Wordmark.it – Handige tool om lettertypes uit te kiezen

wordmarkit

Ben jij net zo verslaafd aan lettertypes als ik? Heb jij ook honderden lettertypes op je computer en is het gigantisch veel werk om er eentje uit te kiezen om te gebruiken? Of vind je het misschien leuk om te zien wat je hebt en hoe een bepaald woord eruit komt te zien in dat lettertype? Dan is WordMark.it de ideale website voor jou!

Wat is Wordmark.it?

Wordmark.it heeft de mogelijkheid om een woord te typen, de karakteristieken aan te passen en vervolgens een preview te laten zien van de lettertypes die geïnstalleerd zijn op jouw computer. En dat alles in één keer! Je kan ook nog een selectie maken door deze aan te klikken en vervolgens eentje uit te kiezen die je het meest aanspreekt. Je kan deze selectie overigens ook nog opslaan voor later. Het klinkt allemaal heel simpel, en dat is het ook, maar het scheelt mij zoveel werk als ik een design aan het maken ben. Ik kan niet meer zonder en misschien jij vanaf nu ook niet. Neem maar eens een kijkje en laat weten wat je ervan vindt.

wordmark-tool-2

Geef een reactie

5 reacties

 1. Inge says:

  Klinkt inderdaad ideaal! Net wat ik nodig heb 🙂

 2. Daenelia says:

  Ik snap niet hoe dit een aanvulling is. Als je in je grafische programma een tekst typt, kun je ook zien welk lettertype je kunt gebruiken en hoe dat eruit ziet. Wat is het voordeel om daarvoor eerst online te gaan, je lettertypes te laten inlezen op een site (waarvan ik ook niet weet wat ze met die lettertypes doen, ze staan wel even op hun server) om te kijken hoe een woordje dat je in die balk typt er dan uitziet. Voor mij is er niet zoveel voordeel om alle lettertypes op één pagina te zien. Ik ken mijn lettertypes wel.

  • Vanwege mijn grafische achtergrond heb ik meer dan 3000 lettertypes geïnstalleerd en nog een hele boel op een harde schijf staan. Mijn geheugen is goed, maar niet zo goed dat ik ze allemaal kan herinneren. Dan is Wordmark een uitkomst omdat ik in een oog opslag kan zien hoe een bepaald woord eruit ziet in diverse lettertypes. Ik hoef dan niet al mijn lettertypes af in Illustrator om te kijken of ik het wel mooi vind. Scheelt dus een hoop tijd voor mij.

   • Daenelia says:

    Denk je niet dat 3000 lettertypes misschien wat veel is? Zelfs voor iemand met een grafische achtergrond? En ik mag toch aannemen dat je, net als ik, lettertypes herkent als je ze voorbij ziet komen? En mijn geheugen is al op z’n retour. 😛
    Heb je enig idee wat er met de lettertypes gebeurt die geladen worden via die site?

    • Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je hier een discussie van wilt maken. Ik vind dat Wordmark fijn werkt en daarom wilde ik deze tip delen. Ik snap dat niet iedereen er baat bij heeft, maar sommige mensen wel dan is dat toch verder prima? Je hoeft er geen gebruik van te maken, het is maar gewoon een tip.