Terugblik op blogdoelen van 2015

blogdoelen

2016 alweer! Ik wil jou een heel gelukkig en voorspoedig 2016 wensen!

Alle sterretjes rijgen aan elkaar
Speciaal voor ‘t nieuwe jaar
Allen fonkelen ze zeer blij
Eentje lacht knipogend naar mij
Een sterretje met een wens voor jou
Een spetterend en voorspoedig 2016!

Dit gedichtje stond in één van mijn kerstkaarten en ik vond hem veel leuker dan de standaard gelukkig nieuwjaar wens dat ik hem nu ook gebruik. Daarnaast heeft het een dubbele betekenis voor mij want mijn lieve nichtje Evy is een sterretje dat aan de hemel staat en dat fonkelt én knipoogt wanneer wij naar de sterrenhemel kijken. 😉

2015 was een veelbewogen jaar. Op persoonlijk vlak is er veel gebeurd en mijn familie heeft een aantal rake klappen moeten verwerken, maar hierdoor beginnen wij 2016 wel sterker dan ooit te voren. Van alle gebeurtenissen leer je wat, dus ook van de minder leuke dingetjes die je ondervind. Het zij zo. Dat is het leven zullen we maar denken. Ieder jaar begin je met een frisse start en weet je niet wat de komende maanden op je pad komt. Maar we hopen dat ieder jaar een stuk beter én leuker zal worden dat het jaar ervoor, dus dat hoop ik nu ook.

2015 begon ik met 6 blogdoelen en bij het teruglezen ervan, merk ik eigenlijk dat er niet veel van is gekomen. Oops! Maar van die 6 blogdoelen komen er een aantal dit jaar gewoon weer terug. Net zo makkelijk toch? En ik kan er al gelijk een aantal binnenkort gaan afvinken. Dit waren mijn blogdoelen voor 2015:

 1. Lancering van mijn eerste Premade WordPress Thema
 2. Lancering van mijn eigen shop
 3. “Hoe maak ik een WordPress thema?”
 4. Maak van Deliciae Design een klein bedrijfje
 5. Kennis opkrikken
 6. Blijven bloggen

Kan jij al raden welke blogdoelen ik afgelopen jaar niet heb gehaald? Zal ik het maar zeggen? De webshop met dus een premade thema zijn er niet gekomen, ook de cursus “Hoe maak ik een WordPress thema?” bestaat nog niet en blijven bloggen (2x per week) is ook niet altijd gelukt. Als ik hier één reden aan moest koppelen waarom dit allemaal niet gelukt is, is vanwege onzekerheid. Het eerste half jaar liep ik rond met twijfels of ik het allemaal wel kon, of ik wel bekwaam was om een eigen bedrijfje te runnen… Maar de gedachte om mij officieel in te schrijven bleek spoken in mijn hoofd en daarnaast wil(de) ik het ook gewoon proberen. Niet geschoten is altijd mis. Naast de onzekerheid had ik ook veel moeite met plannen (of dacht ik te kunnen plannen maar kwam ik tijd tekort vanwege de vele uren op mijn andere werk waardoor ik uitgeput thuis kwam) en deed ik eigenlijk teveel dingen te gelijk. Dat wil ik dit jaar veranderen.

Één doel wat ik wel heb volbracht is kennis opkrikken. Ik verbaas mij er iedere keer over hoe veel ik weet over WordPress, het maken van thema’s, custom coderingen… of hoe snel ik eigenlijk een website van scratch kan maken in vergelijking met hoe ik eerst begon. Het is dat ik er het afgelopen jaar maar zo weinig tijd voor heb gehad anders had die webshop er zeker wel geweest.

