Fix-It Saturday #8 – voor al jouw blogvragen!

Fix-It Saturday: voor al jouw blogvragen!

Tijd voor een nieuwe editie van Fix-It Saturday! De 8e alweer! Ik vind het nog steeds leuk om te doen dus voorlopig ga ik er nog gewoon mee verder. Mocht je nu dus geen vraag hebben maar misschien over een tijdje wel, dan weet je mij hopelijk te vinden.

De reden dat ik een Fix-It Saturday organiseer is omdat ik freelance webdesigner ben en werk met WordPress en Blogger. Ik blog daarnaast al zo’n 15+ jaar en heb in deze jaren een hoop kennis en ervaring opgedaan met alles omtrent bloggen. Ik wil dit graag delen door het geven van persoonlijk blogadvies. Heb jij een probleem met jouw blogdesign, wil je advies over bepaalde lettertypes, kleuren of tips hoe je jouw website kan verbeteren? Misschien tips om meer bezoekers te krijgen? Óf misschien wil je mijn professionele kijk op jouw design? Ik geef vandaag gratis blogadvies en help eventuele problemen met jouw blog op te lossen.

Zo werkt het…

Laat een reactie achter met de link naar jouw blog en het probleem waar je tegenaan loopt (dit hoeft niet perse een WordPress blog te zijn!) en ik geef tips om dat probleem te verhelpen. Ik doe mijn best om iedereen een andere tip te geven zodat je die ook eventueel kan toepassen. Vragen die een uitgebreid antwoord nodig hebben, worden verwerkt tot een blogartikel.

Ik zit er al helemaal klaar voor! Dus stel snel je vragen vandaag tussen 9 en 5 uur!

Bekijk de vorige edities:

Geef een reactie

14 reacties

 1. Evelyne says:

  Ik heb een probleem met m’n social media-icoontjes. Rechts op m’n blog kan je ze vinden, maar die zijn enorm groot. Ik begrijp eerlijk gezegd niet goed hoe dat komt, misschien omdat ‘k ze 1 voor 1 heb ingevoegd? Ik wist alleen niet goed hoe ‘k ’t anders moest doen wou ‘k er de link in krijgen.

  • Hoi Evelyne,

   Je hebt ze inderdaad niet heel goed toegevoegd. Wat je moet doen is alles uit die widget verwijderen en het volgende toevoegen PER social media linkje.

   <a href="LINK-NAAR-SOCIAL-MEDIA-PLATFORM" target=_blank rel="nofollow"><img class="social-media-icoon" src="LINK-VAN-JE-AFBEELDING.JPG"></a>

   Wat je daarmee doet is aan een afbeelding een linkje geven. Je moet overigens wel voor beide linkjes nog http:// plaatsen! Dit doe je per social media icoon dus voor jou 5x in totaal. Wat je dan vervolgens doet is naar je editor gaan (template-settings-advanced-add CSS) en dit toevoegen:

   .social-media-icoon {
   width: 25px; < -- afhankelijk van de breedte die je wilt hebben -->
   }

   Gebruik geen <br> in je codes want dit zorgt ervoor dat alles op een aparte regel komt te staan. Als je dit zo doet zijn de icoontjes kleiner en komt alles netjes op één regel. Succes!

 2. Northflix says:

  Yay! Ik was pas wat in mijn theme/CSS aan het rommelenen volgens mij heb ik toen mijn eigen site laten crashen (server error 500)… Dus dit komt goed uit dat jij weer een Fix-It Saturday hebt!

