Stem jij op mijn pitch? Logo ontwerp voor …

Normaal ben ik niet van het meedoen van prijsvragen of wedstrijden, maar vandaag wilde ik dit toch een keer proberen. Ik heb meegedaan met het logo ontwerp voor KittehsCupcakes.nl. Ik wil graag meer oefenen met het maken van logo’s (en dan vooral minimalistisch) en dan komt dit goed van pas natuurlijk.

Ik maakte een minimalistisch logo met drie kleuren opties. Dit om te laten zien dat het logo makkelijk aanpasbaar is. Ik heb de initialen van KittehsCupcakes gepakt omdat ik dit beter vond passen bij het ontwerp (en omdat Tara en Larissa aangaven dat ze dit niet perse in het logo wilde).

Maar weet je wat het lastigste is? Ik heb al met een aantal mensen mogen samenwerken en die laat ik altijd een vragenlijst invullen. Hierdoor heb ik een heel goed idee heb van wat ze precies zoeken en sluit het logo dus aan op hun wensen, stijl en het imago wat ze willen uitdrukken. Dat vond ik nu een stuk lastiger en bij nader inziens, is het logo veel te minimalistisch geworden. Het zou een perfect logo zijn voor een fotografie portfolio bijvoorbeeld, waarbij ik de initialen kan gebruiken en eronder nog ‘fotografie’ kan neerzetten. Het logo is dus prima, alleen niet voor KittehsCupcakes. En daar kom ik een uur na publicatie ook achter. Dat risico loop je helaas bij zulke wedstrijden.

Vind jij het logo wel mooi? Dan zou ik het fijn vinden als je hier zou stemmen.

kittehscupcakes2

Maar ik ben Naomi niet, als ik geen tweede logo zou ontwerpen. Dus dat heb ik dus ook gedaan! Een stoer, maar alsnog minimalistisch logo waarbij je dus alle kanten nog op kan. Ik vind Larissa en Tara twee hele stoere meiden – ze weten wat ze willen, hebben een eigen (kleding)stijl en hun blog straalt dat echt uit qua artikelen. Wat is nou leuker dan een logo die de uitgesproken stijl van deze twee meiden laat weergeven? Ik vind dat deze een stuk beter geslaagd is. Het handgeschreven lettertype is stoer en door de effecten (waterverf en zilver!) krijgt het een unieke uitstraling. Ik heb de KC zelf geschreven, heel erg dik gemaakt en aangepast in Illustrator met diverse grunge textures. Daarna nog een waterverf effect gegeven (logo 2 én 3) en logo 1 heeft een zilveren pattern. Ik kon nog wel even doorgaan maar ik vond drie genoeg. Haha!

Vind je dit logo ook stukken beter? Zou je dan op mij willen stemmen? Inschrijven is zo gepiept en ik ben je eeuwig dankbaar!

Het is voor mij goed om te experimenteren en even later terug te kijken wat wel en niet goed ging. Daar leer ik van! En dat vind ik nou juist zo leuk om te doen. 🙂

Zoek jij ook nog een logo voor jouw website, portfolio of blog? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

 

Geef een reactie