Scrawlrbox – Maandelijkse box met creatieve tools

scrawlbox-october-main

Je bent vast en zeker al bekend met de maandelijkse beautyboxen of met misschien de Snuffelbox voor honden, maar wist je dat er nu ook een box is voor creatievelingen? Nadat ik de Smart Art Box voorbij zag komen op twitter wilde ik deze eigenlijk gelijk aanschaffen, maar ze verzenden natuurlijk niet naar Nederland. Balen! Maar toen kwam de Scrawlrbox voorbij en guess what? Zij verzenden dus wel naar ons klein kikkerlandje.

Scrawlrbox bestaat nog niet zo heel lang, ze hebben namelijk nog maar twee boxen verstuurd waarvan ik er eentje nu heb gekocht. De eerste heb ik dus helaas gemist. Jammer want daar zaten toch wel hele leuke dingetjes tussen die ik wel kon gebruiken.

scrawlbox-october

Wat is Scrawlrbox?

Scrawlrbox is een maandelijks abonnementen box dat creatieve tools verzameld en verstuurd. Onder creatieve tools vallen potloden, (brush)pennen, kwasten, (water)verf, papier… noem het maar op. Scrawlrbox probeert iedere maand een onderwerp te kiezen en daarvoor alle benodigde materialen te selecteren zodat wij zelf thuis aan de slag kunnen. De box die ik heb binnen gekregen is dus de tweede box en het onderwerp daarvan is waterverf. Ik was dus ook super enthousiast toen dit binnen kwam, want ik wist het onderwerp van te voren niet, maar waterverf is iets wat ik heel graag wil leren en waar ik de afgelopen tijd dus veel mee bezig ben. Perfecte timing dus!

Hoe werkt het?

Je registreert voor de maandelijkse box online via de website. Een box kost £15 en helaas voor ons Nederlanders komen daar nog wel verzendkosten bij van £5. Een box is dus bijna €30 per maand. Een redelijke prijzige box als je het zo hoort, maar als ik de prijzen per product uitreken, haal je dit er wel uit. Ze proberen minimaal 6 producten per box te versturen.

En het leuke is dat als je met de producten aan de slag gaat en dit deelt met Scrawlrbox, zij dit vervolgens weer delen op Twitter, Tumblr of Facebook. Ben je dus een kunstenaar en kan je wel wat naamherkenning gebruiken, dan is dit misschien een hele leuke manier. Of wil je een samenwerking aangaan met Scrawlrbox als kunstenaar, dus dat een box jouw kunstvorm uitlicht, dan kan dat ook door een mailtje naar hun te sturen.

Wat zat er in mijn box?

Zoals ik eerder heb aangegeven was het onderwerp van mijn box (maand oktober) waterverf. Ik heb dus producten ontvangen waarmee ik kan gaan waterverven.

scrawlbox-october-2

 • Winsor & Newton Water Colour Marker in de kleur Pale Rose. Dit is een sterk gepigmenteerde aquarelmarker met een fijne punt en een flexibele penseelpunt. Prijs is vanaf €3,95.
 • Faber-Castell Albrecht Dürer Waterverf potlood in de kleur Middle Phthalo Blue. . Combinatie van kleurpotlood en aquarelverf. Hoogwaardige pigmenten met hoge lichtbestendigheid en kleurkracht. Prijs is ongeveer €1,50.
 • Winsor & Newton Cotman Waterverf in de kleur Dioxazine Purple. Met de Cotman-serie brengt Winsor&Newton een hoogstaande studiekwaliteit aquarelverf op de markt. Prijs is vanaf €3,40.
 • ZIG Watercolour System Brush20. Vul de brush met water en je hebt een waterverf-kwast to go! Prijs is vanaf $7.
 • Copic Multiliner 0.05. De inkt is waterproof, drukt niet door op papier en zuurvrij. Prijs is vanaf €3,95.
 • Er zat verder nog een lege waterverf kaart in die je kan gebruiken voor je project en een kaart van de artiest waarop deze box is geïnspireerd, namelijk Anne Bengard.

scrawlbox-october-3

scrawlbox-october-4

Wat vind ik ervan?

Ik vind het super! Het is wel zo dat als ik alles los koop goedkoper uit ben, maar ik kom nu aan dingetjes die ik zelf niet zou aanschaffen maar toch misschien heel bruikbaar zijn voor mij. Daarnaast hou ik van verassingen en vind ik het leuk om af en toe iets voor mijzelf te kopen, want eigenlijk doe ik dat veel te weinig. Dus dan is zo’n box ideaal en heb ik iedere maand een klein cadeautje. Erg he! Haha!

Ik wil ook een Scrawlrbox?

Ga naar de website en neemt een abonnement, deze is maandelijks opzegbaar dus als je na de eerste box teleurgesteld bent, kan je dus gelijk opzeggen. Je betaald in totaal met verzenden £20, wat neerkomt op ongeveer €28.

Wat vind jij ervan? Vind jij deze maandelijkse verrassingsboxen ook zo leuk?

Geef een reactie

10 reacties

 1. Ik kende het nog niet, maar wat super leuk zo’n Scrawlrbox! Een keer weer wat anders dan alle beautyboxen! 😉

  • Ja dat vond ik ook! En na een tijdje ben je op de meeste beautyboxen wel uitgekeken omdat het vaak dezelfde soort producten zijn. Dan vind ik dit wel leuk en het stimuleert mij om diverse kunstvormen aan te leren/proberen. 🙂

 2. Inge says:

  Ooh dit is ook echt iets voor mij! Kan het jammer genoeg niet veroorloven om me aan te melden zonder werk 🙁

  • Jammer Inge, maar begrijpelijk. Het is een vrij dure box (en daar kwam ik pas achter toen ik het omrekende, oops!) Werd er een beetje hebberig van. Ik zie het nu even aan maar ik denk ook niet dat ik het iedere maand kan doen, helaas. Die verzendkosten maken het ook een stuk duurder he!

 3. Mies says:

  Wat een leuk idee! Ik begrijp je daarin trouwens wel hoor, haha. Als je iets ontvangt in een leuk doosje wat je lekker kunt uitpakken voelt het al meer als cadeautje, en daarnaast koop je dit soort dingen niet snel voor jezelf.. Dat ga ik eens uitproberen, bedankt voor de tip!

 4. Balou says:

  Mag ik vragen op welke manier je hiervoor betaald hebt?
  Ik heb namelijk geen credit of debit card, maar wil wel erg graag zo’n box bestellen.
  Heb jij hier wel een credit of debit card voor gebruikt? Of is er nog een andere optie?

  Thanks!

  • Hoi Balou,

   Helaas is het alleen mogelijk om met creditcard te bestellen. Je kan eventueel een 3V voucher kopen, dat is eigenlijk een tijdelijk Visa nummer. Daarmee kan je dan bijvoorbeeld één box bestellen om te kijken of het wat voor je is. Al denk ik van wel – tot nu toe heeft nog geen één box mij teleurgesteld. Succes!

 5. Karen Vanthuyne says:

  bestaan er nog andere soorten creatieve boxen? Lijkt me leuk om uit te proberen!

  • In Amerika zijn er een aantal in omloop zoals SmartArt box en Sketchbox. In Nederland voor zover ik weet, is er nog geen maandelijkse box met creatieve spulletjes zoals dit.