Stuur een kaartje met KaartWereld.nl

kaartwereld

Ik hou van vrolijke en inspirerende kaarten – zowel om te krijgen als te versturen en natuurlijk ook om te maken. Toen ik een mailtje kreeg of ik de webshop KaartWereld wilde testen waarbij ik wat kaarten mocht bestellen (en om zo mijn verzameling een beetje aan te vullen), kon ik dan ook geen nee zeggen. Vooral niet omdat ik dan ook gelijk de kans kreeg (en greep!) om een eigen ontworpen kaart te laten drukken en dat stond nog op mijn verlanglijstje.

001

KaartWereld is een online webshop waarbij je een hele ruime keuze hebt uit diverse thema’s dus er is voor ieder wat wils. Zoek je nog een verjaardagskaart, geboortekaart of misschien wel kerstkaarten? Dan kan je bij KaartWereld los gaan want ze hebben momenteel veel leuks. Ik ben persoonlijk nogal van de inspirerende teksten in combinatie met leuke illustraties en de kaarten van SandySign vond ik dan ook helemaal geweldig. Ik moest mijzelf inhouden om niet alles van haar te bestellen. Ik heb dus maar een kleine selectie gemaakt uit meer dan 100 kaarten van haar.

Zijn deze kaarten van SandySign niet geweldig?
Zijn deze kaarten van SandySign niet geweldig?

Naast SandySign heeft Kaartwereld nog een hoop collecties waar moeilijk uit te kiezen is, zoals Geertje Burgers, Olli en Jeujeu en Studioinktvis?

studioinktvis
Selectie kaarten van Studio Inkt Vis.

KaartWereld is een onderdeel van Webprint.nl en de kaarten worden dus inclusief tekst en adresgegevens gedrukt, waardoor het heel makkelijk is om op het laatste moment nog een kaartje te bestellen voor bijvoorbeeld de jarige job morgen. Want we hebben allemaal wel eens dat we een verjaardag (bijna) vergeten en op het laatste moment nog iets proberen te regelen, toch? KaartWereld is dan perfect, je koopt een kaart eventueel mét cadeau en kan net doen alsof dit allemaal gepland was. Niemand hoeft te weten dat je de avond ervoor erachter kwam dat die persoon de volgende dag verjaard! Ideaal! 😉

002

Leuke cadeaus hebben ze zeker zoals wijn en chocolade (doen het altijd goed!), sieraden en super leuke ballonnen. Ik zat nog te twijfelen of ik niet voor de Minion ballon moest gaan, maar heb hem op het laatste moment toch uit mijn winkelmandje gegooid. Want tja, een ballon voor mijzelf kopen is misschien wel een beetje vreemd en wat moet ik er eigenlijk ook mee…

Wél baal ik een beetje dat ik de mok van Frozen en de Minions niet heb gezien toen ik de bestelling ging plaatsen (en dat ik ze nu wel tegenkom!) want die had ik toch wel echt graag gewild.

minions

Hoe gaat het bestellen?

Het bestellen gaat eigenlijk heel simpel. Je kiest een kaart, doorloopt de stappen waaronder ook het toevoegen van een persoonlijke tekst, vervolgens kies je de manier van verzenden en vul je een adres in. That’s it! Dit geldt overigens ook voor als je een eigen kaart laat maken, deze stappen zijn namelijk hetzelfde alleen moet je dan nog een eigen foto uploaden.

Je hebt wel diverse manieren van verzenden, waaronder dat je de kaart (of cadeau) direct laat versturen naar de ontvanger of je laat een pakketje met kaarten thuis bezorgen. Ik heb voor de laatste optie gekozen op aanraden van KaartWereld, omdat ik natuurlijk geen adres op de envelop of kaart wilde. Hiervoor betaal je wel extra kosten per pakketje en dat is eigenlijk wel jammer. Zo had ik namelijk een aantal “pakketjes” met maar één kaart en moest dus alsnog extra pakketkosten afrekenen. Een optie om alles in één pakket te laten verzenden zou dan wel ideaal zijn, want dat scheelt dus ook een hoop enveloppen die verstuurd worden met daarin maar één kaart. Beter voor het milieu en beter voor de portemonnee. Met deze optie kan je overigens ook postzegels mee bestellen zodat je die in huis hebt.

Het leuke is ook dat je de kaarten in diverse formaten kan bestellen. Zo heb je bij de meesten de optie ansichtkaart of wenskaart en kan je vervolgens uit drie groottes kiezen – standaard, groot en supergroot. Wil je dus iemand verwennen met een gigantische kaart op A4 formaat dan kan dat ook. Wedden dat je dan punten scoort!

Nog een tip: als je gaat bestellen maak dan gelijk een account aan want dan kosten de kaarten ook minder!

004

Hoe is de kwaliteit?

