Win een cursus zoekmachine optimalisatie (SEO) ter waarde van €550!

win-seo-cursus

Ben jij een beginnende blogger en wil je het gelijk goed aanpakken? Of ben je al een tijdje bezig maar zie je nog weinig resultaat qua bezoekers en vindbaarheid op Google? Dan heb ik iets leuks voor je! Ik mag namelijk een cursus SEO weggeven ter waarde van €550!

Voor wie is de cursus?

SEO staat voor Search Engine Optimisation (zoekmachine optimalisatie) en heel kort gezegd is dit dé manier om je blog of website goed vindbaar te maken in zoekmachines. En hoe beter de vindbaarheid op Google, hoe meer bezoekers je mag verwelkomen. Wil jij kunnen leven van je blog of website (zoals bijvoorbeeld een webshop) dan zal je behoorlijk wat kennis moeten vergaren over SEO zodat je de juiste doelgroepen aantrekt. Nu is er veel informatie te vinden op internet, waaronder ook een aantal blogposts op mijn blog, echter is een cursus volgen natuurlijk ook een optie. Even één dag goed knallen, alle informatie tot je nemen en de mogelijkheid hebben tot het stellen van vragen. Eenmaal thuisgekomen kan je gelijk aan de slag en alle kennis toepassen in je artikelen. Wedden dat je snel resultaten ziet?

Waar en wanneer is de cursus?

De cursus vindt plaats op 25 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De cursus wordt gegeven door Learnit en duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Het is geen privé cursus dus er zullen nog andere deelnemers (o.a. ook bloggers) aanwezig zijn. Voordat je meedoet aan deze geweldige winactie, stel ik het erg op prijs dat je 25 november ook kan en dus beschikbaar bent.

Wat leer ik tijdens de cursus?

Tijdens de cursus zoekmachineoptimalisatie komen diverse onderwerpen aan bod zoals welke zoektermen kan je het beste gebruiken? Hoe kan ik deze toepassen? En op welke termen wordt mijn website nu gevonden? Je leert over alle factoren die bepalend zijn voor jouw positie in de zoekmachines én hoe je die kan verbeteren. Daarnaast komen ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basisprincipes van online zoekmachines
 • Hoe komen posities in de zoekmachines tot stand?
 • Diverse tools
 • Zoekwoordonderzoek
 • Backlinkanalyse
 • Concurrentieanalyse
 • Analyse van de eigen website
 • Black hat VS. white hat-technieken
 • Aanpak ontwikkelen om eigen positie verbeteren

In de training zal theorie, praktische oefeningen en reflectie op een prettige manier worden afgewisseld zodat het een leuke en leerzame dag wordt. Je hebt geen voorkennis nodig al is het raadzaam om je een beetje voor te bereiden en mijn SEO artikelen door te lezen. Ook zou je eventuele obstakels kunnen noteren waar je momenteel tegenaan loopt zodat je deze kan voorleggen en naar huis gaat met een goede oplossing die je gelijk in praktijk kan brengen.

Geweldig! Ik doe mee!

Wat leuk om te horen! Om mee te doen aan deze winactie dien je een reactie achter te laten op dit artikel en kort uit te leggen waarom je deze cursus zou willen volgen. Gebruik daarvoor een werkend email adres zodat ik je daarop kan bereiken. And… That’s it! Je mag mij natuurlijk ook liken op Bloglovin en/of Facebook of onderstaande delen op Twitter, maar dat is niet verplicht, maar je maakt mij er wel blij mee *hint*.

Ik wil niet al te veel regeltjes opstellen want ik vind dit echt een enorm leuke winactie om te organiseren en daarom hou ik de drempel ook laag, zodat iedereen mee kan doen.

Op maandag 7 november maak ik de winnaar bekend op mijn Facebook pagina. De winnaar zal ook een persoonlijk berichtje per mail ontvangen.

