Fix-It Saturday #1

fititsaturday-deliciaeVandaag wil ik jou helpen door het geven van persoonlijk blogadvies. Heb jij een probleem met jouw blogdesign, wil je advies over bepaalde lettertypes, kleuren of tips hoe je jouw website kan verbeteren? Of wil je mijn kijk op jouw design? Ik geef vandaag gratis blogadvies en help eventuele problemen met jouw design op te lossen.

Zo werkt het…

Laat een reactie achter met de link naar jouw website en het probleem waar jij tegenaan loopt met jouw blog (dit hoeft niet perse een WordPress blog te zijn!) en ik geef jouw een tip om dat probleem te verhelpen. Ik doe mijn best om iedereen een andere tip te geven zodat jij ook wat heb aan de andere tips die voorbij komen. Vragen die een uitgebreid antwoord nodig hebben, worden verwerkt tot een blogartikel.

Ik ben dit idee meerdere keren op blogs tegengekomen en ik vind het idee erachter heel leuk en passend bij mijn blog, dus vandaar dat ik iedere maand een Fix-It Saturday wil invoeren.

22 reacties

 1. Sas says:

  Oh wat handig, en vooral lief dat je dit doet!
  Het enige probleem wat ik al een tijdje heb is dat ik mijn read more knop niet kan veranderen.. Ik wil graag die haakjes weg (zodat je alleen het pijltje wat met hover te zien is er staat) gebruik het thema Lucid die draait op Genesis. Heb al geprobeerd te googlen, en heb wat dingen uitgeprobeerd maar ik kom er niet uit 🙂

  Mijn url staat in het desbetreffende vakje ervoor. Thanks! <3

  • Hoi Saskia!

   In jouw CSS staat een :hover efffect bij de more-link. Zoek dit op je in je CSS: a.more-link:hover en haal daar de achtergrond weg. Dan zal het pijltje niet meer verschijnen.

   • Sas says:

    Het pijltje wil ik juist wel. Alleen als je op mijn site kijkt staat bij read more er op deze manier: [ read more ] ik wil die haakjes [ ] weg hebben maar kan dit nergens in mijn editor vinden.

    • Oh sorry, verkeerd begrepen! Ik denk dat die code handmatig als functie in jouw thema is geplaatst. Het kan zijn dat deze óf in functions.php (of in een ander functie bestand) staat. Wat ik altijd doe is in mijn HTML programma door alle bestanden laten zoeken naar een bepaald woord en dan kan ik het zo vinden. Misschien even CTRL+F en zoeken op Read More.

    • Sas says:

     Thanks voor de hulp. Hij staat niet in functions.php daar had ik al gekeken .. Bij Genesis frame, als ik CTRL+F doe vind hij hem wel, maar hoe kan ik zien waar hij staat? Ik werk altijd alleen met F12…

     • Hoi Sas,

      Ik werk nooit met Genesis maar heb het even gedownload. Het is verstandiger om de read more link aan te passen door een aparte functie aan te maken. Anders moet je in de code van Genesis gaan knutselen met kans dat het hele framework niet meer werkt. Je kan hier de functie vinden: http://my.studiopress.com/snippets/post-excerpts/ en dan de tekst aanpassen. 🙂

    • Sas says:

     Thanks! Ik had zelf deze code tijdje terug geplakt in functions maar dit deed hij niet. Ik ga nog even verder kijken hoe ik het kan fiksen. Thanks voor alle hulp<3

 2. Leonie says:

  Hihi, ik copy paste ‘m even van van de week 😉

  Handig! Ik zou het wel tof vinden om je mening te horen over mijn huidige theme en wat er nog eventueel aan verbeterd zou kunnen worden. Ook werk ik met een plugin genaamd ‘elio External Featured Image’. die ervoor zorgt dat ik met externe urls toch afbeeldingen als featured images in kan stellen. Alleen moet ik daarvan handmatig de css instellingen aanpassen/toevoegen om de images responsive te krijgen en dat is me tot dusverre nog niet gelukt. Kun jij me daarbij helpen? 🙂 Er staat nu een fixed height en width maar die werkt dus mobiel niet én ik kan daardoor geen verticale (portret) foto’s meer toevoegen als featured images.

  Ik heb nog wel meer vragen maar die zijn voor een volgende keer

  • Hoi Leonie,

   Leuk dat je er weer bent! 😉

   Het probleem met External Featured Image is dat de afbeelding als achtergrond van een element wordt toegevoegd (in dit geval van het element img), waardoor je hier geen afmeting aan kan geven. Nog eventjes wat duidelijker, in plaats van dat de plugin de afbeelding als een losse img element toevoegd dus een <img src="linknaarafbeelding.jpg">, geeft het een achtergrond áán de img dus <img src="data:image/gif;" style="background:url("linknaarafbeelding.jpg" no-repeat center center;-webkit-background-size:cover;-moz-background-size:cover;-o-background-size:cover;background-size:cover;> (maakt gebruik dus van inline-css)

   Als de rest van het design responsive is, zal de afbeelding wel automatisch verkleinen of vergroten maar de afbeelding zal er anders uit zien dan dat jij wilt vanwege de inline-css. Je hebt twee opties, of voor iedere resolutie handmatig het formaat van de afbeelding bepalen door middel van CSS media queries óf de plugin aan te passen zodat het niet meer als achtergrond wordt toegevoegd maar als een los element,maar daar heb je wat PHP kennis voor nodig.

   Heel lang antwoord maar ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat betreft de plugin.

