Shoplog met Promarkers, Rhodia dotpad, Faber Castell en meer!

shoplog-maart-2016

Als mijn bankrekening bij het openen zich zou uitdrukken met een emoji, dan zou er nu boos kijkend gezichtje te zien zijn. Ik, daarentegen, kijk vol trots naar mijn nieuwe aanwinsten want wat ben ik er blij mee! Na een periode van zuinig zijn, begon het toch te knagen want bepaalde dingen stonden al zo lang op mijn wishlist dat ik echt niet langer kon wachten. En waarom moest ik nou ook perse wachten? Ik had er niet echt een reden voor maar ik probeer altijd mijn aankopen uit te stellen. Wil ik ze dan over een week nog steeds dan zijn het geen impulsaankopen en heb ik ze toch écht nodig. 😉

Sinds ik meer artsy-tutorials kijk op YouTube begon ik toch wel erg hebberig te worden, zo kon je het een en ander ook voorbij zien komen in mijn wishlist die ik laatst heb geplaatst. Promarkers, Copic Markers, waterverf… I WANT IT ALL! Maar ik moest wel keuzes maken want ondanks dat ik alles wil, is dat gewoon niet haalbaar (en eerlijk gezegd ook helemaal niet nodig). De volledige set van Copic Markers kost meer dan €700! Misschien toch nog op zoek naar een rijke vent 😉 Haha! Maar goed, ik heb wel hele leuke spulletjes gekocht en deze wil ik met jullie delen. Kijk je mee naar mijn shopping haul van de afgelopen drie maanden? Als je het dan zo ziet valt het best mee, toch?

shopping-haul-2016-march-006

Linnen papier, waterverf blok en Promarkers van Winsor & Newton

Ik was bij de Action voor #echtepostiscool en kwam een waterverf blok tegen met printjes die je dan kan verven. Er zitten dan goudelementen op de pagina verwerkt en een print die je zo op het eerste oog niet ziet. Als je dan gaat verven blijft het (als het goed is) netjes binnen de lijntjes en kan je zo leuke creaties maken (waterverf verspreid namelijk altijd naar de plaatsen waar het nat is). Ik heb het nog niet getest maar ga dat wel snel doen en misschien dat ik er dan wel een post over schrijf. Het ziet er in ieder geval heel leuk uit! Daarnaast vond ik ook een blok met linnen papier (cardstock) – leuk om kaarten mee te maken of misschien ook te gebruiken voor handlettering of waterverf. Eventjes kijken wat er het beste op werkt, dat is vaak toch wel lastig in te schatten.

Dan als laatste op deze foto – ik heb twee setjes van Promarkers gekocht! Ik wilde ze al zo lang en kon ze met een kleine korting krijgen, dus ik heb de knoop doorgehakt en zowel een pastel setje gekocht en een basis set. In totaal dus 18 markers en een blender. Ik heb er al wat mee geoefend maar hou deze creaties voor jullie tegoed 😉 Kan in ieder geval al zeggen: beste aankoop tot nu toe!

shopping-haul-2016-march-007

Rhodia Dotpad

Het befaamde notepad van Rhodia – perfect voor het oefenen van kalligrafie en handlettering. Ik was al een hele tijd op zoek hiernaar en Amazon verzond het helaas niet naar Nederland, maar enkele weken na mijn zoektocht, was hij gewoon beschikbaar via Penstore (één van mijn favoriete webshops). Super blij dat ik was! En ik kan je zeggen dat het echt super fijn werkt. Het papier is van dusdanige kwaliteit dat Indiaanse inkt en brushpennen niet doordrukken. Markers, zoals Promarkers, die drukken wel door maar daar is dit papier ook minder geschikt voor.

Sakura Gelly Roll

Ik zocht een mooie, goede witte gelpen dat ik kan gebruiken over waterverf of een brushpen, dit om bijvoorbeeld te highlighten. Nu had ik al een witte gelpen en daarmee moest ik meerdere malen over hetzelfde stukje eer dat hij goed dekkend was. Niet fijn om mee te werken dus. Deze witte gelpen heeft er soms ook wat moeite mee maar hij werkt in ieder geval een stuk beter dan mijn andere pen. De goude en zilvere versie zijn overigens wel top en schrijven ook erg fijn! Setje kostte zo’n €5 dus dat valt mee voor drie pennen.

