Inspiratie: Pawel Norbert verfstreep typografie

Op Pinterest stuitte ik op een aantal foto’s van Pawel Norbert’s kunstwerken – namelijk verfstreep typografie. Ik vind het zó mooi, zo kleurrijk en dynamisch. Iedere letter zit vol met persoonlijkheid. Het ziet er ook heel 3D uit, alsof de letters echt zijn!

Hij maakt gebruik van kleuren die complementair zijn (kleuren van tegenovergestelde eindes van het kleurenwiel), split complementair (twee kleuren aan beide zijden van een direct complementaire kleur) en tertiair (drie kleuren gelijkwaardig gespreid over het kleurenwiel). Echt heel knap om dat te verwezenlijken zonder dat het een chaos wordt. Alles ziet er zo levendig en expressief uit. Ik vind het echt mooi!

Ik wilde graag weten wat voor techniek hij gebruikt maar daar kon ik helaas niet veel over vinden buiten dat het atypical is wat staat voor een ongewone techniek. Wat het dus precies inhoud weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik dit ook een keer wil proberen in Illustrator.

PawelNorbert-verfstreep

PawelNorbert-verfstreep-4

PawelNorbert-verfstreep-3

PawelNorbert-verfstreep-5

PawelNorbert-verfstreep-2

Je kan de gehele collectie hier bekijken. Wat vind jij ervan? Prachtig nietwaar? Of misschien toch niet helemaal jouw smaak?

Geef een reactie

Één reactie

  1. Kimberley says:

    Ik vind het gaaf gedaan, zelfs al is het niet helemaal mijn smaak. Maar het blijft enorm knap!