Mijn persoonlijke doelen voor 2017

Gisteren op het werk hadden we voor de cliënten een Glamourbal om het nieuwe jaar in te luiden. Inclusief verse oliebollen en kinderchampagne waarvan alleen de geur al je spontaan gaatjes geeft. En hoe lekker de oliebollen ook roken, ik heb ze afgelopen weekend genoeg gegeten dat ik het komende jaar er wel zoet mee ben. Voor mij geen oliebollen meer tot 31 december! Bij deze wil ik jullie ook gelijk een gelukkig nieuw jaar wensen! 2016 was een bewogen jaar en ik hoop dat 2017 een stuk liever is voor mij, mijn familie en vrienden (en ook voor jou natuurlijk!). Hopelijk wordt dit een jaar met veel nieuwe kansen & ervaringen en worden dromen werkelijkheid.

Zoals altijd worden er voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar, maar zo wil ik ze eigenlijk niet noemen. Er staan een altijd dingetjes op mijn persoonlijke planning die ik heel graag wil nastreven omdat ik er het afgelopen jaar niet aan toe ben gekomen of dat ik gemerkt heb dat het mij veel goeds heeft gedaan en dat het dus voor herhaling vatbaar is. Ik heb ze genoteerd zodat ik eind dit jaar kan terugblikken en kan zeggen dat er vooruitgang in zit.

Meer koken en variatie in mijn eten.

Ik ben dol op koken maar afgelopen (half)jaar stond ik maar weinig in de keuken. Vaak at ik restjes, salade, een broodje of andere makkelijke gerechten. Ik had veel wisselende diensten en bij thuiskomst koos ik dan voor de makkelijke optie en vaak ook niet de gezondste. Nu heb ik vorige maand, na vele twijfels, toch een slowcooker gekocht en heb daar al enkele gerechten in gemaakt. En tot nu toe is alles geslaagd! Momenteel staat er een tomatensoepje te pruttelen wat alweer de 3e keer is dat ik het maak in 3 weken tijd. Super simpel maar heerlijk met een stokbroodje. De reden dat ik overstag ben gegaan is vooral de review van Kathleen geweest. Ik kreeg bij het lezen spontane trek!

Voor iemand met wisselende diensten is dit apparaatje ideaal. Je snijdt de ingrediënten (vaak nog grof ook), gooit het in de slowcooker en 6-8 uur later is het gereed. Kathleen noemt het ook wel lui-wijven-koken en een betere beschrijving kan ik er niet voor vinden. Na het lezen van haar review heb ik gelijk de bestelling afgerond en door de geweldige service van CoolBlue (#nospon) werd hij de volgende dag op zondag geleverd.

Nu is dit niet een review over de slowcooker maar doordat ik dit geweldige apparaatje de laatste weken vaak gebruikt heb, merk ik dat de liefde voor koken weer terugkomt. Nieuwe gerechten proberen met ingrediënten waarvan ik nooit eerder gehoord en dus geproefd heb, maar die uiteindelijk goddelijk smaken en ook nog eens gezond zijn. Beter kan niet. Het doel is dus om dit jaar meer te koken met verse, gevarieerde én gezonde ingrediënten zodat er hopelijk ook nog wat kilootjes afgaan. 😉

Op reis gaan.

In juli afgelopen jaar (2016) ben ik voor het eerst helemaal in mijn uppie op vakantie geweest en oh wat was dat zalig! Lekker me eigen ding doen in mijn tempo. Ik ben eerder alleen afgereisd naar een paar steden maar dan zou ik daar vrienden of kennissen ontmoeten dus dat telt niet. In 2011 ben ik al eerder naar Berlijn gegaan en werd ik een beetje verliefd op die stad. Sindsdien stond het op de planning om terug te gaan maar het kwam er niet van helaas, maar in juni besloot ik om de knoop door te hakken: ik zou naar Berlijn gaan.

Ik wilde genieten, beleven, ontdekken, proeven. Cultuur opsnuiven en volledig ondergedompeld worden in een andere stad. En of dat gelukt is? Ja zeker! In totaal ben ik 3 nachten gebleven en ik heb mij geen moment verveeld. Om 8 uur ’s ochtends liep ik iedere dag al buiten en rond een uur of 9 ’s avonds was ik weer in het hotel. Uitgeput, maar voldaan. Wat heb ik genoten zeg!