Wil jij graag alles leren over SEO en dit gaan gebruiken zodat jouw blog hoger gaat scoren in Google? Doe dan mee met deze geweldige winactie en wie weet ben je de gelukkige winnaar en mag je straks SEO specialist op je CV schrijven. 😉

29 reacties

 1. Marlies says:

  Waarom ik graag zou willen winnen? Ik heb een kookblog en veel zoektermen worden gebruikt door verschillende blogs en sites. Hoe kom je nou hoger op dat ene veelvoorkomende zoekwoord, zoals bijvoorbeeld ‘pasta carbonara’. Iets wat ik niet weet en graag wel zou willen leren om mijn blog te laten groeien.

 2. karlien says:

  Wat leuk! Ik zou heel graag meedoen. Woon in de buurt van Amsterdam en kan de 25e!!

 3. Marieke says:

  Ja! Ik doe heeeel graag mee! Waarom? Om twee redenen. UIteraard om mijn eigen blog te laten groeien, maar ook omdat ik de droom heb duurzame ondernemingen (groene webshops etc) te ondersteunen met betere SEO en marketing. Ik weet namelijk uit eigen ervaring hoe lastig het is om een webshop te runnen en ik zou graag anderen willen helpen hierbij. Dit zou een perfecte kans zijn! Ik volg je nu via bloglovin 🙂

 4. Evelyne says:

  Wat een gave actie en mogelijkheid om jezelf te verbeteren! Ik gun zo’n cursus echt iedereen.

  Het is super handig om te leren hoe je als blogger beter vindbaar kunt worden op Google, want zo bereik je je doelgroep op een veel efficiëntere manier. Hoe dat moet, weet ik nog niet echt. En dat hoop ik natuurlijk te mogen leren.

  Zelf zou ik deze kans absoluut willen benutten om te kijken hoe ik mijn blog zou kunnen verbeteren in termen van SEO. Ik ben benieuwd!

 5. Aneta says:

  Wauw wat leuk dit! Ik zou graag mee willen doen om twee redenen: uiteraard om mijn blog te laten groeien. Maak gebruik van SEO maar heb werkelijk geen verstand van of ik het nu goed doen. De tweede redene is dat ik andere blogger collega’s wil laten profiteren van mijn opgedane kennis. persooonlijk vind ik het een mooie kans om via deze weg mijn kennis met hen te delen.

  Liefs Aneta

 6. Mariëlle says:

  Ik zit dan ‘helaas’ in Sri Lanka, maar wat ontzettend tof! Dit had ik heel graag willen winnen, maar ik moet het dus laten gaan!

 7. Kim says:

  Wat een toffe actie! Ik hoop met deze cursus eindelijk te snappen wat ik nou aan het doen bent met SEO. Ik heb vaak het gevoel datik “geluk” heb dat wen artikel heen goed loopt en veel bekenen wordt. Met een foodblog vol recepten en hotspots wordt het ene soms beter gelezen, maar soms zijn het juist de mooist en leukste die de minste aandacht krijgen. Als ik die nou ook een plekje zou kunnen geven op het brede internet door deze dag, dat zou super zijn! Ik ga vast duimen 🙂

 8. Kim Dekker says:

  Ohhhhh myyyyy! Wat een toffewinactie!! Sinds een jaar heb ik mijn eigen blog en lees ik 1001 artikelen over seo, sea, wordpress plugins en noem maar op. Er wordt zoveel geschreven online dat het moeilijk is om daar de juiste info uit te halen, info die ook begrijpelijk is 😉 Ik zou dus dolgraag een echte cursus hiervoor volgen, en ben beschikbaar op de 25ste! Fingers crossed! Liefs Kim

 9. Fleur says:

  Mijn blog bestaat nu bijna een jaar, maar ik leer elke dag weer iets nieuws! Daar haal ik zoveel plezier en energie uit. Maar over SEO weet ik nog meer heel weinig. Mijn vriend werkt in de ICT en bouwt ook wel websites. Maar ook hij weet er niet heel veel van. Superleuk dus ook als ik hem daar over weer iets kan leren 😉

 10. Galina says:

  Nou, dit komt als geroepen. Ben momenteel bezig met het opzetten van mijn webshop waar ik ingrediënten voor het zelf maken van cosmetica ga verkopen en een cursus SEO zou nu écht goed van pas komen! Heb de 25e eigenlijk mijn verjaardagsetentje, maar zou dat met alle liefde verplaatsen voor deze cursus 😆