   Ik vind jouw website netjes ogen, goed overzichtelijk en leuk kleurgebruik. De groene kleur bij de links is alleen te licht om te lezen op mijn scherm, die zouden iets donkerder mogen. Daarnaast zijn de instagram foto’s onderin niet mooi uitgelijnd en zit er veel ruimte tussen de foto’s daar. Geef de margin: 0px aan bij het element .widget-instagram .jr-insta-thumb ul > li, .widget-instagram ul.instagram-pics > li in je CSS.

   🙂

   • Leonie says:

    Dankjewel je voor uitgebreide uitleg! Ik weet wel wat van PHP, maar niet dusdanig veel dat ik de plugin helemaal aan zou kunnen passen. Misschien moet ik dan mijn featured images voortaan maar gewoon hosten op mijn domein, omdat het dan in elk geval wel werkt zoals ik wil. Of kun jij me hiermee helpen (tegen een kleine vergoeding?) Wat betreft de witregels: dat is super raar. De plugin wordt zo immens vaak geüpdatet dat de makers van mijn theme het niet bij kunnen houden met updates, ik ga eens kijken of de oplossing die jij voorstelt het probleem voortaan verhelpt. Ik zal de kleur van m’n links wat donkerder zetten, dit ziet er zelf bij mij wel goed uit, maar bedankt voor de tip!

    Enne, uh, mag ik je nog wat vragen? We hebben nog een uurtje… Haha! Ik hoor van verschillende mensen verschillende reacties over de manier waarop het lettertype ‘Lato’ van mijn body tekst weergeven wordt. Zo is het in Chrome veel scherper en pixeliger dan in Safari etc. Is er een manier dit overal goed te laten werken? Het is een Google font.

    • Graag gedaan!
     Ik kan de plugin aanpassen, maar wanneer er een update komt zijn die aanpassingen weer weg. Dus het is een blijvend verschijnsel totdat de makers zelf met een andere oplossing komen, helaas!

     Google Fonts zien er in alle browsers verschillend uit, dit ligt aan hoe een browser een font inleest en ‘rendered’ (kom niet op het Nederlandse woord). Verschil blijf je altijd houden. Kunst is om een goed font te kiezen die in vrijwel alle browser goed bekeken kan worden. Je kan proberen om dit aan je CSS toe te voegen maar het zal een minimaal effect hebben, helaas.

     html {
     -webkit-font-smoothing: antialiased;
     }

 3. Nele says:

  Hallo – leuk iniatief ! Ik had graag de in een kleur gehad – liefst dezelfde roze als mijn sidebar. Hoe doe ik dat? Alvast bedankt xx

 4. Hey Naomi, wat leuk en lief dat je dit doet! Erg origineel ook!

  Ik vroeg me af of je in blogger ook zo’n optie kan doen dat er onder je bericht 3 voorgestelde berichten komen te staan. Ik heb me deze week suf gezocht maar krijg niks gevonden; niet of het kan en hoe en niet dat het niet gaat. 🙁

  • Hoi Minke,

   Ja hoor, dat kan! Je kan het handmatig coderen of door middel van een plugin, zoals bijvoorbeeld: Engageya. Je hebt er meerdere dus je moet maar eventjes kijken welke jij het mooiste vindt. 🙂

   • Thanks ik ga me er eens even in verdiepen!

    • Ik hoop dat ik nog net op tijd ben; waar kan ik het beste die code neerzetten want als ik gewoon een plugin doe dan komt hij ook op mijn beginpagina te staan (waar een lees verder staat) en ik wil hem dan alleen onder het volledige bericht hebben.

 5. Sas Sefras says:

  Hi! Hmmm… Ik had net een reactie geplaatst, maar misschien wel vergeten op ‘reactie plaatsen’ te klikken (verbaasd me niks)!

  Ik kom hier via ikbenirisniet.nl na aanleiding van je kickass design voor haar! En nu blog je ook nog! En on top of that is dit de eerste blog die ik tegenop! Whoop whoop!

  Super lief dat je dit doet! En voor mij even een geschenk! Want man, man, man, ik kom er zo af en toe niet uit! En dan vooral, wat is nou een lekker thema om mee te beginnen? Ik kom daar niet uit!

  Liefs, Sas

  • Hoi hoi! Jouw reactie belandde helaas in de spam folder. 🙁

   Ik weet niet of je eventjes geduld hebt, maar ik ben bezig om binnenkort een webshop te openen met een aantal thema’s. 😉 Maar voor nu raad ik de designs van Solo Pine aan: zien er professioneel uit, goede coderingen en de thema’s hebben gewoon datgene wat je nodig hebt (niet teveel poespas zoals je de laatste tijd ziet). En anders via Creative Market eventjes zoeken – genoeg opties daar! Succes!

 6. Florence says:

  Hey, ik blog via Blogger en vroeg me af hoe ik mijn labels, datum en reacties op één lijn kan krijgen en hoe ik mijn foto’s aanpas aan de grootte van mijn blog (zodat tekst en foto even lang zijn). Hoe noemt trouwens het font van de ‘Saturday’ van bovenste afbeelding? Vind het echt mooi 🙂

  • Hoi Florence,
   Maak eerst een backup van je template! Zoek dan het volgende op: <div class="post-footer-line post-footer-line-1"> en haal de </div> die je ziet ná <span class="post-icons"></span> weg. Dan haal je deze <div class="post-footer-line post-footer-line-2"> ook weg, maar laat je <span class="post-labels"> staan. En dan staat alles op één rij.

   Het lettertype heet Manhattan Darling. 🙂

Comments are closed.