Tombow Dual Brushpen

Ik heb al meerdere brushpennen (van Pentel Touch tot Akashiya Sai) die overigens heel fijn werken maar ik wilde toch ook de Tombow versie eens proberen. Moet zeggen dat ik deze een stuk fijner vind dan Pentel vanwege de flexibelere punt. De neerwaartse bewegingen  met je pen vind ik soms lastig (dan moet je namelijk een dikke lijn creeren) maar het gaat met deze pen wel een stuk makkelijker. Nu nog aan mijn handschrift werken. 😉

De pen die er naast ligt is overigens een goedkope brushpen van eBay. Kwam op het moment van fotograferen binnen dus heb hem er maar bij gelegd. Hij schrijft overigens precies hetzelfde als de Pentel Touch maar is een euro goedkoper. Scheelt toch weer!

Leuchtturm 1917 notitieboek

Na jaren fan geweest te zijn van Moleskine wilde ik weer eens wat anders proberen. Ik kwam uit op het Duitse merk Leuchtturm. Ik had eerst de zeeblauwe versie gekocht met lijntjes maar voor een Bullet Journal zijn pagina’s met een punt, een stuk fijner. Je kan dan meer kanten uit om je eigen layout te maken van je bullet journal, dus kocht ik nog een versie.

Ik ben sinds februari bezig met een bullet journal en ik merk dat het in mijn hoofd een stuk georganiseerder is als ik een agenda maak die volledig voldoet aan mijn wensen. Een to-do lijstje vind ik nog steeds erg handig, maar toch miste ik vaak een algemeen overzicht. Ik zit nog wel te spelen met de layout van de bullet journal maar het begin is er. Wil je trouwens meer informatie of inspiratie voor het maken van een Bullet Journal? Bezoek dan eens de site van Boho Berry – the queen of Bullet Journaling. Vanwege haar ben ik ook begonnen en ik vind haar filmpjes zo inspirerend en leuk om te kijken! En haar handschrift is jaloersmakend, ik wou dat ik zo netjes kon schrijven.

Over de Leuchtturm kan ik heel kort zijn – ik vind de boekjes zoveel beter dan een Moleskine! Papier vind ik fijner schrijven, drukt minder door (eigenlijk helemaal niet, zelfs niet met een brushpen!), je hebt een inhoudsopgave die je zelf kan inrichten, twee bladwijzers en een envelop waar je bonnetjes in kwijt kan. Een aantal dingen heeft de Moleskine ook maar ik merk dat ik dit papier toch wel beter vind én je hebt ook veel meer pagina’s om op te schrijven! Een vergelijking tussen Moleskine en Leuchtturm kan je ook op Boho Berry vinden. Geen Moleskine voor mij meer – dat is zeker!

Steadtler Brilliant Colours

Steadtler Brilliant Colours pennen

Mooie pennen in leuke kleurtjes! <3 Ik zocht eigenlijk de balpen versie maar had weer eens verkeerd gekeken. Alsnog heel tevreden mee en kan ze goed gebruiken om mijn handlettering te oefenen. Dit is overigens gedaan op mijn Rhodia Dotpad 😉 Ik vind mijn handschrift nog niet geweldig – ik mag nog flink oefenen op de ruimte tussen de letters, dat iedere letter dezelfde dikte heeft en dezelfde richting op staat. Ik vind het leuk om te doen dus oefenen vind ik echt niet erg! En zo zie je hopelijk ook mijn voortgang 😉

shopping-haul-2016-march-005

Micron pennen

Wat is een webdesigner/grafisch designer zonder Micron pennen? Dit zijn echt pennen die iedereen met een grafisch beroep nodig heeft. Zo kwamen ze ook langs in mijn artikel over Cadeautips voor (beginnende) grafisch webdesigner. Ik heb ze al een hele tijd en kan echt niet meer zonder. Ik gebruik ze voor alles – voor logo ontwerp, maken van snelle wireframes (afwisselend met potlood), handlettering of natuurlijk om gewoon mee te schrijven. I love my Micron’s!

