Rich Pins inschakelen voor je WordPress blog

richpins

Dagelijks worden er meer dan 5 miljoen pins geplaatst op Pinterest. Hierdoor kan het zijn dat de bron van de pin weleens verloren gaat doordat gebruikers de gegevens zelf kunnen aanpassen. Iedere foto en afbeelding bevat auteursrechten dus het is feitelijk wettelijk verplicht om de bronnaam te vermelden. Met de komst van Rich pins, in het Nederlands uitgebreide pins genoemd, zijn Pinterest pins met jouw websitenaam en icoon weergegeven onder de pin afbeelding. Dit om snel en makkelijk de daadwerkelijk bron (jij dus!) te achterhalen.

Heb jij een WordPress blog? Dat is het heel makkelijk om Rich Pins in te schakelen om niet alleen jouw afbeeldingen te beschermen maar om ook te zorgen dat jouw website meer verkeer krijgt (en misschien meer volgers op Pinterest!). Pinterest gebruikers zien tenslotte dat de geplaatste pin van jouw website afkomstig is.

Op dit moment zijn er vijf soorten van deze zogenaamde Rich Pins. Je kunt dit zelf inschakelen wanneer je dit activeert. Er is keuze uit films, recepten, artikelen, producten of locaties. Het idee van Rich Pins komt natuurlijk van Twitter Cards waarbij je ook een duidelijke link legt tussen de inhoud van je blog en het feit dat die blogpost van jou afkomstig is.

Wat is er anders aan Rich Pins en normale Pins?

Rich Pins, dus uitgebreidere pins, bevatten meer informatie over de bron van de afbeelding. Zo wordt er de naam van het artikel, jouw websitenaam inclusief icoon en artikel beschrijving weergegeven. Alle informatie linkt vervolgens naar het artikel op jouw website.

Wat is een Rich Pin?
Mijn aanvraag is nog in behandeling. Dit is de preview die ik te zien kreeg.

Installeren van Rich Pins op je WordPress Blog

Om gebruik te kunnen maken van Rich Pins, verplicht Pinterest om bepaalde metatags toe te voegen aan jouw website. Metatags bevatten informatie over jouw website en zijn nodig om goede resultaten te behalen in zoekmachines. De Yoast SEO plugin is een hele handige plugin die dit voor jou al doet! Je hoeft dus helemaal niet in je thema te duiken en moeilijke coderingen te verwerken. En heel waarschijnlijk heb je deze plugin al wanneer je aan SEO optimalisatie doet, dus het is zo gepiept.

Wanneer je de plugin geinstalleerd hebt, ga je naar de “Social” tab onder de SEO settings in je WordPress Dashboard. Zorg ervoor dat het vinkje van “Add Open Graph meta data” geactiveerd is.

yoast-socialsettings

Meld je aan voor het gebruiken van Rich Pins

Wanneer je Open Graph meta data hebt aangevinkt, kan je gaan testen of de uitgebreide informatie (de metatags) gevonden worden. Dit doe je door te gaan naar de Rich Pin Validator van Pinterest. Selecteer een willekeurig blogartikel, kopieer de URL en plak deze in het veld. Klik vervolgens op Validate.

apply-rich-pins

Je krijgt vervolgens een preview te zien van hoe jouw Rich Pin eruit komt te zien. Als de extra informatie weergeven word krijg je de optie Apply te zien waarmee je een aanvraag in kan dienen bij Pinterest. Hierdoor zullen in de toekomst alle pins, afkomstig van jouw blog, als Rich Pins behandeld worden. Het kan zo’n twee weken duren eer dat Pinterest jouw aanvraag behandeld heeft.

Easy, peasy, nietwaar? Zorg er wel voor dat jouw afbeeldingen Pinterest waardig zijn zodat bezoekers die ook daadwerkelijk willen pinnen anders heb je hier vrij weinig aan natuurlijk… 🙂

Geef een reactie

3 reacties

  1. Dionne says:

    Super bedankt voor dit artikel en je hulp via Twitter. Het is gelukt en daar ben ik heel blij mee. haha! 😀