Favoriete fonts van 2014

favorietefonts2014

Ik heb echt een font verslaving. Ik heb er werkelijk honderden op mijn computer, waarvan een heleboel nog niet eens geïnstalleerd zijn. Het loopt een beetje uit de hand want qua organisatie is het een chaos, maar dat terzijde… Dit jaar heb ik er ook een aantal aangeschaft en ik ga vandaag een selectie van mijn favoriete fonts laten zien.

stringfellows

Stringfellows – een font van Nicky Laatz

Toen ik dit font zag moest ik het gewoon hebben. Precies mijn stijl! Vrouwelijk, elegant maar toch ook een beetje speels. En dan nog in kalligrafie stijl wat ik persoonlijk erg mooi vind. Dit is ook het font wat ik gebruik voor mijn huidige logo. Wilde het zelf maken maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, haha.

Bombshell Pro-font

Bombshell Pro – font van Emily Lime

Ah, de beroemde fonts van Emily Lime! Ik vind ze helemaal geweldig! Ik heb ze bijna allemaal (gelukkig gekocht in de uitverkoop! Sommigen zijn vrij prijzig.) Ik heb Bombshell Pro laatst in een verjaardagsuitnodiging van mijn oma gebruikt en iedereen vond het handschrift zo mooi!

Harman font

Harman – een font van Ahmet Altun

Ik heb dit font aangeschaft toen er 50% korting op zat, maar wat ben ik er blij mee. In totaal 8 verschillende stylen waarvan 7 ook een inline stijl hebben (een letter met alleen buitenste lijn). Tevens krijg je er ook ornamenten en andere extra’s bij. Heel leuk font om mee te experimenteren voor op posters door middel van typography en natuurlijk in logo’s.

Skitch Font

Skitch – een font van Yellow Design Studio

Ook in de sale gekocht voor $15! En moet je kijken wat je ervoor terug krijgt! In totaal 11 verschillende stijlen, variërend van letters in één kleur, alleen met een randje, met schaduwen, noem het maar op! Je hebt er ook ornamenten bij en ook borden zodat je mooie logo’s kan maken, maar natuurlijk ook perfect voor digitale handlettering. Deze stijl word namelijk vaak toegepast in handlettering maar dan heb je het nu digitaal! Net zo makkelijk!

Showcase Font
Showcase – een font van Daniel Hernández

Showcase staat op mijn verlanglijstje. Ik word hier zo vrolijk van! Is dit lettertype niet lekker speels? Het lijkt een beetje op mijn eigen handschrift als ik er moeite voor doe (normaal schrijf ik heel snel en niet netjes…) Ik vind dit wel een font om te gebruiken op kaarten en posters, bijvoorbeeld op verjaardagskaarten. De prijs houd mij nu even tegen maar ik zal en moet deze een keer hebben!

Dat waren de betaalde fonts, maar natuurlijk zal ik er ook een paar delen die gratis zijn.

Diverse Gratis Fonts

Wolf in the CityJanda Happy DayAlways HereJanda Stylish Script Bebas Neue

Dat waren mijn favoriete fonts van het jaar 2014. Wat vind jij van deze selectie? Heb jij ook een favoriet font dat je blijft gebruiken?

Geef een reactie

2 reacties

  1. Inge says:

    Fijn overzicht! Stringfellows heb ik zelf ook!