Ditjes en datjes #01

Het is alweer eventjes geleden sinds je van mij een update hebt ontvangen. Oops! Dat was niet te bedoeling, maar enfin. Het zij zo. Ik zal niet weer tientallen excuses opnoemen dus we gaan gewoon verder. 😉

De afgelopen weken heb ik mogen werken aan een aantal leuke projecten waaronder eentje van een hele lieve blogster die binnenkort iets supertofs gaat lanceren. Wie? Ja, sorry, maar daar moet je nog eventjes op wachten. Je zal het hopelijk snel genoeg zien (halverwege maart ongeveer) dus nog eventjes geduld. Ik moet wel zeggen dat ik heel trots ben op het logo waarvoor zij heeft gekozen omdat het zo goed past bij het concept. En dat concept waar ik het over heb? Dat is iets waarbij ik hopelijk dit jaar veel baat aan zal hebben bij o.a. het bloggen maar ook het ondernemerschap. Zodra je weet over wie ik het heb dan weet je wel waarom ik zo enthousiast ben én niet kan wachten totdat het project gelanceerd is. #bepatient 

Naast de leuke projecten was er onder andere ook een project waar ik vol enthousiasme aan begon, enorm veel inspiratie door kreeg maar waarbij de opdrachtgever het helaas op het einde ineens liet afweten en niet verder wilde gaan. Ik merkte tussentijds al dat het niet helemaal verliep zoals normaliter en dat ik dus al enige vermoedens had dat er iets zou gebeuren en ja hoor, voordat ik het definitieve logo wilde opleverde gebeurde er dit. Enorm balen! Tuurlijk had ik even een dip en moest ik even mijn frustraties kwijt, maar ik moet het zien als een leerproces en daarna gewoon weer verder knallen.

Want dat knallen gebeurd wel, haha. Ik heb voor mijn verjaardag (ik ben alweer 31 geworden!) mijzelf getrakteerd op een iPad Pro. Onder het mom van flexibele creativiteit. Dat klinkt wel heel bijzonder maar ik zag zoveel positieve reviews van de iPad Pro met pencil waarbij grafisch designers het gebruikte voor het ontwerpen van logo’s, handlettering, posters, illustraties, etc. Ik wilde die makkelijkheid én flexibiliteit ook. Ik heb een Wacom Bamboo tablet (die wordt niet meer gemaakt) maar het tekenen op de tablet en naar mijn computerscherm gluren, verliep niet altijd vlekkeloos. Blijkbaar moet ik goed zien wat ik aan het doen ben, dus daadwerkelijk op de tablet zien waar de penstreep komt. Daarnaast werkte de pen pressure niet altijd naar wens en gaf ik de voorkeur aan het gebruiken van een gewone computermuis.

Yes! It's here! Mijn verjaardagscadeautje is binnen. Zoooo blij mee! 🎊🎉 #ipadpro #applepencil

A photo posted by Naomi (@deliciae_design) on

Na veel reviews gelezen te hebben over een iPad Pro, Surface Pro, Wacom Cintiq en wat andere goedkopere (Chinese) merken die aangeprezen worden op YouTube, ben ik gezwicht voor de iPad. Heel misschien komt er in maart een nieuwe versie uit, maar ik kon niet wachten daarop en Apple kennende zou de prijs nóg duurder worden.

Twee dagen voor mijn verjaardag kreeg ik hem binnen en ik gebruik hem nu dagelijks voor het maken van handlettering creaties of illustraties. Volg mij op instagram als je er wat van wilt zien. Een review schrijven ben ik zeker van plan (al weet ik niet of dat straks nog interessant is met de komst van de nieuwe iPad) maar ik kan nu al zeggen dat het een hele goede keuze is geweest en ik nog geen moment spijt ervan heb gehad. Het maakt het tekenen echt heel erg leuk en iedere dag ontdek ik weer iets nieuws. Ik merk dat dit mijn creativiteit een enorme boost geeft en dat is nu net iets wat ik wel kon gebruiken. Aankoop van het jaar? Misschien wel! Haha!

Verder gaat het dagelijks leven gewoon verder. De slowcooker wordt meerdere malen gebruikt in de week, yummy! Heb ik een nieuw skincare merk (The Ordinary) ontdekt dat mijn huid enorm heeft verbeterd en is de prijs van deze producten énorm gunstig. Is mijn liefde voor sheetmasks weer terug en ben ik gewoon lekker aan het doodlen op de iPad. En daarnaast as always: Work, work, work. Ik heb een meerurencontract aangeboden gekregen maar de keuze heb ik nog steeds niet kunnen maken. Meer uren op mijn andere baan betekent natuurlijk minder uren beschikbaar voor Deliciae Design. Lastig hoor! Ik heb aangegeven dat ik na de carnaval de keuze maak. Eerst even lekker genieten van die gezellige dagen en dan zien we wel. Trouwens, morgenavond hebben we eerst nog een candlelight diner voor een aantal cliënten met een verstandelijke beperking. Dat zijn altijd leuke evenementen om te werken dus daar kijk ik wel naar uit. En dan eind volgende week gaan we carnaval inluiden met een knalbal en moet ik de rest van de dagen ook werken. Druk maar erg gezellig! Ik heb er zin in! Wie gaat er nog meer carnaval vieren?

Geef een reactie

4 reacties

 1. Manon says:

  Prachtig logo! Ik ben benieuwd naar de definitieve versie van het logo en het project dat erbij hoort. Iets met ondernemen en bloggen? Hmm klinkt goed! Fijne carnaval alvast 🙂

 2. sammie says:

  Fijn dat het ondanks die ene opdracht verder toch allemaal lekker loopt en wat een mooi cadeautje aan jezelf voor meer gemak en creativiteit! Geniet ervan!
  Wij gaan 1 avondje carnavallen dit jaar. Die maandag begin ik aan een nieuwe baan dus ik moet wel fris en fruitig zijn 😀

 3. Renate says:

  Oh je maakt me wel heel nieuwsgierig voor wie dat logo is! en wat tof dat je een iPad Pro gekocht hebt! Ik zie er de laatste tijd zoveel over voorbij komen. Ik denk niet dat ik er een ga aanschaffen (ik heb net een nieuwe MacBook Pro gekocht die al een rib uit mijn lijf kostte), maar ik ben wel heel nieuwsgierig er naar, schrijf je er een review over?

 4. Debbie says:

  Ik ben erg nieuwsgierig naar dat project en dat logo. Heeft die blogger dat al gelanceerd?
  En bevalt de iPad Pro nog steeds?