 11. Nienke says:

  Wat supervet! Ik zoek al een tijdje naar een goede cursus, dus dit is een mooie kans. Ik blog momenteel niet meer, maar ben wel freelancer waarbij ik veel (SEO vriendelijk) moet schrijven. Ik ben ook op zoek naar meer content werkzaamheden waarbij zo’n cursus supergoed van pas komt! 🙂

 12. Oh. Wauw. Deze prijs is echt te gek. Behalve wat tips her en der op Pinterest-pagina’s gelezen te hebben, vind ik het zo’n lastig onderwerp, SEO. En dat terwijl ik het zowel voor mijn blog (die al 11 jaar bestaat) en voor mijn baan best heel goed zou kunnen gebruiken. Maar dit is echt zo’n ding van : oh ja, dat zou ik best graag willen, maar dat zakt dan weer steeds verder naar beneden op mijn to-do-list. Dit is dé perfecte (digitale) schop onder mijn kont! Ik heb 25 november alvast geblockt in mijn agenda (better safe then sorry 😉 en ga superhard duimen. Wat een toffe win-actie! Ik zie trouwens dat je nog veel meer handige blogs online hebt staan *favoriet even flink wat bladwijzers hiero*. Ik heb je Facebook-pagina ook geliked!

  Liefs,
  Lindsay

 13. Kimberly says:

  Hoi! Ik doe super graag mee aan deze winactie, echt gaaf! Ik wil graag meedoen omdat ik al een tijdje een blog heb, maar er vanaf nu echt hardcore aan wil gaan werken. Ik heb mijn kantoorbaan een maand geleden opgezegd en ben vanaf die dag keihard aan de slag gegaan voor mijn blog en mijn freelance werk (ook tekstschrijven). Ik ben bezig met mijn nieuwe layout en ben bezig in ‘blog-literatuur’. Deze cursus zou dus echt een schot in de roos zijn! SEO is verschrikkelijk belangrijk en ik zou er graag veel meer over willen leren. Ik heb al redelijk wat artikelen gelezen over SEO, maar een echte SEO cursus zou zo fijn zijn! Ik wil dit echt goed doen en bloggen en schrijven is mijn passie! En ik kan 25 november zeker aanwezig zijn 🙂

 14. Caro says:

  Wat een gave winactie! Zelf heb ik nu een tijd een blog en ik ben allerlei cursussen aan het volgen om mijzelf hierin te verbeteren. Van schrijf cursussen tot fotografie workshops, overal probeer ik bij te zijn. Een cursus over SEO past hier natuurlijk heel mooi tussen! Daarnaast help ik een goede vriendin met het opzetten van haar eigen bedrijf en bijbehorende website. Ook hiervoor zou die SEO kennis heel handig zijn!

 15. Karin says:

  Ik doe mee, wat een geweldige kans, dit klinkt niet als ‘zomaar’ een cursus maar echt iets waar je wat aan hebt en waar goed over de inhoud is nagedacht. Nu ik na 4 jaar bloggen de stap heb genomen om mijn woonblog in te schrijven als onderneming wil ik het graag zo professioneel mogelijk aanpakken. Seo kennis lijkt me daar heel belangrijk bij. Zo weet ik nooit welk woord ik focus keyword moet nemen, of hoe je daarin af kan wisselen als je voor de tiende keer iets over bloemen schrijft. Ik heb er al veel over gelezen, maar ik leer graag in de praktijk, ik heb altijd het gevoel dat ik maar wat doe.