Maar dan kom ik gelijk aan bij de puntjes die ik binnenkort kan gaan afvinken, want doel 4 is eigenlijk op het moment van schrijven al gelukt want de inschrijving bij het KvK was op 7 december maar ik heb hem officieel laten ingaan op 1 januari! Dat betekend dus dat ik vanaf nu een eigen bedrijfje heb. WOOHOO! Iets waar ik jaren naar heb toegewerkt en ondanks dat ik er nu nog niets van merk (pas als ik aangifte moet gaan doen natuurlijk haha!) ben ik er best trots op. Wie had dat ooit gedacht dat ik van een hobby mijn werk heb kunnen maken? Nu hoop ik wel dat de leuke projecten wel blijven binnen stromen anders heb ik aan een KvK ook niet zoveel, dus zoek jij nog een nieuw volledige op maat gemaakt WordPress of Blogger design? Neem dan vrijblijvend contact op. Zou ik heel leuk vinden!

En dan kom ik bij mijn webshop aan – het doel was laatst om deze op 1 januari te openen. Dat doel stelde ik op 2 december toen ik schreef over de toekomst van Deliciae Design, maar toen wist ik niet dat ik de laatste 2,5 week van 2015 zo’n 96 uur moest werken bij mijn andere baan (eigenlijk het dubbele dan verwacht!) en dat ik nog 4 projecten moest afronden die daardoor vertraging hadden opgelopen. Tja, dan merk je dat 24 uur op een dag toch wel weinig is (of je doet eigenlijk net iets te veel, dat kan ook). Hierdoor heb ik mijn eigen website even op de backburner gezet. Ik heb het design al wel volledig ontworpen in Illustrator maar ik moet het nog omzetten naar een WordPress site. En dan komt de webshop nog met de premade thema’s… Een deadline stellen voor wanneer dit online komt durf ik nu eventjes niet, maar het komt eraan! Nog eventjes geduld dus!

Dan moet ik nu natuurlijk ook nog doelen opstellen voor 2016 en ik kies ervoor om er een aantal terug te laten komen omdat ik deze vorig jaar niet gehaald heb. Mag wel toch? Hier komen ze dan!

 • Lancering van mijn eigen webshop

Ik wil zo graag meer premades maken zodat ik een grotere doelgroep kan bereiken met mooie functionele designs met diverse opties zodat je zelf heel makkelijk aanpassingen kan maken. Daarnaast wil ik ook meer grafisch werk verrichten, denk aan het maken van visitekaartjes, posters, kaarten, kalenders, een (blog)agenda… noem het maar op. Ideeën genoeg!

 • Lancering van mijn eerste Premade WordPress Thema

Doel is om eind 2016 minimaal 4 thema’s in mijn webshop te hebben, zowel voor WordPress als voor Blogger.

 • Nieuwe cursussen volgen over jQuery en Javascript

De programmeertaal PHP heb ik al redelijk goed onder de knie, maar jQuery vind ik vaak nog lastig. En deze twee talen gecombineerd is nou net waarmee je oneindig veel opties kan creëren op internet. Ik kan jQuery begrijpen en heb er al redelijk veel mee gewerkt (zoals bij het maken van portfolio’s of responsive navigatie)  maar moet tussendoor veel testen en opzoeken om te kijken of ik alles goed doe. Een aantal cursussen volgen zullen hierbij wel gaan helpen. Daarnaast wil ik gewoon up-to-date blijven met alles omtrent webdesign/webdevelopment dus regelmatig een (korte) cursus volgen zodat ik weer wat nieuws leer is altijd goed.

 • Blijven bloggen

Zoveel ideeën die ik dit jaar wil uitwerken, mijn lijstje is echt heel lang aan het worden. Vooral op technisch vlak wil ik meer gaan schrijven zoals over programmeertalen, tips & tricks, de technische kant van WordPress belichten, maar ook wat meer Photoshop of Illustrator tutorials. Er staat een hoop op de planning! 🙂

