Koi Watercolors Pocket Field Sketch Box

koi-waterverf-cover

Waterverf is helemaal in! En ik wil het zo graag leren dat ik een hele tijd terug de Koi Sakura Brush Pens gekocht heb. Alleen zijn deze voor een beginner vrij lastig te gebruiken omdat het moeilijker is om de kleuren te blenden. Het zijn namelijk gewoon pennen met dan waterverf inkt en ik had echt moeite om het er als waterverf eruit te laten zien, dus ik gaf het eigenlijk al weer snel op. Op Instagram kwamen laatst weer mooie creaties voorbij en begon het weer te kriebelen. Ik vind het zo prachtig vooral als het heel kleurrijk en vrolijk eruit ziet. Op één of andere manier word ik er dan zelf ook vrolijk van en daarom wil ik het eigenlijk graag leren. Plus dat het mij aanspoort om weer eens mijn handen te gebruiken in plaats van altijd achter de computer te ontwerpen.

Ondanks het feit dat ik er niet zo mee overweg kon, was ik wel tevreden over de Koi Sakura Brush Pens (de kleuren zijn namelijk prachtig!) en zocht ik dus naar iets anders van hetzelfde merk. Ik kwam uit op de Pocket Field Sketch Box en vandaag kwam deze binnen. En ik ben mijzelf niet als ik het niet gelijk zou uit proberen en de woonkamer volledig overhoop zou halen. De tafel zag eruit alsof een kindje van 4 aan het kliederen was, maar wat was het leuk! En ik kan nu al zeggen dat ik het een stuk fijner vind werken dan de brush pens!

Nu ben ik nog geen talent met waterverf – verre  van eigenlijk – maar toch wilde ik graag een review schrijven over deze Sketch Box.

koi-waterverf-box

koi-waterverf

Koi Watercolors Pocket Field Sketch Box

Je hebt verschillende versies van de Sketch Box maar ik heb deze met in totaal 24 nopjes waterverf gekocht. Het is inclusief een waterbrush dat je kan vullen met water zodat je dit heel makkelijk mee kan nemen. Daarnaast nog twee sponsjes om de verf aan af te vegen, een schilderspalet om kleuren te mengen en het deksel kan fungeren als ezel. Kortom, het ideale waterverf pakket on-the-go! Je hebt alles in handbereik en je hoeft dus buiten wat tissues om de brush droog te maken en natuurlijk papier om op te verven, niets meer mee te nemen. Aan de onderkant zit ook nog een ring wat je uit kan klappen zodat je de box makkelijk kan vasthouden.

koi-waterverf-closeup

De kleuren

Op het eerste gezicht, toen ik de box openmaakte, vond ik de kleuren een beetje saai ogen. Maar wat was ik verbaast toen ik ze ging gebruiken! Ik vind alle kleuren echt heel mooi! Er is genoeg variatie en je kan ze makkelijk mengen met elkaar zodat je andere mooie kleurtjes kan maken.

koi-waterverf-swatch

Blijkbaar heeft iedere kleur ook een naam – dat wist ik niet eens! Ik heb de witte kleur (Chinese White) niet geswatched want die zie je zo op dit papier helaas niet. Van links naar rechts zijn het de volgende kleuren:

Lemon Yellow • Aureolin Hue • Permanent Yellow Deep • Permanent Orange • Jaune Brilliant • Vermillion Hue • Cadmium • Red Hue • Crimson Lake • Quinacridone Rose • Purple • Cobalt Blue Hue • Cerulean Blue • Ultramarine Blue • Prussian Blue • Yellow Green • Viridian Hue • Permanent Green Deep • Olive Green • Yellow Ochre • Light Red • Burnt Umber • Paynes Grey • Ivory Black

koi-waterverf-swatch-closeup

De kleuren kan je heel makkelijk mengen en laten overlopen waardoor je mooie creaties kan maken. Oefening baart kunst dus ik ben er nog geen talent in, maar het is in ieder geval leuk om te proberen. Let maar niet al te veel op mijn tekeningen want het stel echt niets voor, maar goed, we moeten ergens beginnen, toch?

koi-waterverf-fail2

koi-waterverf-fail

De waterbrush

De brush bestaat uit twee delen, namelijk de houder en de voorkant waar de brush zit. Alleen zo past hij namelijk in de box en doordat de houder een dopje heeft, kan je de brush dus gewoon gevuld met water meenemen. De brush schroef je aan elkaar door tegen de klok te draaien! Duurde even voordat ik het doorhad! Japanse stijl waarschijnlijk, haha. De brush is erg fijn, al is het heel makkelijk om teveel water te gebruiken, dus wees voorzichtig met het vasthouden. Door te knijpen in de houder komt er namelijk water uit. Je kan de brush zowel voor dunne als dikke strepen gebruiken, maar dit vergt wel wat oefening en dat is iets wat ik nog niet helemaal onder de knie heb. Ik druk al snel te hard waardoor ik hele dikke lijnen krijg en dat is niet altijd even mooi.

koi-waterverf-waterbrush

Conclusie

Hopelijk kan ik binnenkort wat mooie creaties delen met jullie. Ik ga in ieder geval flink oefenen want ik vind het echt een hele fijne waterverf en het is zo leuk om te doen! Je hebt vaak bij goedkope setjes dat de verf niet fijn blend, mooi opdroogt of gewoon niet zo fijn werkt (zoals die van de Action), maar hier heb je alles in één, voor een betaalbare prijs en kwalitatief goede verf. Ideaal voor beginners die niet gelijk al te dure verf of kwasten willen kopen, maar toch graag waterverf willen proberen. Ik heb de set via Amazon gekocht voor $19.71 exclusief verzenden en binnen een week was hij binnen. Ik ben fan! Alleen nu nog wat oefenen om het wat beter onder de knie te krijgen zodat ik het straks kan gebruiken voor logo ontwerpen of in een webdesign.

