3 Positieve effecten van een computerbril

computerbril-polette

 

De laatste paar weken bestede ik vrijwel mijn vrije dagen en weekenden alleen maar achter de computer. Soms vanaf het moment dat ik opstond tot aan het moment dat ik mij klaar ging maken om weer te gaan slapen. Het liep een beetje uit de hand en naast de knallende hoofdpijn, kreeg ik er ook gigantisch veel last van mijn ogen van. Het lichtelijk dimmen van mijn beeldscherm hielp, maar de hoofdpijn ging niet over en daarnaast viel ik ook nog eens moeilijk in slaap (lees: niet!). Al met al moest er dus iets veranderen en ging ik naast het verminderen van mijn ‘werkuren’ ook eens op zoek naar een computerbril. Ik had er wel vaker over gehoord maar eigenlijk nog nooit zo over nagedacht dat dit misschien wel de oplossing zou zijn voor mij. En ik kan je vertellen, dat was het zeker!

Computerbril van Polette

Polette  – leuke brillen voor een betaalbare prijs

Na een kleine zoektocht kwam ik uit bij Polette – een vrij nieuwe webshop waar je voor een normale prijs diverse brillen op sterkte, lenzen en computerbrillen kan kopen. De prijzen vallen echt reuze mee en dit komt doordat er geen tussenpartij is, de monturen en lenzen komen namelijk direct van de werkplaats. Daarnaast houdt Polette ook geen grote voorraden aan waardoor de prijs laag kan blijven. Je betaalt dus eigenlijk de fabrieksprijs dat kan variëren tussen de €9,99 en €49,99. Hele mooie prijsjes nietwaar? Lenzen zijn er overigens ook en deze prijzen variëren van €9,99 en €89,99.

polette-bril-002

E-Polette – Bescherm je ogen tegen computerschermen

Wist je dat het blauwe licht van je computer, tablet en mobiele telefoon slecht is voor je ogen? Het blauwe licht verstoort de aanmaak van melatonine dit heb je juist nodig voor onder andere een goede nachtrust. Daarnaast kan het zijn dat er hoge spanning ontstaat op je netvlies waardoor je dus vlekken kan gaan zien. Dit kan verergeren en zelfs lijden tot blindheid! Tijd dus om mijn ogen te gaan beschermen tegen dit blauwe licht en te kiezen voor een computerbril.

Een computerbril heeft licht getinte gepolariseerde glazen die natuurlijk licht reproduceren en in combinatie met de filter dat 40% van het blauwe licht tegengaat, bescherm je jouw ogen dus optimaal tegen dat blauwe licht.

De E-Polette brillen hebben een licht geel filter dat je niet merkt tijdens het dragen. Het filtert 40% van het blauwe licht en zorgt er dus voor dat de aanmaak van melatonine niet verstoord wordt. Hierdoor bescherm je niet alleen je dag-nacht ritme maar ook je ogen! De brillen zijn vanaf €19,99 te verkrijgen met diverse leuke monturen.

Ik ben geen bril gewend en ik moest dan ook flink wennen aan het dragen ervan, maar ook aan het netjes opbergen op een plek zonder dat hij gaat krassen. Dus zomaar ergens neer leggen zoals ik gewend ben met dingen zit er niet bij! Ik heb op voorhand dan ook een hoesje erbij genomen zodat de bril netjes blijft en dus niet makkelijk krassen krijgt.

polette-bril-003

Merk ik verschil?

Ik durf eigenlijk de uren die ik achter de computer zit, niet bij elkaar op te tellen, maar als ik een schatting moet maken dan is dit gerust zo’n 10-12 uur op een vrije dag van mijn normale baan. Dit omdat ik natuurlijk vaak aan projecten werk, blogartikelen schrijf, bloggers probeer te helpen met problemen of weleens een televisieshow/film bekijk. Dat ik hoofdpijn ervan krijg en slecht kan slapen is dus eigenlijk een logisch gevolg hiervan.  Wanneer ik de bril draag heb ik in het begin dat ik even moet wennen, het lijkt net alsof mijn ogen ineens kunnen ontspannen en dat ze dat niet gewend zijn. Na een tijdje voel ik de spanning weg trekken en heb ik nergens last meer van! Nu is het wel zo dat ik mijzelf ook dwing om meer pauzes te nemen, echter op dagen dat ik de pauzes wel neem en de bril niet draag, krijg ik dus sneller last van hoofdpijn en spanning op mijn ogen. Het werkt dus wel degelijk!

Kortom, door het dragen van de computerbril heb ik minder tot vrijwel geen last meer van mijn ogen, geen stekende hoofdpijn meer en kan ik ’s avonds ook goed in slaap komen. Ik ben helemaal verkocht!

Enig nadeel van dit montuur (maar misschien is het alleen mijn bril) is dat deze schreef op mijn gezicht staat. Ik weet niet of dit nog kan oplossen omdat het montuur geen neuspad heeft, dus hier moet ik nog even achteraan. Buiten dat, ben ik zeer tevreden over mijn E-Polette en kan ik nu niet meer zonder!

De bril die ik heb is het model Brooklyn, deze kost €39,99. Verzenden duurt ongeveer tussen de twee à drie weken. Wil je ook een computerbril, bril met sterkte of lenzen? Polette heeft een ruim én leuk aanbod voor een betaalbare prijs.

De blogpost bevat producten die ik heb gekregen ter review.
Lees mijn disclaimer voor meer infomatie.

Geef een reactie

6 reacties

 1. Mariëlle says:

  Dit is ook echt wat voor mij denk ik, ben heel benieuwd!

 2. Inge says:

  Zo fijn om te lezen dat het voor jou echt baat heeft! Als het goed is wordt mijn computerbril vandaag geleverd en ik ben heel benieuwd of het mij ook helpt! Wat ik mij nog af vroeg, gebruik jij f.lux op je computer?

  • Ik gebruik F.lux niet. Heb aardig wat reviews gelezen en sommige mensen zijn er erg positief over, maar ik lees ook ervaringen over doorgebrande schermen omdat je het niet uit kan zetten… En als ik het niet uit kan zetten – dus continu met een ‘geler’ scherm werk – beïnvloed dat mijn grafisch design omdat ik de juiste kleuren niet weer kan geven. Maar ik wil het overigens nog wel een keer testen zodat ik er mijn mening over kan vormen.

   Ik kan mijn scherm trouwens ook goed dimmen zodat ik geen last ervan krijg. 🙂

   • Inge says:

    Dan weet ik niet wat voor soort mensen dat zijn die dat op die manier gebruiken.. Ik gebruik F.lux al járen en zonder problemen. Het scherm verandert pas wanneer de zon ondergaat en het echt donkerder wordt. Overdag is mijn scherm dus gewoon ‘normaal’ en heb je er geen last van bij ontwerpen. Je kunt het altijd uitzetten, dus ik begrijp die reacties niet zo heel goed. 😉 Ergens vraag ik mij wel af hoeveel de computerbril anders is dan F.lux. Nu heb ik het dus dubbel op, misschien is dat wel dé combinatie voor mij? Geen idee! 🙂

 3. Sylvia says:

  Klinkt goed. Inmiddels bij meerdere blogs tegengekomen, dat maakt nieuwsgierig 🙂