Fix-It Saturday #10

fix-it-saturday

Eindelijk is ‘ie er weer – een nieuwe editie van Fix-It Saturday.

Heb jij een probleem met je blog? Of wil je tips & tricks om je blog te verbeteren? Snap je niet veel van SEO of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Dan is deze Fix-It Saturday voor jou!

De reden voor deze maandelijkse editie is omdat ik freelance webdesigner ben en dagelijks werk met WordPress en Blogger. Ik blog daarnaast al zo’n 15+ jaar en heb in deze jaren een hoop kennis en ervaring opgedaan met alles omtrent bloggen en deze kennis wil ik graag delen met jou!

Zo werkt het…

Laat een reactie achter met de link naar jouw blog en het probleem waar je tegenaan loopt (dit hoeft niet perse een WordPress blog te zijn!) en ik geef tips om dat probleem te verhelpen. Dit kan dus van alles zijn – vragen over je blogdesign, logo, kleuradvies of tips met betrekking tot zoekmachine optimalisatie (SEO), inzetten van social media… je mag van alles vragen wat betrekking heeft op je blog en ik doe mijn best om iedereen te helpen. Vragen die een uitgebreid antwoord nodig hebben, worden verwerkt tot een blogartikel.

Ik zit er al helemaal klaar voor! Dus stel snel je vragen vandaag tussen 9 en 5 uur!

Benieuwd naar de vorige edities van Fix-It Saturday?

Geef een reactie

22 reacties

 1. Melissa says:

  Hoi Naomi! Ik ben nog steeds erg blij met mijn logo 🙂 Sinds een paar dagen heb ik mn layoit veranderd maar sindsdien doen de gerelateerde posts raar. Ik gebruik hier een widget voor. Er staan van die bolletjes boven de gerelateerde artikelen en ik moet sindsdien ook een enter aan het eind van mijn artikel toevoegen, anders zit het er te dicht op. Heb jij een idee hoe ik dit kan fixen?

  Verder merk ik dat mn site soms langzaam laadt. Ik zou graag willen weten hoe hij weer wat sneller kan worden. Kan jij helpen?

  • Hoi Melissa,

   De bolletjes staan in je CSS weergegeven – als je ze daar verwijdert dan verschijnen ze niet. 😉 Je kan het vinden in de volgende CSS en dan vooral het stukje “content”:
   .art-postcontent ul > li::before, .art-post ul > li::before, .art-textblock ul > li::before {
   bottom: 2px;
   content: url("images/postbullets.png");
   display: inline-block;
   font-size: 0;
   line-height: 0;
   margin-right: 6px;
   position: relative;
   vertical-align: middle;
   }

   Ze staan inderdaad erg dicht op je content gedeelte. Je zal een margin moeten toevoegen aan de volgende class .wp_rp_wrap wp_rp_vertical {margin: 25px 0;} bijvoorbeeld. Wil je de ruimte groter dan zal je 25px moeten verhogen.

   Je site is inderdaad erg langzaam en dit komt o.a. door de afbeeldingen die niet geoptimaliseerd zijn. Ik heb daar al enkele artikelen over geschreven:

   Ik zou daar mee beginnen. Denk je er ook aan dat jouw afbeeldingen niet SEO geoptimaliseerd zijn? Wil je beter gevonden worden in Google dan zal je de afbeeldingen moeten hernoemen naar datgene wat er afgebeeld wordt en nu hebben ze de naam die de camera eraan gegeven heeft. Ook is dat niet handig als je een keer een afbeelding moet zoeken in het mediagedeelte van WordPress, want dan zal hij niets kunnen vinden, helaas.

   Succes!

   • Melissa says:

    Hoi Naomi, bedankt voor je antwoord! Ik was zaterdag (en de rest van het weekend) helaas niet in de gelegenheid om te internetten dus daarom reageer ik nu pas.