Ben jij ook fan van waterverf? Of wil je dit ook proberen? Als je nog tips hebt dan zijn deze altijd welkom!

Geef een reactie

13 reacties

 1. Inge says:

  Oké, dit wordt eng. Ik voel me een beetje een stalker.. we hebben veel dezelfde interesses.
  (Solliciteren gaat niet zo makkelijk, want heb te weinig front-end ervaring. Het liefst zou ik voor mijzelf beginnen, maar ik heb nog te weinig ervaring dus ik vind dat dat nog niet gaat). Waterverf ben ik groot fan van, maar ook al heel lang niet meer gedaan. Het is trouwens moeilijker dan je denkt, je moet zoveel water gebruiken, dat je bang bent dat je het papier verzuipt (althans, dat waren mijn gedachten).
  Deze set lijkt me trouwens super, ik denk dat ik dit even ga volgen. Wie weet begin ik ooit weer eens met schilderen 🙂

  • Hahaha! Stalker ben je niet hoor. 😉
   Balen dat solliciteren niet zo makkelijk gaat. Ik ben ook nog niet voor mijzelf begonnen – ik doe het nog naast mijn andere baan. Misschien is dat een optie voor je? Zodat je toch ervaring opdoet? Succes in ieder geval!

   Ik vind waterverven ook echt moeilijk. Wanneer ik denk dat ik het een beetje onder de knie heb, is het daarna weer helemaal goed mis. 🙁

 2. Jennifer says:

  Superleuk! Ik wil het ook erg graag leren. Ik heb afgelopen week ook zo’n waterbrush binnengekregen (2 euro op ebay) Nu ben ik nog opzoek naar verf maar zag door de bomen het bos niet meer :’) Ik ga eens kijken naar die set die jij hebt 🙂 Thanks voor de tip

  • Ik heb heel wat goedkope verf gekocht en merk nu pas echt het verschil. Deze waterverf blend veel makkelijker, heeft mooie kleuren en werkt een stuk prettiger. Het is dan wel wat duurder, maar beter zo dan dat je drie goedkope setjes koopt die uiteindelijk in de prullenbak belanden. Als je deze waterverf koopt, dan zal je er geen spijt van krijgen! Dat beloof ik je!

 3. Astrid says:

  Wat een leuk pallet, hij ziet er inderdaad in eerste instantie een beetje saai uit maar hij maakt het dubbel en dwars waard. En wat een aardig prijsje! Ga dit even opslaan, misschien dat ik ook een keer dit palletje ga aanschaffen en oefenen natuurlijk.
  Heb ooit geleerd dat je het moet laten mislukken (denk niet te netjes willen werken) om het zo mooi mogelijk te krijgen. Niet makkelijk als je perfectionistisch bent 🙂

  • Dat lees ik ook vaker, dat je niet zo perfectionistisch moet zijn en gewoon lekker veel water moet gebruiken en dan maar zien. Vind dat wel moeilijk hoor 😉

 4. Leonie says:

  Oooo, yes, wat een tof product! Ik wil zodra ik weer in het koude Nederland ben heel graag kijken of ik iets kan doen met handlettering etc. Het blijft kriebelen en ik ben nog steeds niet de juiste producten tegen gekomen, maar dit ziet er behoorlijk ideaal uit 🙂

 5. Marlous says:

  Ohh wat ziet dit er leuk uit! Ik wil dus ook heel graag leren aquarelleren, en twijfel nog of ik een cursus ga doen (maar dat is vrij prijzig) of zelf gewoon aan de slag ga (maar welk materiaal moet ik dan aanschaffen??). Dit ziet er wel erg goed uit, dus houd ik in gedachten 🙂

  • Ik wil ook nog een keer een cursus doen maar kan er geen vinden hier in de buurt, helaas. Ik wil het wel heel graag zodat ik de technieken wat beter leer begrijpen. Nu volg ik eigenlijk mijn gevoel terwijl misschien dat niet de beste techniek is. Maar goed… de verf is echt heel fijn en zeker een aanrader. 🙂

 6. Joy says:

  Oeh, dit zit er zo mooi uit! Ik ben zelf ook weer meer bezig met fashion illustraties enzo en waterverf is daar wel echt mooi bij! Je kan dan ‘normale’ tekeningen wat kleur geven met waterverf… Ik vind alleen waterverf tekeningen ook supermoeilijk!

  -X-

 7. Eva says:

  Hoi Naomi. Leuk dat je wil leren aquarelleren/ waterverven. Tijdens mijn studie heb ik o.a. geleerd te aquarelleren en ik vind het een heel fijn techniek om mee te werken. Ik gebruik zelf Winsor en Newton als verf en gebruik aquarelpenselen die je in een hobby/artsupplies winkel kunt vinden.
  Op het YouTube kanaal van Mary Doodles (onder de links) hier legt ze uit hoe je waterverf kan gebruiken, maar ook wat je eventueel nodig hebt om te schilderen.
  Succes en heel veel oefen plezier. Ik ben benieuwd naar je resultaat! 😊

  http://youtu.be/x-nDRGn2wRQ
  http://youtu.be/W7qyEAdIMVQ

 8. Kirsten says:

  Heb net Ecoline besteld om als nieuwe techniek uit te proberen, maar aaah ik word nu ook hebberig naar deze watercolors! Gebruik je ze veel? En waarvoor gebruik je het vooral?