Wat heb ik allemaal uitgespookt in 2014?

terugblik

Allereerst gelukkig nieuwjaar! Wat is 2014 snel voorbij gegaan nietwaar? Een hoop gebeurd dit jaar maar we hebben weer een frisse start, dus we gaan er tegen aan. Ik hoop dat al jou wensen dit jaar uitkomen en dat 2015 een veel beter jaar wordt dan de voorganger. <3

Zo’n 1,5 week geleden is mijn site na maanden afwezigheid, weer online gekomen. Ik miste het bloggen maar ik miste ook het zien van mijn eigen plekje op internet, hoe raar dat misschien ook klinkt. Mijn site is eigenlijk nog helemaal niet af maar ik kon niet langer wachten. Ik gooide mijn site online, publiceren een aantal artikelen en ik ben nu weer helemaal into het bloggen.

Want daarvan kwam in 2014 niet veel terecht. Ik heb heel mijn oude site verwijderd inclusief blogartikelen, maar Jetpack kwam van de week met mijn statistieken tevoorschijn en die waren bedroevend. Logisch natuurlijk maar het jaar ervoor had ik zo hard ervoor gewerkt en door mijn eigen laksheid (en omdat het een jaar was vol met pech) had ik geen zin in bloggen. Ik legde mijn focus op webdesign in 2014 en dat is goed gegaan.

Het jaar ervoor twijfelde ik enorm aan mijn kwaliteiten – was ik goed genoeg om voor anderen te ontwerpen? Was ik goed genoeg om een mooi design van a tot z af te leveren? En vooral, was ik goed genoeg om als freelance webdesigner aan de slag te gaan? Eind 2014 kan ik zeggen, JA IK BEN GOED GENOEG!! Het is nodig om dat in capslock te schrijven want een onzekere muts ben ik nog steeds, maar aan mijn portfolio te zien is dat eigenlijk nergens voor nodig. En dat mag ook wel eens gezegd worden, toch? Mijn portfolio is trouwens nog niet up-to-date vanwege problemen met mijn computer maar de basis is er.

Ik heb in 2014 enorm leuke projecten gehad en daar ben ik ongelooflijk trots op. Ik licht er vandaag een aantal uit.

We Love Kawaii Design

We Love Kawaii

Één van de projecten was het volledig ontwerpen van een vrolijk, kawaii blogdesign inclusief grafische elementen voor We Love Kawaii. Wat een uitdaging was dat! Ik was nog een newbie met Illustrator maar op één of andere manier heb ik het toch voor elkaar gekregen om diverse figuurtjes te maken. Super leuk! Het mooie aan dit blogdesign vind ik ook dat figuurtjes in de zijbalk veranderen wanneer je van pagina wisselt. Al met al is dit het vrolijkste en kleurrijkste design dat ik tot nu toe gemaakt heb en dat sluit natuurlijk helemaal aan met het thema kawaii.

missmaai-responsive

Miss Maai

Niet snel daarna volgde het project voor Miss Maai. Toevallig ook een vrolijk en kleurrijk design maar deze keer wat subtieler. De illustraties in de navigatie zijn dingetjes die Maaike erg leuk vind en zo’n beetje waar haar blog over gaat. Het design is meisjesachtig en reflecteert de persoonlijkheid van Maaike en dat vind ik juist zo belangrijk in een blogdesign. Het is jouw plekje op het web waar jij (een deel van) jouw leventje deelt, waarom dan niet een design kiezen dat daarbij past en waar je gelijk een indruk hebt van wat voor een blog je bezoekt? Ik word zo vrolijk van dit design maar ook van Maaike’s blogartikelen! Instant bookmark! Oh en zelfs op de mobiele versie zie je de illustraties terugkomen (wel verkleind natuurlijk). Ik had kunnen kiezen voor een saai mobiele navigatie maar dit is toch veel leuker?

Door Mariska Design

Door Mariska

Door Mariska was een andere leuke opdracht. Mariska heeft zelf ook affiniteit met het ontwerpen van websites en heeft dus enige kennis van HTML en CSS. Hierdoor veranderd ze regelmatig van design of past ze elementen aan wanneer ze iets nieuws geleerd heeft. Twee dingen die mij doen herinneren aan mijn begintijd van webdesign. Hierdoor was het een hele uitdaging om tot een design te komen die haar aansprak. Uiteindelijk toch gelukt en ik had een heleboel optionele opties aan haar thema toegevoegd zodat ze makkelijk kon veranderen. Haar design is sinds kort wel weer veranderd maar dat doet er niet toe. Ik heb van dit project enorm veel geleerd en nieuwe opties uitgeprobeerd die dus ook gelukt waren. Leuke uitdaging was dit dus!

Home Pagina

Roos Tekent

Mijn allereerste portfolio design voor illustrator Roos! Ik noem alle projecten een uitdaging want dat zijn ze natuurlijk ook. Het is soms zoeken om tot iets te komen wat de klant mooi vindt, maar een portfolio vond ik toch wel heel lastig… Niet zozeer het design, maar meer de manier waarop ik een portfolio moest integreren in WordPress. Ik heb voor Deliciae meerdere portfolio’s gemaakt en daar diverse scripts/plugins voor gebruikt dus voor mij is het logisch hoe alles nu staat want ik ben gewend aan de werkwijze ervan. Echter is dit heel anders wanneer je voor een klant ontwerpt. Gelukkig is alles goed gegaan en Roos had totaal geen moeite met het toevoegen van portfolio items. Het design vind ik heel mooi geworden en door het kleurgebruik oogt het niet saai. Het is minimalistisch gebleven zodat de focus ligt op haar geweldige portfolio.

Small Tweaks

Naast het ontwerpen van volledige designs heb ik ook een aantal mensen geholpen met kleine aanpassingen, zoals het veranderen van kleuren of lettertypes, toevoegen van navigatie of social media icoons… Een boel dingen die ik ook leuk vind om te doen. Soms zijn mensen tevreden met hun design maar willen ze iets aanpassen of toevoegen en weten ze alleen niet hoe. Ik help daar ook graag bij.

Dankjewel!

Kortom, 2014 was op het gebied van webdesign een heel goed jaar voor mij. 2015 belooft nog beter te worden want ik ben alweer volgeboekt tot eind februari! Kan het nog niet echt geloven maar als ik naar mijn agenda kijk is het toch echt zo. In het Engels hebben ze een heel mooi gezegde om dit gevoel te beschrijven, namelijk I feel blessed. En na een rotjaar waarin ik onder andere mijn lieve nichtje van 2 dagen heb verloren en waar ik het enorm moeilijk mee heb gehad (en nog heb), wil ik dit jaar toch op een enigszins positieve noot afsluiten.

Ik wil daarom ook iedereen bedanken die mij heeft ingehuurd als freelance webdesigner. Het heeft mij geholpen om mijn gedachtes te verzetten, maar mij ook doen realiseren dat ik meer in mijn mars heb dan dat ik ooit dacht. Langzaam maar zeker nemen mijn onzekerheden beetje bij beetje af en dat komt omdat ik dingen doe die ik enorm leuk vind.

Ook wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft via social media. Waar ik soms niet bij vrienden of familie terecht kon met mijn ‘probleemjes’ waren jullie altijd bereid om te reageren. Jullie weten zelf wel over wie ik het heb! Enorm bedankt! Dikke knuffel aan iedereen!

Voor mensen die dit artikel gelezen hebben en nu geïnteresseerd zijn in een custom design voor hun blog of website. Je kan altijd vrijblijvend contact opnemen voor een prijsindicatie.

Op naar 2015!

Geef een reactie