Project: Nova Magazine

nova-magazine

Wat was het enorm druk de laatste tijd. Leuk druk, dat wel! Ik had namelijk de mogelijkheid om aan twee hele leuke projecten te werken waaronder Nova Magazine van Marloes. Zij had het idee om een magazine stijl layout te laten maken waarbij alle artikelen om en om zouden verschijnen. De kleuren zouden lekker neutraal en minimalistisch blijven zodat de mooie foto’s naar voren kwamen. Marloes kwam zelf met het logo en tja na wat creatieve dingetjes geprobeerd te hebben, besloten we dat minimalistisch en simpel toch het beste erbij zou passen.

nova-magazine-003

Dat om en om gedeelte van de artikelen en uitgelichte afbeeldingen was nog niet eens zo heel lastig maar dat alle tekst mooi gecentreerd zou staan – dát was lastig. Zo zie je maar dat ik nooit uitgeleerd ben met CSS, want dit is een vrij nieuwe techniek die ik heb toegepast. Nou ja, bestaat misschien een jaartje al, maar wordt pas sinds kort goed ondersteund door alle browsers. En het geeft toch een leuk effect aan een magazine stijl design!

Helemaal boven staat ook het laatste artikel uitgelicht. Dit gaat allemaal geheel automatisch om het zo makkelijk te maken voor Marloes. Ik moet eerlijk zijn, ik ben nooit zo fan van dat minimalistische, maar dit design vind ik er echt heel mooi uit zien door alle leuke toevoegingen. Maakt het allemaal net wat specialer, nietwaar?

Ik heb ook nog drie verschillende widgets gecodeerd voor Marloes, maar zij maakt tot nu toe alleen gebruik van de “Over Mij” widget waarbij je een afbeelding kan toevoegen, wat introductie tekst en 12 social media links die automatisch worden weergegeven met icoon. Oh, en natuurlijk is alles responsive zodat het op je mobiel en tablet ook goed werkt.

Ik vond het een heel leuk project om aan te werken en Marloes is er enorm tevreden over. Wat vind jij ervan? Marloes kan echt enorm leuk schrijven – ze is niet voor niks stagiaire bij Fashionista Magazine – dus naast dat je haar design eventjes moet bekijken moet je haar ook zeker gaan volgen. Daar ga je geen spijt van krijgen namelijk!

nova-magazine-002

Wil jij ook een uniek blogdesign?

Zoek jij ook een uniek en gepersonaliseerd WordPress design voor jouw blog? Wij werken samen aan een design dat jouw persoonlijkheid reflecteert en volledig past bij de content van jouw blog. Ik ben momenteel aan het inplannen voor eind maart en lijkt mij leuk om jouw project daaraan toe te voegen. Interesse? Neem dan contact op.

Geef een reactie