Geef artikelen op basis van post status een kleur

coding

Ben jij ook zo iemand die tientallen artikelen tegelijk schrijft waarvan sommige nooit af komen maar wel in je dashboard blijven staan? Vind je het soms lastig om tussen al die artikelen onderscheid te maken? Dan is dit misschien een optie voor jou. Op deze manier kun je alles onderscheiden door middel van een kleur zodat je makkelijk kan zien of het artikel al gepubliceerd is of niet.

Wat heb je nodig?

  • Een eigen gehoste WordPress blog, dus niet via WordPress.com!
  • De mogelijkheid om het bestand functions.php aan te passen, of een nieuwe aanmaken als dit bestand nog niet bestaat.
  • Heb je al een functions.php bestand? Maak hiervan een back-up voordat je verder gaat!
  • Enige ervaring met het aanpassen van functions.php. Dit hoeft niet perse omdat je de code kan kopiëren en plakken, maar let wel op hoe je dat doet.

kleur-codes-artikelen De groene kleur geeft geplande artikelen weer, de rode zijn concepten, gele wachten op toelating (review) en de grijze zijn gepubliceerd.

Hoe ga je te werk?

Alleerst moet je er zeker van zijn dat je een functions.php bestand hebt in je thema. Je kan dit controleren door naar weergave – editor te gaan. Zie je rechts een bestand genaamd Themafuncties, dan ben je klaar maar probeer wel even een backup te maken zodat, als er iets fout gaat, het oude bestand terug kan plaatsen. Heb je dit bestand niet? Dan kan je er zelf een aanmaken. Doe dit wel met een programma waarin je coderingen kan schrijven, zoals Kladblok maar gebruik echt geen Word! Je bestand ziet er als volgt uit:


<?php
/**
* Theme functions
* Sets up the theme and provides some helper functions.
*/
//Alle coderingen komen hier
?> 

Belangrijkste van een functions.php bestand is dat je de PHP opening en sluiting hebt. Onderstaande code verwacht dat dit er al in staat, dus hou daar rekening mee. Sla dit bestand op als functions.php. Voeg vervolgens deze code toe in plaats van de tekst //Alle coderingen komen hier.


/*--------------------------------------------------------------
Kleur codes op basis van post status
--------------------------------------------------------------*/
function kleurcode_post_status(){
?> 
<style> 
.status-draft{background:#ffcfcf !important;}
.status-future{background:#e3ffcf !important;}
.status-pending{background:#fefed1 !important;}
.status-private{background:#fee6ce;}
.status-publish{/* geen achtergrond - grijzige kleuren van WordPress zelf */}
</style> 
<?php
}
add_action('admin_footer','kleurcode_post_status');

Je kan de kleuren natuurlijk wijzigen als je de HEX codes hiervan weet. Zo kan je makkelijk onderscheid maken tussen alle artikelen en weet je precies welke artikelen nog afgewerkt moeten worden en welke al gepubliceerd zijn. In het begin is het even wennen maar nu vind ik het persoonlijk heel fijn om gelijk te zien waaraan ik nog kan werken. Wat vind jij hiervan? Handig of niet?

Geef een reactie

2 reacties

  1. Leonie says:

    Ah, ik wilde dit heel graag toe gaan passen maar je codes werken niet en mijn hele site verdween na het verkeerd bewerken van de functions 🙁 Alle tekens > en < dus zijn vervangen door mark-up language, dus kopiëren/plakken ging sowieso niet meer. Misschien even naar kijken? 🙂 Lijkt me super handig verder!

    • Dankjewel Leonie voor het vermelden. Een plugin om de codes te laten weergeven was niet goed afgesteld. Zou je het nog een keer willen proberen? En anders mag je mij hierover mailen 🙂