Dit jaar wil ik dat weer doen. Alleen op reis naar een leuke, multiculturele stad. Misschien kies ik weer Berlijn want wat is dit een mooie stad! Of misschien wordt het een andere stad? Geen idee, maar ik weet nu wel dat alleen reizen niet zo eng is als dat ik in eerste instantie dacht en dat ik het dolgraag nog een keer wil doen.

Meer netwerken/bloggers ontmoeten.

Om de zoveel tijd ontmoet ik twee lieve bloggers (Deisy en Leonie) die mij advies geven over van alles omtrent Deliciae Design en luister ik aandachtig naar hun inspirerende verhalen. Als ik dan weer richting huis ga ben ik zo enthousiast en geïnspireerd dat ik gelijk aan de slag wil met allerlei plannen. Het is enorm leuk om met andere mensen te praten over bloggen die bekend zijn met het wereldje en dus ook goed kunnen adviseren.

Ik wil daarom dit jaar ook meer gaan netwerken en andere bloggers met dezelfde passies te ontmoeten en daarover te sparren. Misschien wel naar een blog conventie gaan of een ander evenement waar bloggers aanwezig zijn. Ik ben daar nog niet zo bekend mee maar heb je een tip voor een evenement, let me know! Of wil je keer kletsen over bloggen, WordPress, Photoshop bij een Bagels & Beans bijvoorbeeld dan mag je mij altijd een berichtje sturen. Zou ik enorm tof vinden!

Meer persoonlijk bloggen.

Afgelopen jaar heb ik mij veel gefocussed op blogartikelen met betrekking tot het bloggen zelf, WordPress, design en resources… eigenlijk artikelen die meer over het bloggen zelf gaan. Enorm leuk om te doen echter merk ik dat het persoonlijke bloggen erbij in is geschoten. Ik ben ooit begonnen als persoonlijke blogger met veel beauty reviews en ik mis dit enorm. Ik wil graag wat meer afwisseling dit jaar zodat jij mij beter leert kennen en dat ik ook weleens een blogpost kan schrijven waar niet standaard 5-6 uur in gaat zitten. Gewoon lekker simpel en laagdrempelig. Dan heb ik hopelijk ook wat meer blogposts om te delen omdat deze vaak minder tijd kosten. Lijkt jou dat leuk?

Verder zou ik eigenlijk ook minder geld willen uitgeven aan onnozele spullen, meer willen fotograferen en mijn passie daarin weer herontdekken en het lezen van boeken weer oppakken. Ik heb dus een hoop plannen voor dit jaar 😉

Wat zijn jouw persoonlijke doelstellingen of voornemens voor 2017?

Geef een reactie

9 reacties

 1. Sylvia says:

  Mooie lijst heb je gehaald en ik denk ook wel een haalbare. Een slowcooker lijkt mij ook fantastisch om te hebben. Lekker makkelijk de heerlijkste gerechten op tafel zetten.

 2. Veerlez says:

  Allereerst JA voor meer persoonlijke artikelen! Lijkt me leuk!

  Daarnaast snap ik precies wat je bedoeld dat je totaal geïnspireerd bent als je Deisy hebt gezien (Leonie heb ik nooit gezien, maar snap ik het ook bij!) dat heb ik ook elke keer! Het lijkt me ook leuk om vaker bloggers te zien en naar evenementen gaan, dus mocht je dan weer tips hebben, let me know! 🙂

 3. Mariëlle says:

  Wat een mooie doelen, ik denk zeker dat ze ook realistisch zijn 🙂

 4. Merel says:

  Wat een goede voornemens en wat schrijf je lekker makkelijk, heel fijn om te lezen! Super tof dat je ook dit jaar weer alleen op reis wil gaan, weet je al waar je heen wilt? Ik heb ook 2 grote reizen alleen gemaakt en het waren de beste maanden van mijn leven!
  Liefs, Merel

 5. Lenneke says:

  Ha, over mijn eigen voornemens kan ik heel kort zijn: ik ga me heel erg bezighouden met mezelf. Dingen doen die ik leuk vind, mezelf verwennen, meer op mezelf vertrouwen, minder bereikbaar zijn… Heerlijk!