Link Love #3

link-love

Zoals ik eerder schreef– ik ben begonnen als persoonlijke blogger op Livejournal en heb dit ook een hele tijd gedaan op dit domein (toen nog alleen Deliciae genaamd). Nu ik mij meer focus op (web)design en het delen van mijn ervaring, is het persoonlijk bloggen (als in artikelen puur en alleen over mijzelf) op de achtergrond komen te staan maar toch definieer ik mij alsnog als persoonlijke blogger. Nu kan je afvragen, wat is dat nu eigenlijk? Leonie schreef een gastblog op Blogaholic  waarom persoonlijk bloggen harstikke slim is. Zij schrijft dat wanneer je in je eigen taal schrijft (dus een beetje zoals je ook praat)  je gedefinieerd kan worden als persoonlijk blogger – je hoeft dus niet perse het hele reilen en zeilen van jouw leven online te delen. Je bent persoonlijk blogger als je tussen de regels door persoonlijke informatie deelt – bijvoorbeeld jouw kijk op een bepaald iets – maar ook een bepaalde tone of voice terug kan vinden in jouw artikelen. Door dit te combineren maakt het voor de lezer ook gemakkelijker om een binding met jou te krijgen, want zij zien door de artikelen de persoon achter de blog terug. En wees nou eerlijk, wanneer je de blogger leuk vindt, dan lees je hum blog toch ook met (meer) plezier? Dit artikel moet je zeker even lezen en ik ben nu toch wel heel benieuwd geworden naar het onderzoek van Leonie.

Een ander interessant artikel van Blogaholic is Blogtips: Kijk wat bij je past. Ik gaf in het artikel Het blogadvies wat ik weiger te volgen aan dat iedereen tegenwoordig blogtips deelt en dat ik, ondanks zelf ook een hoop tips deel, niet alles daarvan opvolg. Kijk naar wat bruikbaar is voor jouw blog en pas datgene dan ook toe (en hou je daar aan vast). Ik blijf erbij dat bloggen leuk moet blijven en niet als werk moet aanvoelen, natuurlijk mag het je werk wel worden maar als het voelt dat je gedwongen wordt om artikelen te schrijven dan is het geen goed nieuws. Heel veel tips hebben te maken met meer bezoekers of inkomsten krijgen en dan ga je snel merken dat je er veel tijd aan kwijt bent om resultaten te zien. Tijd die niet iedereen heeft en er ook aan wilt besteden. Kijk daarom naar de doelen van jouw blog en zoek tips op die daarbij aansluiten.

Ik vond nog een hele leuke instagram account die ik graag wil delen. Misschien dat je wel bekend bent met mock-ups, zo niet, dat zijn dus volledig statische blogdesigns die voordat deze gecodeerd worden, ter goedkeuring worden verstuurd naar de klant. Lauren Hardage maakt ter inspiratie Style Tiles als onderdeel van het #The100DayProject. Style Tiles zijn tegels om een bepaald design, stijl en/of kleurenschema te laten weergeven vóórdat zij verder gaat aan het volledige design. Het is in principe dus een kleinere versie van een mock-up. Ze zien er echt heel leuk uit en misschien brengt het jouw wel op inspiratie voor een (re)design voor jouw blog?

De blog van Deisy kwam ik tegen toen ze een reactie op één van mijn artikelen achterliet (namelijk de winactie). Altijd zo leuk wanneer een bezoeker zelf ook een hele inspirerende en interessante blog heeft. Tijdens mijn allereerste bezoekje ben ik zeker een half uurtje gebleven om even goed rond te neuzen en k kwam uit op dit artikel ‘Waarom je jouw creativiteit zou moeten omhelzen‘. Als creatieveling is dit artikel zó herkenbaar – vooral van dat dagdromen! Soms denk ik weleens dat ik een beetje teveel dagdroom en dan kan ik boos op mijzelf worden omdat er niks uit mijn handen komt, maar als ik dan ineens inspiratie heb, dan ben ik dat gevoel alweer snel vergeten.

ikbenirisniet

Ik heb de laatste weken hard gewerkt aan het nieuwe design voor Ik Ben Iris Niet en sinds dit weekend staat deze dan online. Het design is inclusief een recepten index mét filter! En die index werkt op jQuery dus zonder plugins, dus alles met de hand gecodeerd (en met mijn koppie-koppie die nu wel aan vakantie toe is, haha)! Ik ben zo trots op dit project, op hoe het eruit ziet maar ook hoe alles gegaan is. Het was echt super om met Iris samen te werken. Zó enthousiast in ieder mailtje en daarnaast stond ze altijd open voor suggesties, maar ze wist ook heel goed wanneer iets niet bij haar stijl paste en dat gaf ze dan ook eerlijk toe. Ideaal! De reacties op haar nieuwe design zijn zó positief dat ik alles doorzat te lezen met een grote lach op mijn gezicht. Héél overweldigend! De rest van de dag liep ik dan ook op wolkjes. Heel leuk DAT bezoekers zo meegaand zijn met een blogger en dan ook nog zo enthousiast reageren op een nieuw design en aangeven dat het hélemaal bij haar past. Dan mag je jezelf een hele goede blogger noemen wanneer je dat lukt!

Ik zal ook een apart artikel schrijven over het gehele proces (zoals ik altijd doe), dus binnenkort meer informatie, maar voor nu kan je eventjes een bezoekje brengen aan Ik Ben Iris Niet en haar geweldig nieuwe design bekijken!

Afgelopen zaterdag was ook de eerste editie van Fix-It Saturday en wat leuk dat er een aantal bezoekers vragen kwamen stellen! Lees de comments nog een keertje door en misschien staat er nog een goede tip tussen die jij ook wel kan gebruiken. Volgende maand op 25 juli de tweede editie en ik hoop dat jij er dan ook (weer) bij bent. Tot dan!

Helaas niet veel linkjes deze week, tenzij jij nog een leuk artikel geschreven hebt die je graag wilt delen. Laat deze dan achter in de comments, dan kan ik hem ook lezen. 🙂 Ik wens je een hele fijne maandag!

Geef een reactie

4 reacties

 1. sammie says:

  Ik kwam hier terecht via de blog van Iris, vind het erg mooi wat je gemaakt heb! Super gaaf 🙂

 2. Hannelore says:

  Handig lijstje met links, vooral dat over persoonlijke blogs. Ik vind het zelf soms moeilijk om te zeggen in welke categorie mijn blog thuishoort, en sommigen delen me dan daar bij in, maar ik deel helemaal niet zoveel van mijn dagelijks leven, dus ik wist niet goed of dat wel klopte. Misschien dus toch wel 😉

 3. Deisy says:

  Ik had je artikeltje al voorbij zien komen maar nog geen reactie gegeven hiHi. Leuke en inspirerende rubriek zeg meis en wat lief dat je mij noemt: echt lieve en mooie woorden waar ik beetje stil van word hoor. Heel erg bedankt daarvoor meis <3

 4. Deisy says:

  Ik had je artikeltje al voorbij zien komen maar nog geen reactie gegeven hiHi. Leuke en inspirerende rubriek zeg meis en wat lief dat je mij noemt: echt lieve en mooie woorden waar ik beetje stil van word hoor. Heel erg bedankt daarvoor meis <3