Ik heb jullie hulp nodig…

verbeteren-deliciae-design

Ik heb een dilemma en ik heb daarbij hulp nodig.

De laatste tijd heb ik een heleboel blogtips gedeeld die door vele gewaardeerd worden. Nu heb ik nog een waslijst aan tips die ik kan delen maar doordat sommige al op andere blogs zijn verschenen – al dan misschien met een andere insteek – twijfel ik of de tijd en energie die ik in een artikel zou steken, wel een goede keuze is.

Deliciae Design gaat steeds beter lopen en doordat ik nog mijn 9 tot 5 baan heb, werk ik ’s avonds aan mijn projecten. Enorm leuk maar hierdoor wordt het steeds lastiger om ook blogartikelen te schrijven. Of wanneer het schrijven wel lukt, is het alweer te laat om foto’s en blogafbeeldingen te maken en moet ik toch wel echt gaan slapen om zo de volgende dag fris en fruitig op mijn andere baan te kunnen verschijnen. Ik klaag niet, echt niet! Maar het komt nu op een punt aan dat ik beslissingen moet gaan maken.

Ik wil graag meer design en codeertips delen omdat hier mijn expertise ligt en ook omdat dit gedeelte op veel blogs juist niet besproken wordt. Eigenlijk wil ik dus meer focussen op het technische gedeelte van WordPress en Blogger, maar ik heb daarvoor jullie input nodig. Het kan namelijk heel snel erg technisch worden en dat wil ik juist voorkomen.

Deze zaterdag (29 augustus!) is er ook weer de volgende editie van Fix-It Saturday en dit vind ik zelf enorm leuk om te doen. Daardoor merk ik dat de technische kant mij net iets meer aanspreekt dan de zoveelste blogtip om “snel veel volgers te krijgen op Instagram”. Mocht je voor Fix-It Saturday nog specifieke vragen hebben dan mag je die zaterdag natuurlijk ook delen zodat ik er gelijk antwoord op kan geven (of eventueel een blogartikel over kan schrijven).

Dus aan jullie de vraag – wat zijn nou dingetjes waar jij tegenaan loopt bij het gebruiken van WordPress of Blogger? Of wat voor tutorials zou jij graag zien op Deliciae Design? Misschien wat meer de focus op CSS en PHP tutorials? Lijkt jullie dat wat? Dat zijn een hoop vragen, nietwaar? Maar mijn doel is om mijn kennis en ervaringen te delen met jullie zonder dat hier al tientallen artikelen over zijn geschreven. Deze zijn immers niet interessant (meer) voor jullie.

Ik hoor graag tips en suggesties om wat artikelen toe te wijden aan de problemen waar jullie tegenaan lopen. Mocht je deze niet hebben dan zie ik jou graag zaterdag 29 augustus terug op Deliciae Design voor de volgende editie van Fix-It Saturday waar je alle blog gerelateerde vragen mag stellen.

Geef een reactie

9 reacties

 1. Renate says:

  Ik snap je dilemma’s, keuzes maken is altijd heel moeilijk. Ik vind sowieso dat je blog de laatste tijd echt super leuk is, ik lees het met plezier, maar ik moet toegeven dat artikelen als “hoe krijg je meer instagram volgers” voor 1 keer, misschien 2 keren leuk is en dan is het ook weer klaar. Ik geloof sowieso in dat je ook gewoon geluk moet hebben en dat als je echt mooie foto’s maakt of een leuke persoonlijkheid hebt of wat dan ook dat mensen je toch wel gaan volgen! Ik weet niet of de technische kant mij ligt om erover te lezen, maar ik ben er zeker nieuwsgierig naar! Als ik dan iets moet noemen wat ik dan leuk zou vinden om over te lezen of tutorials over te zien dan is het vooral: design. Ik vind zoals hoe je mijn watercolor effecten toe hebt gepast in mijn blog zo mooi, ik zou zeker willen weten hoe dat moet en om het ook te gaan leren! Ik ben ieder geval heel geïnteresseerd in grafisch tekenen en design enzo!