  Mijn theme maker heeft mijn theme ge-update en daar zaten features in die ik prachtig vind:
  Zilla Likes en mooie social media icoontjes onder je artikel als het ingeklapt staat: http://lucalogos.com/stephanie/
  Ik kan natuurlijk het nieuwe theme installeren, maar mijn content area en foto’s zijn nu allemaal 600 breed en in het nieuwe theme is dat veel breder, wat er dan naar mijn mening niet mooi uitziet.
  Als ik bij het ge-update theme de content weer op 600 zet, zit er een gapend gat tussen mijn primaire sidebar en mijn content. Ziet er ook niet uit.
  Toen dacht ik “Ik installeer Zilla Likes gewoon zelf”, maar ik krijg het hartje alleen onderaan het artikel, niet bovenaan. Als het artikel ingeklapt staat zie je het hartje überhaupt niet.
  Nadat mijn website dus crashte tijdens mijn poging heb ik me maar niet eens meer gewaagd aan die social media icoontjes 😉

  Volg je het nog?
  Samengevat: Heb jij een oplossing voor Zilla Likes? (of een alternatieve plugin?)
  OF:
  Hoe krijg ik in mijn ge-update theme mijn content area op 600, zonder dat er een gapend gat tussen de content en de primaire sidebar zit.

  • Hoi hoi!

   Wat je dan moet doen is de breedte van zowel het content vlak (staat bij het nieuwe thema op 870px) én de max-width van .site-inner aanpassen (naar bijv. 930px). Dit kan je het beste doen in een child thema zodat bij een update, de wijzigingen blijven staan… maar eigenlijk raad ik dit af want je zal hoogstwaarschijnlijk de media queries ook aan moeten passen zodat het thema nog goed responsive blijft en dat kan een stuk lastiger zijn als je niet weet waar je dat moet zoeken en hoe je dat per resolutie aan moet passen.

   Ik zou eigenlijk willen aanraden dat je sowieso je afbeeldingen al breder maakt want 600px is gewoon erg klein. Je blijft in de toekomst dan altijd deze problemen krijgen met thema’s omdat beeldschermen groter worden (dus de thema’s ook) en je nu al onduidelijke afbeeldingen krijgt vanwege retina schermen.

   Wat betreft een vervanger van Zilla Likes, ik heb laatst I Recommend This geïmplementeerd in een thema. Makkelijk in gebruik en te stylen. 🙂

   Ik hoop dat ik je vragen goed beantwoord heb.

 3. Bibiane says:

  Ik ben al heel lang op zoek naar een oplossing. Als ik een plugin toevoeg die in de sidebar een overzicht geeft van de populairste posts, dan krijg ik alleen mini icoontjes (15×15) te zien ipv thumbnails. Heb de grootte al aangepast in het bestand zelf, maar het blijft zo staan. Ik vind het gewoon niet en heb de plugin dan ook verwijderd. Heb je mss een aanrader voor een goede plugin hiervoor?

  • Bekend probleem 🙂 Ik moet eerlijk zeggen dat ik daarom mijn eigen plugin heb gecodeerd en dus niet zo bekend ben met plugins die te vinden zijn in de WordPress directory. Ik ben even op zoek gegaan en deze plugin moet de optie hebben om een ander formaat van thumbnail te selecteren. Ik weet niet of je deze al geprobeerd hebt.

 4. Mariska says:

  Ik ben er nu grotendeels vanaf, maar toch … Heb je nog tips om referral spam te blokkeren? Wanneer ik ze via m’n .htaccess file blokkeer met een stukje code waar een ander me aan geholpen heeft, ligt m’n site er soms random uit … Ik blokkeer ze nu met een landenfilter in analytics, is dat genoeg?

 5. Merle says:

  Ai, net als ik een adviseur nodig heb, zie ik dit artikel te laat! Nou ja, mocht je tóch nog antwoord willen geven: in mijn site merlejenelle.blogspot.nl krijg ik de tekst ‘read more’ onder elke post op de startpagina niet veranderd. Ik heb alles geprobeerd waar ik toe in staat ben, maar niets werkte. De css kon ik wel aanpassen, maar daarmee was de tekst nog steeds ‘read more’. Heb je nog tips?

 6. Sas says:

  Ik heb zeker een vraag dus wacht even op de nieuwe Fix it…