De kwaliteit ben ik zeer over te spreken. De kaarten zien er prachtig uit (wel glanzend zoals een foto) maar de kwaliteit is tip-top. Scherp, mooie kleuren en op stevig papier gedrukt. Ik heb op de meeste kaarten geen tekst of adres laten printen, omdat ik ze dus op een ander moment wil versturen, maar op een aantal heb ik al wel “groetjes Naomi” laten drukken en ook dit ziet er gewoon super uit. Geen gebroken pixels, geen rare kleuren maar gewoon echt top! Wat ik aan de ene kant wel jammer vind is dat ze dus glanzend zijn want ik hou graag van matte kleuren, maar ach, dat is een persoonlijke voorkeur.

Eigen kaart ontwerpen

Ik kon het niet laten – ik wilde zó graag een kaart die ik ontworpen heb laten drukken en testen. Alleen liep het proces niet geheel vlekkeloos. Zo kon ik niet de juiste aanleverformaten vinden waardoor ik een aantal keer opnieuw ben begonnen. Gelukkig maak ik alles in Illustrator dus kon ik heel simpel alles schalen zonder kwaliteitsverlies en opnieuw uploaden om vervolgens te kijken of het wél klopte en uiteindelijk is het zo goed gegaan. Yay!

Wanneer je een foto upload krijg je ook een kwaliteitsmeter te zien maar hoe deze beoordeeld wordt, snap ik ook niet helemaal. Want ik had mijn kaart dus opgeslagen in 300DPI kwaliteit (de beste drukkwaliteit) en zelfs dan was hij niet volledig groen. Ik denk dat dit dus met de afmeting te maken heeft maar dat kon ik dus niet vinden. Maar goed, ik heb uiteindelijk mijn eigen kaart kunnen bestellen en dat was wel eventjes spannend. Hoe zou deze eruit komen?

kaart-never-stop-dreaming

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn verwachtingen niet al te hoog waren. Deze manier van drukken is natuurlijk stukken goedkoper dan wanneer je naar een echte drukker gaat omdat je daar het papier en manier van drukken kan kiezen. Dat is hier niet het geval. Het eerste wat mij opviel was wederom de enorme glans die over de kaart zit. Ik vind dit meer opvallen omdat het een donkere achtergrond heeft (vandaar dat een foto maken zo lastig was! Al het lichtinval was er op te zien.) Op de kaarten met een witte achtergrond is het minder storend en vind ik het dus niet erg. Daarnaast zie ik ook enige krasjes op een aantal kaarten en zijn de randen niet helemaal netjes door het snijden. Máár verder zijn de kleuren wel zoals ik ze graag had gewild en zijn zowel de afbeelding als tekst goed en scherp weergegeven. Op deze punten scoren ze dus wel super!

Wil jij een kaartje van mij ontvangen?

Ik heb mijn eigen ontworpen kaart meerdere keren laten drukken en ik zou het enorm leuk vinden als ik deze naar jou mag versturen. Lijkt het je leuk om deze te ontvangen, stuur mij dan een mailtje met je adresgegevens zodat ik hem op de post kan doen. 🙂 Adres wordt verwijderd nadat het kaartje verstuurd is.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over mijn geplaatste bestelling. Ik heb weer een hoop leuke kaarten die ik op kan hangen als inspiratie én natuurlijk kan versturen naar familie en vrienden. Ik zal in de toekomst zeker gebruik maken van KaartWereld mocht ik weer eens te laat zijn met het versturen van een verjaardagskaart en dan doe ik er gelijk een leuk cadeau bij. Voor drukwerk ga ik toch liever naar een andere drukker omdat ik dan meer keuze heb over hoe de kaart eruit moet komen te zien.

Wil jij nu ook een kaart met eventueel een cadeau erbij laten versturen? Bekijk dan zeker de collectie van KaartWereld, gegarandeerd dat je er iets leuks kan vinden.

De blogpost bevat producten die ik heb gekregen ter review.
Lees mijn disclaimer voor meer infomatie.

Geef een reactie

4 reacties

 1. Debbie says:

  Wat leuk! Ik kende deze webshop nog niet. Studio Inktvis ken ik wel, morgen komt er ook bij mij een artikel over online, mét winactie.
  Maar wat leuk dat je ook zelf kaarten kunt laten printen bij Kaartwereld! Misschien een leuk idee om zelf kerstkaarten te maken.

 2. Inge says:

  Ik word van kaarten altijd zo vrolijk. We sturen tegenwoordig veel te weinig kaarten. Ik denk dat alleen ontwerpers zich herkennen in je druk’ergernissen’. 😉 Ik snap wel wat je bedoelt. Glans kan mooi zijn, maar inderdaad niet bij alles. Ik wil wel een echte Naomi hoor! 😀 Ik stuur je een mailtje.

 3. Wat een leuke en vooral vrolijke kaartjes!

 4. Hallo Naomi! Wat leuk om te lezen dat je O enthousiast bent over mijn illustraties.
  Vrolijke Groet
  Sandy
  http://Sandysign.nl