Faber Castell Polychromos

Ook al ben ik grafisch designer, ik zou heel graag meer willen doen met traditionele media zoals tekenen bijvoorbeeld. Nu hoef ik geen perfecte gedetailleerde tekeningen te maken maar als ik illustraties kan maken die ik vervolgens kan gebruiken in logo’s, kaarten of posters dan ben ik daar heel blij mee. Ik merk dat ik op papier meer vrijheid heb en als ik dat kan combineren met grafisch design, dan zijn de mogelijkheden eindeloos en hopelijk ook super origineel. Als je mij op Instagram volgt zie je af en toe wel dingetjes voorbij komen dus neem daar zeker een kijkje. Deze potloden heb ik trouwens gehad voor mijn verjaardag. 🙂

shopping-haul-2016-march-003

Why Fonts Matter door Sarah Hyndman

Ik heb al wat boeken over HTML/CSS en jQuery, branding en handlettering maar nog niet specifiek over lettertypes. Toen ik het boek Why Fonts Matter * tijdens het browsen op Bol.com tegenkwam heb ik eerst nog wat reviews opgezocht. Heel vaak is het zo dat je een boek koopt maar er niet echt vernieuwende informatie instaat en dat vind ik zonde van het geld. Dit boek had echter alleen maar lovende reviews dus heb ik het alsnog gekocht. Tijd om het te lezen heb ik nog niet gehad, maar tijdens het doorbladeren kwam ik al wel interessante informatie tegen dus binnenkort maar eens goed voor zitten om te gaan lezen.

iphone-6s-shoplog

iPhone 6S

De klapper op de vuurpijl – een iPhone 6S! Mijn telefoonabonnement loopt deze week af en het was tijd om een nieuwe uit te zoeken. Twee jaar lang heb ik de Samsung Galaxy S4 Mini gebruikt en ik was er zeer tevreden over, maar na twee jaar wil je toch ook weer eens wat anders. Ik heb eigenlijk al jaren Android maar ik wilde eigenlijk ook een nieuw systeem, dus ik ben deze keer voor de iPhone gegaan en heb er nog geen moment spijt van gehad. De foto’s in dit artikel zijn er overigens mee gemaakt want ik wilde de camera een keer goed uitproberen (behalve de foto met de telefoon zelf natuurlijk, haha!). We hadden laatst een romantisch candlelight diner op het werk voor onze cliënten en daar komen de rozenblaadjes van. En omdat ik net zo verliefd ben op mijn telefoon, heb ik ze maar gebruikt voor op de foto. 😉


Dat was het alweer! Ik wil nog even benadrukken dat dit niet in één keer is gekocht maar verspreid in drie/vier maanden, dus maak je geen zorgen. Ik kan nog steeds fatsoenlijk eten, haha! Af en toe is het ook leuk om eens helemaal los te gaan – dan weet je in ieder geval weer waarvoor je al die overuren draait (en geloof mij, dat zijn er de laatste tijd veel geweest). Maar nu gaat toch echt de knip erop. Ik hoef voorlopig geen markers, pennen of papier mee. Eerst goed gaan oefenen met mijn huidige spulletjes en eens kijken wat voor leuke creaties ik ermee kan maken. I’ll keep you updated!

De blogpost bevat affiliatelinks.
Lees mijn disclaimer voor meer infomatie.

Geef een reactie

5 reacties

 1. Deisy says:

  Hahaaha, ik moest echt lachen om je laatste opmerking (en ben ik toch een partij blij dat je in ieder geval wel kunt eten ;-)) Het zijn echt allemaal prachtige spulletjes zeg en begrijp volkomen waarom je hier erg blij mee bent. Ik weet zeker dat je hier dan ook heel veel plezier aan gaat beleven en heel veel van gaat leren

 2. Mariska says:

  Zijn dat van die stiften die gewoon egaal opdrogen en geen strepen achterlaten wanneer je inkleurt? Die zijn echt geweldig maar super duur. Heel mooie aankopen!

 3. Manon says:

  Wauw, ben ik in de designershemel gekomen? Wat een spullen! Ik word er stuk voor stuk verliefd op

 4. Veerlez says:

  Ik wil alles hebben wat je hebt gekocht! Ik heb gelukkig een heleboel promarkers, dus dat verzacht de pijn ietsje! 😉 Maar vooral de Leuchsturm ben ik wel jaloers op! Ik ben ook aan het Bullet Journalling geslagen enik wil zo graag ook een dotted versie! Maar goed, eerst eens kijken hoe enthousiast ik blijf. Als ik dit echt blijf gebruiken, dan mag ik mijzelf binnenkort ook op een dotted boekje trakteren 🙂

 5. Debbie says:

  Wow, smullen! Ik vind dit soort dingen echt leuk 🙂 Heb pas ook een setje Tombow stiften gekocht. Die vond ik in een stoffig rekje bij de plaatselijke schilderbenodigdhedenwinkel 🙂 Zijn ook lastig online te vinden he, toch? Ben nog niet zo thuis in dit soort (web)winkels.