 2. Astrid says:

  Ik vind dit een fijne site als ik opzoek ben naar hulp. Zelf hebben wij alleen onze site via Squarespace dus aan tips over wordpress en blogger hebben wij niets. Maar het merendeel van de bloggers gebruikt deze programma’s natuurlijk wel!
  En ik snap het helemaal dat het moeilijk is om nieuwe content te maken, vooral als er al zoveel is. Maar vaak zijn die ook weer in het Engels, nu kan ik wel Engels maar voor informatieve teksten is Nederlands toch makkelijker. Dus ik weet ook niet of daar nog onderwerpen te vinden zijn die in een NL jasje gestoken kunnen worden 🙂

 3. Ik vind het net erg leuk dat je je er ook van bewust zijn dat de meeste blogtips al
  516020 keer verspreidt zijn en dat het nutteloos zou zijn als jij dat ook nog eens zou doen (al zou ik denk ik aan de jouwe nog wat meer hebben). Ik heb eigenlijk enkel een paar vragen die misschien best nutteloos zijn omdat niemand het weet, maar ik kan het altijd even vragen.

  •Kan je bv. het Blogger comment systeem verwijderen en het WP comment systeem in de plaats zetten?
  •Weet je hoe je met een code er automatisch voor kan zorgen dat enkel de foto van een artikel op een pagina tevoorschijn kan komen? Zoals deze pagina van Lifesplash http://lifesplash.nl/lookbook/
  •Oja, ik heb nog een probleem met mijn scrollbar. Als ik zo’n custom code gebruik om die aan te passen. Dan verdwijnt met scrollbar aan de rechterkant, maar dan verandert de scrollbar bij mijn archive wel naar zoals ik de code instelde.

  Dat was het zowat voorlopig, haha. (: Ik weet het, het klinkt allemaal onmogelijk, maar ik dacht dat jij (als genie) het misschien zou weten. Je hoeft er niet al je tijd in te steken. Dat heb ik al gedaan, haha.

  • Hoi Britt. Je hebt wat inhoudelijke vragen die voor jouw blog gelden dus ik geef er nu eventjes gelijk antwoord op.

   1) Helaas is het niet mogelijk om het WordPress comment systeem te gebruiken op Blogger. Dit zijn twee verschillende CMS platformen waardoor je niet zomaar de codes kan wisselen. Bij Blogger kan je overigens wel Disqus gebruiken.
   2) Je zal dan handmatig jouw thema aan moeten passen (de HTML) om dat mogelijk te maken.
   3) Ik weet niet precies wat je bedoelt, maar waarschijnlijk zit er in de code een element wat de scrollbar selecteert en daardoor gaat het niet helemaal goed. Ik weet niet welke code je hiervoor gebruikt maar als je hier meer advies over wilt, dan kan je dat a.s. zaterdag vragen bij de Fix-It Saturday 😉

 4. Puck says:

  Ik vind het gebruiken van child-themes best lastig. Ik weet de basis, maar durf er eigenlijk niet veel in aan te passen. Meestal kopieer ik maar gewoon het betreffende file en daar wijzig ik dan in wat ik anders wil. Maar ik laat dus alles staan. Volgens mij hoort dat niet, maar ik ben bang dat als ik alles weghaal en ik het dan in een andere volgorde erin zou plakken, dat alles dan anders wordt… Of dat ik net dat 1e kleine dingetje niet van kleur wijzig…
  Lastig dus…

  • Ah childthemes! Ik vond dat in het begin heel onduidelijk ook, maar eigenlijk valt het reuze mee. Is wel een goede tip, dankjewel! Heb het genoteerd en ga er een artikel aan wijden. 🙂

 5. Wat goed dat je om hulp vraagt aan je lezers! Ik zelf heb nog steeds problemen met
  1. .blogspot.nl weghalen, want nu kan je naar mijn domeinnaam http://www.fleursophia.com gaan, maar is http://www.fleursophia.blogspot.nl ook nog steeds beschikbaar. (ik heb wel alleen een domeinnaam en geen host, weet niet of het dan kan?)
  2. Of je de commentbox bij blogger kunt veranderen?
  3. Mijn blog overzetten van Blogger naar WordPress (en daarbij ook nog een hostingpakket aanschaffen)

  Voor nu: ga zo door, ik vind je blog erg tof!

 6. Eveline says:

  Geef mij maar die PHP tutorials 😉

 7. Inge says:

  Ik vind het prima als het meer de technische kant op gaat, maar dat weet je al! 🙂