 16. Laura says:

  Wat een supergave winactie! Ik doe dan ook héél graag mee. De eerste reden waarom ik deze cursus graag zou willen volgen, is omdat het echt een goede aanvulling is bij mijn studie. Ik doe namelijk de opleiding Media, Informatie en Communicatie en wil stiekem dit jaar gaan beginnen als freelance tekstschrijver (#girlboss). Reden genoeg om een cursus SEO te volgen, want dat staat goed op mijn CV! Ook ben ik samen met studiegenootjes vanuit school een onderneming (een content marketingbureau) begonnen, waar we echt omzet mee moeten maken en ook daarvoor zou deze kennis goed van pas komen. De laatste reden is eigenlijk omdat ik graag mijn blog naar een hoger niveau wil tillen, maar dat ik merk dat mijn statistieken toch langzaam steeds meer dalen… Het gaat niet zo makkelijk meer als ‘vroeger’. Ik wil graag weten hoe ik dit met SEO kan verbeteren, want ik blog sinds 2012 en er staan genoeg artikelen op mijn blog!

  Liefs,
  Laura

 17. Babs says:

  Ja, ik doe heel graag mee! Altijd interessant en zo kan ik meer doelgericht werken.
  Alle kennis is zo welkom, een mens is nooit te oud om te leren!

 18. Jamey says:

  Ik doe heel graag mee aan de winactie! Gezien mijn blog echt belangrijk is voor mijn inkomsten kan ik elke cursus wel gebruiken!

 19. Leonie says:

  Ja, hi, hallo! Het is me wat Naomi, de eerste keer dat ik je op je blog reageer sinds je nieuwe lay-out. Was net het comment formulier al kwijt, haha 🙂

  Oke, oke! Ik heb lang getwijfeld. Want, als ik me dus opgeef om ‘m eventueel te winnen dan vind ik wel dat ik er ook echt voor moet kunnen gaan en dat ik ook de tijd heb om die dag in A’dam te besteden. Ik heb besloten dat ik dit zo belangrijk en handig vind dat ik maar eens ga reageren. Want moet wel even zeggen: echt heel erg tof dat je dit weg mag geven 😀

  Waarom ik deze wil winnen? Ik heb serieus een nogal lange lijst en dat is niet om jou te overtuigen, maar misschien ziet een ander deze lijst en denkt diegene ook: hey, dat is een goed punt! Ready? Nou, komt-ie.

  1. Meer weten over SEO is rete handig om mijn blog te laten groeien. Nu is dat niet het main goal van mijn blog en haal ik uit mijn blog ook geen inkomsten, maar ik vind het wel fijn als alles achter de schermen gewoon geoptimaliseerd is mocht er ooit een blog viral gaan of mocht ik opeens een andere weg in willen slaan. Fair enough, right.
  2. La studie. Nu ik richting – opnieuw – afstuderen ga probeer ik te ontdekken of ik misschien een tweede master wil doen om meer over de ‘tech’ kant van communicatie te leren: Web Analytics, SEO, Back-end development. Beetje programmeren dus. Maar ik weet helemaal niet of ik dat wel écht leuk vind, dus deze cursus zou me daar goed inzicht in kunnen geven. En ook, als de cursus nu bevalt dan kan ik misschien besluiten om specifieke vaardigheden met een cursus ipv nog een master te gaan leren.
  3. De baan. Als ik besluit na mijn master te gaan werken dan lijkt het me dus rete handig als ik SEO skills op mijn CV kan onderbouwen met een certificaat. En bovendien weet ik het dan ook echt, en niet zo’n beetje zoals nu. (Want ben al een heel eind met je artikelen natuurlijk!)
  4. Netwerken. Andere mensen aanwezig uit de branche, bloggers, tech savvy profs? Bingo. Hoe leuk als je die dag kunt ontmoeten en wie weet ook nog een leuk netwerkcontact aan over komt houden?

  Enough? Haha! Ik wist niet dat het bedrijf ook in Arnhem zat trouwens, meestal zitten deze opleiders in het Westen des lands. Maar goed, lijkt me duidelijk dat er dus plenty of reasons is waarom ik er graag heen zou willen (: Als ik het geld nu kon missen dan deed ik het natuurlijk zelf gewoon. En anders hoop ik gewoon op vaker van deze winacties bij jou 😀

 20. Tessa says:

  Wat gaaf! Ik zou hem heel graag winnen. Mijn blog loopt redelijk, ik kan aardig schrijven al zeg ik het zelf. Maar van SEO heb ik geen kaas gegeten en ik zou graag meer publiek bereiken. Dit komt dus als geroepen! Ik volg je op Facebook en ga duimen!

