weer een editie van Fix-It Saturday! Ik zou het echt heel tof vinden als je langskomt met blog gerelateerde vragen die ik kan beantwoorden of jou kan helpen met kleine problemen met WordPress of Blogger. Hopelijk tot dan!

Dat was het zo’n beetje. Een bewogen maand zie je wel… maar zo gaat het nu eenmaal in het leven. Hopelijk wordt November een betere maand op persoonlijk vlak. We zien het wel! Hoe was jou oktober?

Geef een reactie

3 reacties

 1. Renate says:

  Oh wat naar van Evy (ik heb toevallig ook een nichtje met deze naam) en ik wens je heel veel sterkte toe! Het lijkt me moeilijk om om te gaan met zo’n groot verlies!
  En is het de conceptversie van dat design niet geworden? het is zo pretty!! Het lijkt mij inderdaad mooi om het voor je eigen site te gebruiken – al vindt ik hem nu ook al heel erg mooi!
  Ik heb ook een spotify account – wel de gratis versie – en ik vind het ideaal! Ik kijk eigenlijk nooit meer om naar iTunes, behalve als ik muziek op mijn iPod touch zet. Ik raad het zeker aan om spotify op zijn minst op je computer te hebben, want dan is het gratis! Ik zit er wel over na te denken om volgend jaar, als ik weer naar school ga, er op te abonneren zodat ik de premium versie heb, want op mobiel kun je alleen shufflen en dat vindt ik heel irritant.
  Ik ben ieder geval benieuwd naar de designs van deze bloggers, ik hou ook heel erg van PLL (ik weet wel al wie A is en ik kan niet wachten op 12 januari dat het weer begint!!) en ik had niet verwacht dat je dit soort werk deed, ik had altijd verwacht iets als wat je ook op deliciae doet! Ieder geval veel plezier op de halloween avond!

 2. Inge says:

  Wat een mooi en uitgebreid overzicht zeg! Zo zielig van kleine Evy, lijkt me echt ontzettend naar en moeilijk. Sterkte daar nog mee!
  Oooh dat boek van Jessica Hische lijkt mij ook wel wat! 😀

 3. Puck says:

  Klinkt misschien raar, maar in jou situatie zou ik heel blij zijn met 2 dagen werk. Volgens mij ben jij wel zover (qua kennis) dat je delidiae design als werk zou kunnen doen. Ik wil ook iets met webdesign doen, maar zit echt nog niet op jouw niveau. Aangrijpen dus die kans!!