Project | LilianStyling

lilian-styling-001

Minimalistisch, strak en modern, dat wilde Lilian heel graag voor haar nieuwe blog LilianStyling. Niet teveel poespas maar gewoon lekker simpel met toch enkele leuke elementen zoals een mooie afbeelding bovenaan en een instagram footer om het design wat op te vrolijken.

Ik moet zeggen dat het logo vrij snel klaar was. Het idee van hoe het logo moest worden was er al voordat ik daadwerkelijk begon aan het ontwerpen, alleen zaten we nog te dubben over het lettertype en hebben we kleine aanpassingen gemaakt aan de kledinghanger. Maar de algemene stijl is volledig hetzelfde gebleven met het eerste conceptlogo wat ik aanleverde. Leuk is dat! Dat je eigenlijk gelijk goed zit en dat je alleen nog maar wat kleine dingetjes hoeft aan te passen.

lilianstyling-logoIk heb allereerst het design als een mock-up uitgewerkt, dit is een statisch design dat eigenlijk alleen de elementen bevat maar waarbij nog niets werkt. Geen linkjes die je aan kan klikken, geen pagina’s die je kan bekijken… puur en alleen het design zelf. Deze heb ik gecommuniceerd naar Lilian en daar kreeg ik vervolgens feedback over. Na wat aanpassingen was het design goedgekeurd en kon ik dus gelijk het hele design omzetten naar een WordPress website. En dat was eigenlijk zo gepiept! Omdat ik er zo snel klaar mee was heb ik toch nog wat leuke dingetjes toegevoegd zoals de zoekbalk die uit klapt wanneer je erop klikt maar ook dat Lilian in plaats van een uitgelichte afbeelding, een uitgelichte video kan toevoegen die ook gelijk responsive is. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van een custom field die zal verschijnen wanneer Lilian een artikel gaat typen. Ze hoeft dan alleen het linkje van de video toe te voegen en de rest gaat vanzelf.

De categorie pagina heeft ook een mooie make-over gekregen, alle artikelen verschijnen namelijk in een grid zodat het overzichtelijk blijft en een bezoeker gelijk door kan klikken naar een ander interessant artikel van hetzelfde onderwerp.

lilian-styling-002

Het logo is overigens ook volledig responsive! Wanneer je op een groot scherm zit dan krijg je het grote, brede logo te zien. Bekijk je de site echter op een mobiele telefoon, dan zie je het kleinere logo verschijnen. Leuk, nietwaar? Ik vond het niet mooi als je zo’n breed logo op een klein scherm zag dus in overleg, heb ik het logo zo aangepast dat het op al mobiele apparaten netjes werkt maar ook mooi oogt.

Kleuren zijn vrij simpel, bijna alles is zwart maar als je over de linkjes gaat dan is dit een donkergrijze kleur. Kortom, niet te veel poespas, maar alsnog een mooi, strak en modern design en daarbij helemaal passend bij wat Lilian voor ogen had. Benieuwd geworden? Neem dan zeker even een kijkje op LilianStyling.

lilian-styling-003Ik ben momenteel helemaal volgeboekt tot midden januari. Heb je interesse in een nieuw blogdesign dat geheel voldoet aan jouw wensen en daarnaast ook volledig responsive is? Neem dan vrijblijvend contact op zodat we het een en ander kunnen bespreken.

Geef een reactie

4 reacties

  1. Wat is het mooi geworden! En heel grappig, want ik heb ook zo’n kledinghanger in mijn ‘logo’ :)!

  2. Wauw, dat ziet er echt kei mooi uit! Slim ook om er een responsive logo bij te maken. Over responsive dingetjes gesproken, ik zit er zo hard mee te klungelen, haha, wat is dat moeilijk. (: Ik hou echt van je design stijl Naomi!

    • Dankjewel!

      Responsive design wat betreft je layout is niet moeilijk, je moet alleen eventjes ontdekken hoe het allemaal in elkaar steekt. In het begin is het vrij onduidelijk maar als je wat dingetjes probeert zie je vanzelf dat het allemaal wel meevalt. Succes!