Link Love #4

link-love

Het is weer een tijdje geleden dat ik mijn favoriete linkjes deelde, maar ik heb er weer een aantal verzameld die ik vandaag ga uitlichten. Ook een aantal blogs deze keer omdat ik eigenlijk heel de blog super vind en moeite had om echt één artikel te kiezen. Sorry! Maar dan heb je in ieder geval weer genoeg leesvoer de komende tijd!

visionary-life

Visionary Life is mijn go-to-blog geworden om uit mijn dip te raken, alles weer op te pakken en flink te gaan knallen. De laatste tijd heeft Deisy heel veel inspirerende artikelen geschreven en af en toe verbaasd het mij hoeveel wijsheid zij wel niet heeft in haar koppie. Soms denk ik dat ze mijn gedachten kan lezen en op basis daarvan een nieuw artikel schrijft, zo toepasselijk zijn haar artikeltjes op wat ik de laatste tijd meemaak. Haar artikeltjes over Positiviteit zijn zeker aan te raden om even te lezen, niet alleen als je een (blog)dip hebt maar ook gewoon om nóg meer inspiratie te krijgen in jouw werk of hobby.

We hebben allemaal moeite om productief te blijven terwijl het leven (of je werk) alle aandacht en energie van je vraagt en Deisy deelt een aantal tips om toch productief te blijven in die drukke periodes. Vooral vaker “nee” zeggen is toch wel iets waar ik moeite bij heb vooral bij mijn collega’s en helaas maken ze daar vaak misbruik van… Dus dat ga ik zeker veranderen!

naoki

Naoki is een blog dat ik al langere tijd ken maar niet echt volg. Zo heel sporadisch eerlijk gezegd, maar de laatste tijd heeft ze een aantal geweldige artikelen geschreven dat ik haar bij mijn favorieten heb toegevoegd. Ik heb weleens Mario Badescu producten gebruikt, waaronder de Enzyme Cleansing Gel waar ik toch wel fan van was. Het verbaasde mij dan ook om het artikel te lezen over dat Mario Badescu niet helemaal eerlijk is over de ingrediënten die op de etiketten staan. Ik heb nog het Silver Powder masker hier liggen maar ik twijfel nu of ik hem nog wel moet gebruiken, vooral bij mijn zeer gevoelige huid.

Naast bovenstaand artikel schreef Naoki ook over de wonderbaarlijke wereld van reclame in tijdschriften vs. blogs. Nu heb ik eigenlijk altijd mijn twijfels gehad bij producten die in tijdschriften verschenen, maar ook producten die uitgeroepen werden tot product van het jaar. Vooral omdat zoiets toch vrij lastig te beoordelen is (lijkt mij). Interessant om te lezen hoe wij eigenlijk beïnvloed worden door de media en dat veel informatie wat in tijdschriften of bij bepaalde televisie programma’s, betaald is waardoor en dus helemaal niet klopt. Enigszins te verwachten maar door dit artikel word je toch weer eventjes op de feiten gedrukt.

sleepinglion

Sleeping Lion verblijft momenteel een aantal maanden in Australië voor haar studie en ondanks dat ze nu wat minder schrijft vanwege de drukte, zijn de paar artikelen die ze onlangs schreef, wél enorm leuk om te lezen en te bekijken. De foto’s die ze deelt zijn echt prachtplaatjes!

Ondanks dat ik niet voor een studie naar het buitenland ging kan ik mij wel inleven in haar verhalen. Ik ben zes maanden in Orlando geweest en deed mee aan het College Program van Walt Disney World. Leonie heeft een studie waar ze op moet focussen en dat had ik niet, ik ging maar één keer in de week naar school als verplichting om te voldoen aan de J-1 visum regels, maar zelfs dan vond ik het moeilijk om mij te concentreren want het is gewoon allemaal zó leuk en voordat je het weet, is het voorbij. Lijkt mij enorm lastig om een studie te combineren met het ontdekken van een nieuw land en cultuur, maar vooralsnog lukt het Leonie aardig (al denkt ze daar misschien anders over). Haar artikelen zijn in ieder geval super om te lezen en de foto’s zorgen ervoor dat Australië weer een plaats omhoog verhuisd in mijn travel to lijstje.

Overigens schrijft ze ook sterke inhoudelijke artikelen waar je als blogger heel wat aan hebt, zoals Over het niet opvolgen van blogtips en haar gastblog over persoonlijk bloggen wat ik eerder heb uitgelicht.

nieuwhoofdstuk
Vriendinnetje Kim ken ik nog uit de periode dat ik bij Livejournal zat – dat is alweer zo’n 10 jaar geleden denk ik zo – en we hebben altijd (online) contact proberen te houden. Binnenkort hebben we weer eens een ‘date’ waarbij ik haar nieuwe fotostudio mag gaan bekijken, want ze heeft onlangs de stap gezet om voor haarzelf te gaan beginnen. Super tof van haar! Sowieso heb ik veel respect voor mensen wanneer zij de stap zetten om voor zichzelf te beginnen, maar in het geval van Kim heb ik dat nóg meer. Ze kampt namelijk met een angststoornis wat haar leven beïnvloed, dus het is knap dat ze deze stap neemt. Op haar nieuwe blog schrijft ze over haar angststoornis (stom woord ook eigenlijk, nietwaar?!) en naast dat ze goed kan schrijven, is het ook interessant om te lezen. Neem eventjes een kijkje op haar blog Een Nieuw Hoofdstuk en als je wilt laat dan even een positief berichtje achter zodat ze kan blijven knallen!


Het is alweer een tijdje geleden dat het design van Miss Renate online staat, maar onlangs heeft ze een artikel geschreven over haar ervaring met een webdesigner. Haar ervaring over onze samenwerking dus. Benieuwd naar hoe het ongeveer in zijn werking gaat, lees dan zeker eventjes het artikel.


Herinner je nog mijn artikel 15 dingen waardoor ik mijzelf nog niet als volwassene zie? Ik schreef daarin dat vrolijke, kawaii dingetjes mij enorm blij maken dus het is niet heel verassend dat ik meedoe aan deze geweldige winactie van Minke Maria waarbij een Kawaii Box de prijs is. Doe jij al mee?


Dat waren ze alweer! Ik hoop dat je weer genoeg te lezen hebt vandaag. Heb jij nog leuke artikelen geschreven of gevonden die het delen waard zijn? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

3 reacties

  1. Kim says:

    De blog van naamgenootje Kim kende ik nog niet! Even snel een kijkje nemen, want haar blog klinkt interessant!

  2. Ik kende alleen de Visionary Life blog (die ik overigens erg inspirerend vind!) maar de rest nog niet. Ik ga zeker even een bezoekje brengen!

  3. Marlies says:

    Mooie artikelen en blogs heb je aangehaald. Ik ga even gluren!