    Over de eerste tips die je gegeven hebt over de postbullets kan ik helaas kort zijn – het lukt niet! Ik heb het stukje “content” uit de CSS verwijderd, maar ze staan er nog steeds. De tweede code (waar ik margin moet toevoegen) kon ik gek genoeg helemaal niet vinden.

    Volgens mij is mijn blog inmiddels wel wat sneller geworden dankzij je artikelen! Ik heb de snelheid getest via Pingdom. Eerst was de load time 6.65 en nu 4.55 Ik heb ook WP Super Cache gedownload en geactiveerd. De load time is nu alleen weer 5.31 zag ik net. ^^” Ik ga afbeeldingen voortaan comprimeren in Photoshop en in .JPG opslaan als ik ze niet heel vaak hoef te bewerken, dat is een goede tip!
    In elk geval erg bedankt. 🙂 Ik heel blij zijn als je me kon helpen met die bolletjes maar ik kan me ook voorstellen dat je daar misschien geen tijd voor hebt (aangezien de Fix It Saturday voorbij is).

 2. Saskia says:

  Hoi Naomi! Ik heb even een klein vraagje over de huidige layout, ik krijg mijn sidebar niet aan de rechterkant..

  Ik heb staan: Sidebar, Footer area 1,2,3,4 maar waar ik hem ook neerzet hij komt niet rechts te staan… Thanks!

  • Hoi Saskia,
   Sorry, ik ben niet bekend met het thema wat je gebruikt. Als ik je website nu bezoek dan zie ik dat er rechts wel een leegstaand vak te zien is. Wat gebeurd er als je widgets toevoegt? Komt hij dan links te staan?

   • Saskia says:

    Dit s het desbetreffende thema: https://nl.wordpress.org/themes/shop-isle/

    Zodra ik ze in een vak zet, komen ze of niet tevoorschijn (bij bijvoorbeeld Sidebar gebeurd er niets) en bij de Footer area 1,2,3,4 komen ze onderaan (uiteraard) terecht. Er staat ook nog een ‘Sidebar shop page’ waarbij ook niets gebeurd als ik er wat inzet. In de demo kan je zien, dat het wel mogelijk is een sidebar aan de rechterkant te hebben. Dank voor je hulp (alvast)!

    • Ik heb het thema even gedownload en geïnstalleerd – ik krijg de zijbalk met widgets wel rechts. Dit gebeurd gelijk en heb er geen wijzigingen voor hoeven te doen. Conflict met een plugin misschien? Overigens zie ik wel dat je wijzigingen hebt gemaakt aan het thema wat verder gaat dan de kleuren, logo toevoegen, etc. Ik denk dat daar het probleem ligt. Ik zie namelijk veel fouten staan die in het originele thema niet te zien zijn. Daarnaast – je hebt een child theme aangemaakt en de map bevat een spatie. Klopt dat? Bij WordPress (en eigenlijk bij alles wat op internet komt) moet je nooit met spaties werken in bestandsnamen of mappen. Dit wordt namelijk niet altijd goed verwerkt.

     Ik zou even controleren of de normale versie goed werkt (dus geen child theme gebruiken). Doet hij het daar wel? Dan ligt het aan het child theme. Doet hij het daar ook niet? Dan is het misschien een conflict met een plugin. Deze even deactiveren en het thema testen. Werkt hij dan nog niet? Dan contact opnemen met de maker van het thema.

     Succes!

     • Saskia says:

      Dank ik ga even kijken!

     • Saskia says:

      Moet CHILD dan aan de thema naam gekoppeld zijn i.p.v. een spatie ertussen?! Ik wil namelijk wel graag mijn wijzigingen houden zodra er een update verschijnt.

      • Saskia says:

       Super! Hij doet het. Enige probleem was mijn header… Echter, krijg ik hem via header in sidebar niet normaal erin.. Heel erg bedankt voor al je hulp<3

       • Dit thema heeft ook niet de optie om de header zo toe te voegen zoals jij dat wilt. Je kan een logo toevoegen echter komt deze in de navigatiebalk terecht.
        Als je weet hoe je de header handmatig moet toevoegen dan kan je dit wijzigen in het Child thema bestand genaamd header.php.