 21. Mirjam says:

  Een topactie en zou graag in aanmerking willen komen! Binnenkort is mijn website af en kan ik mijn blogs gaan delen :). Als groentje is een cursus als deze bijzonder fijn meegenomen en zou het bijdragen aan een goede start. Mijn website zal gaan over (het delen van) passies/dromen die mensen uitvoeren om de wereld een stukje beter te maken, bewustwording, reizen etc. Alles waar hopelijk ieders hart een sprongetje van maakt :). Een SEO cursus is niet onbelangrijk om zoveel mogelijk mensen hierin te kunnen bereiken 🙂

 22. Mirjam says:

  Toffe actie en een cursus die mij een goede start zou geven aan het bloggen! Mijn website is bijna af en dan kan ik starten met het delen van mijn blogs: over (gedeelde) dromen die mensen waarmaken en de wereld een stukje beter maken op hun manier, bewustwording, reizen etc. Een SEO cursus is niet onbelangrijk om zoveel mogelijk mogelijk mensen hierin te kunnen bereiken :).

 23. Maris says:

  Wat een geweldige winactie zeg! Ik zou heel graag willen meedoen met deze winactie omdat SEO altijd mij geïnteresseerd heeft. Ik heb er pas op mijn werk over geleerd en vind het mega interessant. Niet alleen mooi voor mijn blog, maar het staat ook nog eens goed op mijn CV omdat ik momenteel werkzoekende ben. Ik ben vrijdag 25 november vrij en ik kan dan zeker! Ik gebruik zelf momenteel blogger maar ook WordPress gebruik ik veel voor mijn online portfolio! 🙂 Ik heb de nodige stapjes gedaan en ook getweet met accountnaam @lifewithmarisnl (staat wel op privé).

 24. Wauw wat een unieke kans. Ik kan dit heel goed gebruiken omdat ik geen baan heb en deze cursus dan weer aan mijn cv toe kan voegen. Dit zou mij zo erg helpen.

  Ik volg je op http://www.bloglovin.com/liekevanveen8, facebook lieke van veen en heb dit bericht gedeeld op twitter _liekeee

  Ik ga echt heel erg hard duimen dat ik deze winactie win!

 25. Jelske says:

  Leuke winactie zeg. Ik ben sinds een maandje nu begonnen met een eigen blog omdat ik, tegen mijn wil in, bij huis kwam te zitten zonder werk. Zonder dat ik het echt doorhad ben ik er inmiddels bijna dag/nacht mee bezig en beleef ik er zoveel plezier aan! Graag zou ik dus meer willen bijleren zodat ik mijn skills kan verbeteren.

 26. Lyn says:

  Toevallig ben ik op zoek naar een manier om SEO te leren! Ik ben afgestudeerd en wil mijn (journalistieke) kennis verbreden. Ik zou heeeel graag aan deze cursus meedoen!

 27. Josianne says:

  Pfoeh, wat kan ik níet leren over SEO? Ik blog al bijna 5 jaar, en nog steeds kom ik niet op de eerste pagina bij Google als ik op m’n eigen naam google haha. Dit lijkt mij voldoende reden toch? 😉

 28. Wat een leuke actie. Toeval of niet maar ik heb net gisteren een tweet geplaatst waarin ik de volgers van @vakantaseren vraag of ze tips hebben voor een goede SEO-cursus! 1 van mijn volgers gaf jouw winactie als tip! Ik zou dolgraag winnen omdat ik graag wil dat meer mensen mijn verhalen kunnen vinden en vervolgens gaan lezen. Niet meer en niet minder. Mijn missie is om zoveel mogelijk te laten vakantaseren, dat is fantaseren over vakanties. Hoe meer mensen mijn blogs gaan lezen, hoe meer ik mijn missie kan uitvoeren! Ik begin alvast te duimen!

 29. Elze says:

  Aah stom, ik zou heel graag willen maar ik kan de 25e niet. Jammer! Hoop dat je er iemand blij mee gaat maken 🙂

Comments are closed.