 • Niet alles tegelijk willen én doen

Ik ben altijd iemand geweest die van alles wil proberen waardoor ik alles tegelijk doe en de controle verlies. Het is dan niet zozeer dat ik vergeet wat ik nog moet doen maar mijn focus ligt dan ergens anders, waardoor ik moeite heb met schakelen tussen werkzaamheden. Dit jaar heb ik geprobeerd om te leren waterverven, handlettering/brushlettering, calligraphy en nog een paar dingetjes. Doordat ik alles probeer en niet zozeer de tijd ervoor KAN nemen (doordat projecten op mij liggen te wachten dus rustig iets proberen gaat niet omdat je de druk voelt van een project) is het moeilijk om trots te zijn op iets wat ik gemaakt heb. Perfectionistisch ben ik zeker maar als je iets nieuws wilt proberen, moet je er ook de tijd voor hebben zodat je jezelf kan ontwikkelen en goed kan beoordelen wat wel werkt en wat niet. Anders blijf je dezelfde fouten maken en blijf je ook op de fouten focussen. Dat is iets wat je creativiteit nadelig beïnvloed en je uiteindelijk maar opgeeft. Ik wil dit jaar mijn tijd beter verdelen en mijn creativiteit ontwikkelen door meer met mixed media te werken. 

 • Plezier hebben en mijzelf blijven

Ik kreeg laatst als compliment dat ik altijd lekker mijzelf blijf op mijn blog, dingetjes doe die ik persoonlijk erg leuk vind en dat je mijn passie voor mijn vak (grafisch webdesign) goed terug kan zien. En dat vind ik toch wel een van de grootste complimenten die ik ooit heb mogen ontvangen! Logisch dan ook dat ik dat dit jaar ook wil blijven doen. Ik wil plezier hebben in mijn werk en blog. Ik wil mijn creativiteit op een leuke en ontspannende manier kwijt zonder daarvoor gedwongen te hoeven worden en dat ik op deze manier juist de kans krijg om unieke (web)designs te mogen ontwerpen. Lekker mijzelf blijven dus!

Download de eerste freebie van het jaar

Om het nieuwe jaar en mijn nieuwe voornemens goed in te luiden, wil ik beginnen met het aanbieden van een leuke freebie. Namelijk eentje met een aantal voornemens die jou hopelijk inspireren om dit jaar meer te lachen, te genieten van de leuke mensen en dingen om je heen, om lief te hebben, te dromen… eigenlijk de belangrijke dingetjes in het leven waar je op moet focussen. 😉

voornemens2016

Wallpaper Computer | iPhone | iPad

De wallpaper is in drie formaten te downloaden. De freebie is bestemd voor privé doeleinden, niet voor commercieel gebruik. Andere freebies zijn hier te vinden. Ik hoop dat je de freebie leuk vindt! En ik zou het super tof vinden om te zien hoe jij hem gebruikt, je kan dat altijd delen via Twitter, Instagram of Facebook. Veel plezier ermee!

En dan nog even over goede voornemens, nu ben ik wel benieuwd, wat zijn jouw (blog)doelen van dit jaar?

Geef een reactie

5 reacties

 1. Paul says:

  Gefeliciteerd met jouw KvK-inschrijving. Je hebt mooie doelen gesteld voor 2016. Ik kijk in elk geval uit naar onze samenwerking.

 2. Mariëlle says:

  Leuk om te zien,gefeliciteerd met je bedrijfje! Good luck this year!

 3. Ik blijf heel benieuwd naar je webshop en wordpress thema’s daarin! Maak er iets moois van, dat is belangrijker dan snelheid… Veel succes dit blogjaar.

 4. Jij natuurlijk ook de beste wensen voor 2016 gewenst! En wat goed van je dat je terugblikt op de doelen uit 2015!

 5. Judith says:

  gefeliciteerd! wat een mooie en vooral ook spannende stap :o). ik zelf vind op je site steeds van alles wat ik kan gebruiken voor mijn eigen site: dank je daarvoor! Ben nu druk met je ‘pin-it’ button :o). Leuke freebies! ik ben erg benieuwd naar je eigen thema’s, dus ik hou het hier goed in de gaten:o). heel veel succes in dit mooie frisse nieuwe jaar!