Miesemuis Logo Ontwerp

Miese Muis Logo Ontwerp

Een paar weken terug hield ik een winactie waarbij je een gratis logo ontwerp kon winnen. Nog steeds sta ik versteld van het aantal reacties erop. Dankjewel iedereen die mee heeft gedaan! Michelle kwam als winnaar uit de bus en nadat ze de vragenlijst had ingevuld, ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen. Ben je benieuwd naar hoe we tot het uiteindelijke logo zijn gekomen? Lees dan zeker even verder!

Zoals altijd begin ik met het laten invullen van een vragenlijst, deze vragen heb ik zo opgesteld zodat ik een idee krijg van wat de klant zoekt in een logo- of webdesign. Michelle was nog niet helemaal zeker van wat ze graag wilde want ondanks haar naam Miese Muis, vond ze egeltjes en eekhoorntjes ook leuk. Ze twijfelde dus nog of ze inderdaad een muisje bij haar logo wilde of liever toch iets anders.

Ze had geprobeerd zelf iets te knutselen maar was daar nog niet helemaal tevreden over, echter vond ik het idee al super dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Resultaat? Een super schattig muisje maar nét iets te schattig en liefelijk (misschien ook een beetje kinderlijk?) en dat is toch niet iets wat Michelle graag wilde. Jammer natuurlijk, want het muisje vind ik echt zó leuk, maar als ik Michelle’s blog bekijk begrijp ik haar kant wel. 😉 Ik wil alleen het muisje een keer voor iets anders gebruiken, maar moet nog eventjes kijken hoe en wat.

Ik ben vervolgens aan de slag gegaan en heb wat ander illustraties gemaakt waaronder ook een egeltje en eekhoorn. Daarnaast ook nog een logo waar geen illustratie gebruikt wordt maar bloemen en bladeren. Variatie moet er zijn, toch? Ik heb even een overzichtje gemaakt van alle concept logo’s die je hieronder kan bekijken.

MieseMuis-Concepten-Logo

De licht groenblauwe kleur heb ik gehaald uit het design van Michelle zelf dus dit had ik niet zelf bepaald, maar uiteindelijk vond ze de donkerblauwe kleuren van concept logo 7 het mooiste. Ik wilde haar keus geven en toch ook laten zien dat een muisje het beste bij haar naam paste, dus ze stapte snel af van het idee om een eekhoorn of egel te gebruiken. Het minimalistische design van concept logo 3 sprak haar het meeste aan alleen wilde ze deze graag wat uitbreiden en dan wel de kleuren van concept logo 7 gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan en zie hier het uiteindelijke logo!

MieseMuis-Definitief

Als je het zo bekijkt is het idee achter het logo nog steeds hetzelfde als de allereerste concept logo wat ik had gestuurd (concept logo 1), maar is het een stuk minimalistischer geworden. Strak, volwassen maar toch ook nog steeds een tikkeltje schattig.

Het muisje van concept logo 4 vond Michelle overigens ook zo leuk dat ik hiervan een handtekening heb gemaakt die ze kan gebruiken op haar blog. Zonde als ik er voor de rest niets meer zou doen, dus dit vond ik wel een leuk ideetje. De blauwe kleuren die terug komen in het logo en handtekening is overigens een waterverf patroon en zorgt voor net wat meer dimensie aan het logo.

Wat ik zo leuk vond aan dit project is datgene wat Michelle eigenlijk voor ogen had, het uiteindelijk niet geworden is. Klinkt misschien stom, maar hoe vaak is het niet zo dat je door verschillende dingen te proberen, je dan pas erachter komt wat wel volledig bij je aansluit? Dat was nu dus ook het geval. Michelle vond een lief muisje wel heel leuk maar, zo bleek later, toch niet als logo. Of misschien lag het aan mijn ontwerpen, haha 😉 Daarom had ik wel de vrijheid om wat diverse logo’s te ontwerpen en dus mijn creativiteit de gang te laten gaan. Ik vind het eindresultaat heel leuk geworden en als je kijkt naar mijn portfolio, is het over het algemeen toch heel iets anders dan wat ik normaliter doe. En dat is juist leuk! Dat ik iemand blij heb kunnen maken maar ook heb kunnen werken aan mijn diversiteit en stijl. Win-win situatie! Ja ik vond het super om te doen! Dankjewel Michelle dat je ook zo enthousiast was gedurende het hele proces!

Ze heeft overigens een artikel geschreven over haar logo en onze samenwerking en het leuke is dat ik dit artikel had geschreven voordat haar artikel online stond, maar dat onze verhalen wel heel erg overeenkomen. Resultaat van een prettige samenwerking zie je wel (al zeg ik het zelf, haha!) Ik kreeg overigens nog een lief pakketje als bedankje afgelopen woensdag in de bus. Hoe leuk is dat?

Neem vooral even een kijkje op Michelle’s website Miesemuis om het logo in zijn volle glorie te zien. Ze heeft overigens haar website ook gelijk gepimpt zodat alle goed past bij het nieuwe logo, neem dus zeker even een kijkje!

En nu ben ik wel benieuwd geworden. Wat vind jij van het uiteindelijke logo?

Geef een reactie

10 reacties

 1. Sas says:

  Ik vind hem echt super tof geworden!

 2. Melissa says:

  Wat is hij leuk geworden!

 3. Michelle says:

  Aaah wat leuk om te lezen! Het muisje uit logo 1 ís ook gewoon ontzettend leuk. Het is wel geinig wat je zegt, dat je er soms pas achter komt tijdens het proces wat je wil. Ik had inderdaad niet al een perfect logo voor ogen of zo, meer een soort gevoel (breng dat maar eens over :P). Als geheel werd het door de schattigheid inderdaad snel iets te ‘jong/kinderlijk’ en hoe dol ik daar op ben, als het prominent boven je blog staat moet er toch een soort middenweg zijn! En ik hou ook van strak, dus uiteindelijk is die middenweg echt perfect geworden zo, als je het mij vraagt! Zeker samen met de handtekening, oh man wat is die toch leuk <3.

 4. Kim says:

  Wauw, wat is ‘ie gaaf geworden! 🙂 Echt heel erg mooi.

 5. Wauw, echt super mooi en leuk geworden!

 6. Sammie says:

  Super leuk om eens mee te kijken hoe zo’n ontwerp tot stand komt! Ik weet nu in ieder geval wel dat als ik aan een logo toe ben en er voor gespaard heb ik zeker bij jou kom. Vind het zo gaaf wat je maakt 🙂

 7. Astrid says:

  Wat een leuk logo! Bij mij spring concept 4 er meteen uit, vooral omdat dat muisje er heel schattig uitziet. Maar zie dat je die als een detail terug hebt laten komen.

 8. Puck says:

  Echt gaaf hoor!
  Hoe maak jij al die logo’s? Want ik kan wel met lettertypen klooien enzo, maar die muisjes en andere diertjes dat is echt het hogere designwerk in mijn ogen…

 9. Simone says:

  Wauw, het is weer een prachtig logo geworden. En ik ben het er helemaal mee eens, dat een muisje het beste past!

 10. Rianne says:

  Ik vind het een schitterend logo zo met dat blauw en dat muisje (heb iets met blauw) Logo 7 is ook helemaal niet onaardig… (ik heb iets met blauw of had ik dat al gezegd?)