Maak snel en makkelijk afbeeldingen voor je blogposts en portfolio

mockup-creator

Iets wat ik de laatste tijd heel erg leuk vind is het gebruik van custom scene mock-ups. Dit zijn aanpasbare afbeeldingen waarin je een product – zoals bijvoorbeeld een screenshot van een website, een kaart, een leuke tekst etc. – kan toevoegen om het aantrekkelijker te maken. Ik gebruik deze voor mijn uitgelichte afbeeldingen maar ook in mijn portfolio. Oogt een stuk leuker dan alleen een simpele screenshot van een website die ik ontworpen heb, nietwaar? Het gebruik van mock-ups is reuze populair bij bloggers en (grafisch) ontwerpers omdat ze ook ervoor kunnen zorgen dat je afbeeldingen de aandacht trekken op Pinterest en zo vaker gepind, of ge-repind, worden.

Je hebt verschillende soorten van mock-ups, sommige zijn vrij statisch, namelijk een foto waarin je één element kan toevoegen. Maar je hebt er ook wat bestaat uit een heel pakket waardoor je een scène kan creëren door achtergronden en individuele elementen aan te passen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om talloze afbeeldingen te maken met één mock-up.

Ik heb er een aantal gekocht en ik kan niet meer zonder. Het leuke ervan is dat de makers ook de producten blijven update zodat je nieuwe elementen en hierdoor andere scènes kan maken. Ik deel vandaag een aantal van mijn favorieten.

mockup-scene-creator Mockup Scene Creator – Desk edition

Fancy-Items-Scene-GeneratorFancy Items Scene Generator

cover-custom-scene-feminineCustom Scene – Feminine Ed. – Vol. 1bloggerdesktopmockup-01-oBlogger Desktop Mockup – Ik vind deze zo gaaf! Maar helaas is het niet de stijl van mijn blog.

feminine-ed-vol-2-cover-oCustom Scene – Feminine Ed. – Vol. 2

feminine-sceneFeminine Scene Creator

glamour-luxenew2-oCustom Scene Creator- Glamorous

cover-custom-scene-artist-ed-oCustom Scene – Artist Ed. – Vol. 1

Gebruik jij al custom scene mock-ups? Wat vind jij van bovenstaande mock-ups? Zit er een favoriet tussen?

Geef een reactie

7 reacties

 1. Leonie says:

  Toffe post! Het lijkt me heel tof eens voorbeelden te zien van wat je er dan zoal van maakt? Ik ben sowieso een groot fan van je blog!

  Ik gebruik zelf ook wel eens wat mock-ups, maar dat zijn dan de gratis versies en ik heb ze nog nooit beschouwd als resource voor mijn blog, haha!

  • Hoi Leonie, Dankjewel voor je reactie. De afbeeldingen in mijn portfolio zijn bijna allemaal door middel van zo’n mockup gemaakt. Om even een voorbeeldje te geven, bij deze afbeelding heb ik gebruik gemaakt van de Feminine Scene Creator. Ik heb het bureau en de muur aangepast, een andere computer geselecteerd en dingetjes op het bureau neergezet. Je hebt heel veel elementen in het bestand die je zichtbaar kan maken of niet en kan wijzigen qua kleur of positie, dus de opties zijn eindeloos!

 2. Super handig! Dit zocht ik net, thanks!

 3. alexa says:

  ik gebruik dot nooit maar ik ga wel even een kijkje nemen, ik ben benieuwd!

 4. Mounira says:

  nu snap ik alsnog niet wat het nou is of hoe het werkt.. Fotos zien er leuk uit hoor

 5. Meantha says:

  Hi … Dit vind ik gewoon top, lijkt me super handig.
  Ik gaat ook zeker proberen op mijn blog … Voor een beginner zijn deze tips altijd handig omdat je nog aan t uitzoeken ben hoe jij je blog heel ooglijk kan maken.

  Top dit!

 6. anita says:

  Heb je misschien tips voor gratis versies? Heel gaaf dit!