Fix-It Saturday #9

fix-it-saturday

Eindelijk is ‘ie er weer – een nieuwe editie van Fix-It Saturday.

Heb jij een probleem met je blog? Of wil je tips & tricks om je blog te verbeteren? Snap je niet veel van SEO of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Dan is deze Fix-It Saturday voor jou!

De reden voor deze maandelijkse editie is omdat ik freelance webdesigner ben en dagelijks werk met WordPress en Blogger. Ik blog daarnaast al zo’n 15+ jaar en heb in deze jaren een hoop kennis en ervaring opgedaan met alles omtrent bloggen én deze kennis wil ik graag delen met jou!

Zo werkt het…

Laat een reactie achter met de link naar jouw blog en het probleem waar je tegenaan loopt (dit hoeft niet perse een WordPress blog te zijn!) en ik geef tips om dat probleem te verhelpen. Ik doe mijn best om iedereen te helpen. Vragen die een uitgebreid antwoord nodig hebben, worden verwerkt tot een blogartikel.

Ik zit er al helemaal klaar voor! Dus stel snel je vragen vandaag tussen 9 en 5 uur!

Bekijk de vorige edities:

15 reacties

 1. Saskia says:

  Leuk dat deze rubriek weer terug is! Ik had een simpel vraagje: vorige keer met een thema had je gezegd (op Twitter geloof ik) dat er achter de schermen allerlei foutmeldingen zaten. Is dit met de huidige layout ook zo?! Want ik heb weer een andere 😉 Ik zou graag (ook achter de schermen) een foutloze layout willen hebben zodat de laadtijd en dergelijke ook gewoon zijn zoals moet. Graag hoor ik wat, mochten er fouten zijn hieraan kan doen 🙂

  Fijn weekend!

  • Je hebt momenteel problemen met je site dus ik kom hier later op terug als alles weer werkt. 😉 Ik help je even op Twitter.

   • Saskia says:

    Thanks meis! Ik ben zo blij dat je me hebt geholpen via Twitter. Blij dat ik mijn site kan houden hoe hij nu is. Nogmaals, heel erg bedankt voor je fijne, snelle en vooral duidelijke hulp! PS: Hoe gaat het met jou persoonlijk inmiddels?

 2. Elien says:

  Wauw seg zo leuk!
  Ik ben hier echt slecht in haha, de technische kant van mijn wordpress blog is een ramp.
  6 maanden geleden heeft iemand een thema voor mij gemaakt – maar nu vind ik het eigenlijk niet mooi meer.

  Ik zou graag een “popular posts” rubriek op de voorpagina krijgen, eigenlijk een beetje meer een layout zoals deze: https://www.pipdig.co/shop/wordpress-theme-venture/
  Heb spijtig nu geen budget daar voor, maar een bestaand thema aanpassen dat zal wel niet zo gemakkelijk zijn zeker?

  • Hoi Elien,
   Dat kan een webdeveloper (zoals ik) zo voor je maken maar dat is helaas niet gratis. Gratis optie is het gebruiken van een plugin die je met CSS enigszins kan aanpassen qua styling. Als je zoekt in de WordPress Repository kan je daar wel enige plugins vinden.

 3. Evelyne says:

  Ik veranderde recent van lay-out & maakte m’n social media icoontjes zelf. Nu zie ‘k dat die wel redelijk klein staan.. Hoe kan ‘k dit oplossen? Ik heb Blogger & die icoontjes zitten verwerkt in een html-code..

  • Hoi Evelyne,
   Momenteel heb je de afbeeldingen zo toegevoegd in je widget:
   <img class="social-media-icoon" width="100" height="33" src="https://2.bp.blogspot.com/-_ogR6G3ZN-I/V6XRyGOoK9I/AAAAAAAACMA/hxiHh4e1KvgGc1NMBs66Ul1_cgAgfZ80wCLcB/s200/SMInstagramkopie.jpg">

   Door daar de width en height weg te halen worden ze hun eigen grootte (dus zoals jij ze gemaakt hebt). Middels CSS kan je er dan vervolgens een width aan toevoegen:

   .social-media-icoon {
   width: 35px;
   }

 4. Saskia says:

  Oh ik heb nog een klein vraagje hihi. Hoe krijg ik de gravatars naast de comments? Bij sommige layouts is dit automatisch maar ik zou die graag (met een code) toevoegen aan de comments. Staat net wat gezelliger vind ik zelf 🙂

 5. Susan says:

  Wat een toffe rubriek!

 6. mandy says:

  Wat een handig artikel! Ik ben pas net begonnen met bloggen en weet eigenlijk gewoon niet zo goed hoe ik mijn blog bij mensen onder de aandacht krijg.
  Ik zou super graag je tips ontvangen!

  • Hoi Mandy, Fix-It Saturday is de laatste zaterdag van iedere maand. Eind september is er weer een nieuwe editie. Hopelijk zie ik je dan!

Comments are closed.