Samsung Toetsenbord Book Cover voor Samsung Tab 4.0

samsung-toestenbord-tablet-01

Ik heb dagen dat ik zo’n 12 uur achter de computer besteed maar het komt dan soms nog voor dat ik geen tijd heb (gehad) om uitgebreid mijn mail te beantwoorden. Geen tijd, maar soms ook geen zin. Ik ben daar heel eerlijk in, af en toe vind ik mail beantwoorden helemaal niet zo leuk vooral omdat het vaak zo tijdrovend is. Maar als ik een goed muziekje opzet, vlieg ik er ook zo doorheen hoor dus ik probeer het altijd wel (soms met enige vertraging dat wel, haha!).

Ik merkte dat ik ’s avonds laat nog mijn mail checkte of dat ik ineens inspiratie had voor een artikel maar dat mijn computer al afgesloten was. Een lang bericht typen op mijn telefoon of tablet is helemaal niet fijn en deed ik dan ook vaak met tegenzin. Ik zocht dus eigenlijk iets wat ik zou kunnen gebruiken in combinatie met mijn Samsung Tab 4.0 (10.1) tablet. Als ik na een dagje werken mijn bed induik met Netflix en er een belangrijk mailtje binnenkomt, dan wil ik die vaak gelijk beantwoorden (ook al is het buiten werktijden). Of misschien heb ik dan wel ineens inspiratie om dat laatste stukje tekst voor een artikel af te werken (er staan momenteel 8 artikelen als concept dus ik ben druk bezig!). Nu wist ik dat er toetsenborden bestaan voor je tablet maar ik had er eigenlijk nooit zo bij stilgestaan. Totdat ik deze voorbij zag komen op GSMPunt en vol nieuwsgierigheid klikte ik verder.

samsung-toestenbord-tablet-02Ik kwam uit op de Samsung Keyboard Book Cover in de Brons versie. Na wat overleg met GSMPunt mocht ik dit toetsenbord testen, dus zo gezegd, zo gedaan. En wat ben ik er blij mee! Naast dat ik hem super mooi vind past hij ook perfect bij mijn tablet. Ik heb hem al meerdere malen meegenomen in de trein zodat ik daar mijn mail kon afwerken en dit werkte ideaal. Eigenlijk een stuk sneller dan wanneer ik dat doe met mijn laptop (want: minder afgeleid).

Het toetsenbord koppel je heel gemakkelijk met je tablet middels bluetooth. Je zet eerst bluetooth aan op je tablet, je zet het toetsenbord aan en drukt vervolgens op het knopje zodat hij verbinding kan maken. Vervolgens voer je een code in (dit is eenmalig want hij wordt opgeslagen) en je kan aan de slag!

samsung-toestenbord-tablet-04

Het toetsenbord typt erg fijn – ik voel bijna geen verschil met het toetsenbord van mijn laptop. Natuurlijk is het een stuk kleiner maar ik ondervind er geen problemen mee. Je kan er ook sneltoetsen mee instellen maar dat heb ik eigenlijk nog niet gedaan en ook niet echt nodig gehad.

In het toetsenbord zit een stand ingebouwd waar je de tablet in kan zetten. Op zich werkt dit wel fijn maar dat betekend dat ik de tablet uit mijn hoes moet halen om hem zo neer te zetten. Aangezien ik in mijn hoes ook op een bepaalde manier neer kan zetten gebruik ik die ingebouwde stand op het toetsenbord niet. Ik kan dus mijn tablet los zetten van het toetsenbord en er – bij wijze van – een meter vanaf zitten en dan vervolgens gaan typen. Dat vind ik wel ideaal! Zo kan ik lekker op bed zitten met mijn tablet voor mij en het toetsenbord op mijn schoot zodat ik zo een artikel of mail kan typen. Dat er geen kabeltjes bij zitten en dat hij werkt op bluetooth vind ik ook super. Mijn ouders hebben namelijk ook een toetsenbord voor hun tablet maar die werkt nog met kabeltjes die overigens altijd in de weg zaten.

samsung-toestenbord-tablet-03

Wat ook nog een pluspunt is, is dat het toetsenbord als cover dient. Zo kan je de tablet in het ingebouwde stand zetten en vervolgens inklappen zodat het net een mini-laptop lijkt. Alleen maak ik hier geen gebruik van vanwege de cover die ik er al op heb zitten.

Ik ben zeer tevreden over dit toetsenbord en het helpt mij enorm om in de late uurtjes (of wanneer ik een keer geen zin heb om mijn computer aan te zetten) toch nog productief bezig te zijn. De service van GSMPunt is overigens zeer top. Binnen één werkdag had ik het toetsenbord al in huis en kon ik diezelfde avond er gebruik maken. De brons versie kost momenteel €69,95 en de wit versie met (rosé) gouden randjes is een stuk duurder, namelijk €99,95.

Producten zijn ontvangen ter review.
Lees mijn disclaimer voor meer infomatie.

Geef een reactie

3 reacties

 1. Debbie says:

  Super handig zo’n toetsenbord. Ik heb iets vergelijkbaars voor mijn iPad. Wordt echt een mini computer zo!

 2. Northflix says:

  Klinkt super handig! Het typt toch een stuk sneller met een toetsenbord.
  Ik heb er ooit eentje aangeschaft voor mijn tablet, maar dat was echt een onding…
  Vaak zat ik te typen en verscheen er niets op mijn scherm.

 3. Sas says:

  Oh dit klinkt handig, heel erg veel plezier ermee!