      • Ja dat klopt. Je kan dus ThemaNaamChild ervan maken.

 3. Renate says:

  Ik ben zo blij met dit artikel, want op dit moment zit ik met wat kleine dingen waar ik me geen raad mee weet en ik vertrouw op jouw oordeel!
  Ten eerste vraag ik me af: klopt het dat permissions belangrijk zijn voor de beveiliging van je blog? dat bijvoorbeeld 777 super slecht is en dat je daardoor sneller malware krijgt enzo?
  Het tweede is: hoe weet je dat mappen in je FTP verdacht zijn? Ik bedoel ik las dat malware dat ook kon doen en ik vergeleek mijn blogs met elkaar in FTP en toen zag ik mappen als “mingle-forums-skins” en “wfcache” en “mybb” en vooral omdat mijn andere blog dat niet heeft komt het verdacht over. Hoe weet jij dat als het niet goed is?
  Als laatste werkt bij mijn Nederlandse blog de customizer en achtergrond niet als ik er op klik in admin dan krijg ik wit beeld. Ik heb al geprobeerd dingen als: al de plugins 1 voor 1 deactiveren en zien wat er gebeurt, maar daar lijkt het probleem niet te zitten (zo ver ik dat kan beoordelen) heb jij nog tips? of is het niet erg als dat niet werkt? want ik gebruik het nooit op die manier haha.
  Alvast heel erg bedankt!

  • Hoi Renate,
   Ik zou heel graag de vraag over bestandsrechten willen uitwerken omdat ik er in een comment niet te diep op in kan gaan (dan zal het een essay worden).

   Wat betreft je tweede vraag – de customizer hoort te werken. Eerste instantie dacht ik inderdaad aan een plugin maar je hebt de test al uitgevoerd. Thema is volledig hetzelfde… was het toevallig de site waarop malware te vinden was? Zo ja dan is niet alles goed verwijderd. Mijn aanbod om daarmee te helpen staat nog steeds 🙂

 4. Evelyne says:

  OOh, ik ben zo blij dat Fix-It Saturday nu is. Ik zit nl met een groot probleem op mijn blog. Ik heb enkele dagen geleden een nieuwe lay-out gedownload voor mijn blog. Die is gelukkig goed geïnstalleerd, maar linksboven zouden normaal social media-icoontjes moeten staan, maar die zijn er bij mij niet.. Het staat nochtans goed uitgelegd in de documentation, maar wat ‘k ook doe ’t lukt niet 🙁 Ik heb ’t voorlopig op een andere manier opgelost, door een soort pagina te maken, maar dat is maar een tijdelijke oplossing.. Hopelijk kan jij mij helpen ^^

  • Ik vermoed dat je ze via de customizer moet invullen (weergave-customizer) en dan de links invullen en opslaan.

   • Evelyne says:

    Dat heb ik gedaan, maar er verschijnt niets wanneer ‘k op opslaan klik..

    • Dan even contact opnemen met de maker van het thema. Zij geven namelijk support op dat thema en moeten met een oplossing komen.

     • Evelyne says:

      Ok, bedankt, hopelijk helpt dat 🙂

      • Evelyne says:

       Ik kom even melden dat het eindelijk gelukt is om die social media icons bovenaan te krijgen! Ik weet absoluut niet wat ‘k misdaan heb, maar vandaag bleek ’t dan uiteindelijk wel te lukken via de normale weg! Ondanks dat ik dit al 100en keren opnieuw heb gedaan, wou ’t vandaag opeens wel lukken! Een raadsel, maar ik ben blij dat ’t toch gelukt is. Ik wou je dit toch wel even laten weten 😉

       • Ah gelukkig Evelyne. Misschien was het niet helemaal goed gegaan maar gelukkig werkt het nu naar behoren. 🙂